Bloc personal,

dissabte, 12 de juny del 2021

Shazam! (2019)

[1049]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: David F. Sandberg
Guió: Henry Gayden
Actors: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel

[ Acció, aventura, comèdia ] 2h 12min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Un noi recentment acollit a la recerca de la seva mare, en canvi, troba súper poders inesperats i aviat aconsegueix un poderós enemic.”

Crítica

Entretinguda i amable… Sembla pensada ben bé per nens molt petits… com jo mateix!

Està bé per passar l’estona. No té res d’especial, però tampoc res especialment infumable. Si li haig de posar algun però, és que dona la sensació que els nens petits siguin especialment innocents quan, a dia d’avui, potser tenen alguna lliçó que donar-nos en moltes coses.

Resum (amb espòilers)

El 1974, el jove Thaddeus Sivana viatja en un cotxe amb el seu pare i el seu germà quan de sobte és transportat a la Roca de l’eternitat, un temple màgic d’una altra dimensió. Allà, l’antic mag Shazam ha passat segles buscant algú pur de cor a qui atorgar el seu poder i el seu nom com a campió, després que l’anterior campió alliberés els Set pecats capitals, que van matar la resta del Consell dels Bruixots. Tadeu és temptat per l'Ull del pecat, a través del qual escolta les veus dels pecats, atrapats en estàtues de pedra, prometent-li poder si els alliberarà. El mag considera que Tadeu és indigne i el torna màgicament al cotxe, on fa una escena que condueix a un accident de trànsit, paralitzant el seu pare. Els pecats envien a Thaddeus un missatge dient-li que els trobi.

A l’actual Filadèlfia, Billy Batson, un fill d’acolliment de 14 anys, fuig contínuament de les cases d’acollida per buscar la seva mare natal, de la qual es va separar durant un carnaval deu anys abans. Està situat en una casa grupal dirigida per Víctor i Rosa Vásquez, amb altres cinc fills d’acollida: Mary Bromfield, Pedro Peña, Eugene Choi, Darla Dudley i l’entusiasta dels superherois Freddy Freeman. Mentrestant, l'amargat Sivana té èxit en la seva recerca de tota la vida per trobar un camí de tornada a la Roca de l'Eternitat. Roba l'ull del pecat, convertint-se en el vaixell dels pecats, guanya al bruixot i utilitza el seu nou poder per matar el seu pare, el seu germà i el consell d'administració de Sivana Industries.

A l'escola, Billy defensa a Freddy dels assetjadors i és perseguit cap a un metro, on és transportat a la Roca de l'Eternitat. El mag tria Billy per ser el seu nou campió: en dir el nom de "Shazam", Billy es transforma en un superheroi adult. El mag es converteix en pols, deixant enrere el seu màgic bastó. A casa, Freddy es confia en Billy i l’ajuda a explorar els seus nous poders, que inclouen súper força, velocitat, gairebé invulnerabilitat i manipulació d’electricitat. En dir "Shazam" de nou, es pot transformar de nou en el seu cos normal. Freddy publica vídeos virals del nou superheroi, i Billy comença a saltar-se de l’escola per utilitzar els seus poders per guanyar diners i fama, tensant la seva amistat amb Freddy. Quan Billy posa en perill accidentalment i després salva un autobús ple de gent, Sivana s’enfronta a ell, exigint-li que lliuri els seus poders. Billy descobreix que pot volar i aconsegueix escapar. Els seus germans d’acollida dedueixen que ell és el superheroi i completen la cerca de la seva mare, que viu a prop. Billy s'afanya a veure-la, però descoratja saber que l'havia abandonat, sentint-se inadequat per criar-lo com a mare soltera i jove.

Sivana dedueix la identitat de Billy i pren els seus germans d'acollida com a ostatges. Billy accepta transferir els seus poders a Sivana a canvi de la seva seguretat. Van a la Roca de l'Eternitat per utilitzar el personal del mag per efectuar la transferència, però els nens segueixen i ataquen Sivana. Billy observa que Sivana es torna vulnerable quan els set pecats abandonen el seu cos. Sivana els persegueix fins a un carnaval d'hivern i desencadena els pecats sobre la multitud. Recordant les paraules del mag, Billy utilitza el personal per compartir els seus poders amb els seus germans, transformant-los en superherois adults com ell. Després trenca la vara, i els seus germans lluiten contra els pecats mentre Billy mira cap avall a Sivana. En atraure el pecat final, l'Enveja, Billy fa que Sivana sigui vulnerable i li tregui l'ull del pecat, recuperant tots els pecats.

Billy i els seus germans són aclamats com a herois, tornen els ulls i els pecats a la seva presó i s’adonen que poden utilitzar la roca de l’eternitat com a cau de superherois. Billy finalment accepta els seus pares d’acollida i els seus germans com la seva família “real”. En la seva forma de superheroi, dina amb els seus germans a l’escola, revelant a la sorpresa de Freddy que també ha convidat Superman. En una escena de crèdits mitjans, Sivana empresonada és abordada per una eruga parlant, [a] que proposa una aliança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada