Bloc personal,

dijous, 17 de juny del 2021

Shimotsuma monogatari (2004) (Kamikaze Girls)

[1051]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tetsuya Nakashima
Guió: Nobara Takemoto (novel·la), Tetsuya Nakashima
Actors: Kyoko Fukada, Anna Tsuchiya, Hiroyuki Miyasako

[ Comèdia ] 1h 42min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Momoko, una noia estranya i aparentment sense emocions obsessionada amb la França de segle 18, es fa amiga d'un motociclista ianqui i els dos experimenten els alts i baixos de les seves vides inusuals en una ciutat rural japonesa.”

Crítica

“Diferenta”…

La veritat és que és bastant dolenta, per no dir molt dolenta, però com, en certes situacions, em poden recordar Amélie (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (2001)) i El milagro de P. Tinto (1998), li dono el benefici del dubte. Pot ser també que el fet de tractar sobre dos col·lectius que pràcticament han quedat del tot obsolets –lolitas rococó i bandes moteres desdafeïnades– em sembla més dolenta del que és… I escolta! Que sempre va bé veure coses diferents!

Resum (amb espòilers)

El llibre comença amb Momoko parlant de la seva vida com una lolita vivint en un petit poble del camp japonès. És l’única lolita del seu poble i no té amics, però no li importa i creu que la seva roba de lolita és tot el que necessita per fer-la feliç. Quan es queda sense diners, tot i que s’obsessiona amb aconseguir roba de Baby, The Stars Shine Bright, la seva botiga de roba preferida. Decideix vendre algunes de les velles robes de botí del seu pare. Quan Ichigo, membre d’una colla de ciclistes exclusivament femenina, s’assabenta de la roba de la bota, decideix fer una ullada i queda impressionada amb ells. Aviat es presenta a casa de Momoko gairebé diàriament per comprar coses per als membres de la seva colla. Es fan amics més propers i emprenen un viatge cap a Baby, The Stars Shine Bright, on Momoko coneix el dissenyador de la marca. Per la seva habilitat amb el brodat, és reclutada per brodar un vestit. En una sala de pachinko, Ichigo coneix un gàngster amb un pompadour i s’enamora. Tanmateix, aviat descobreix que ell és la promesa del cap de la seva banda.

Desconsolada per la pèrdua del seu primer amor i inspirada en la independència de Momoko, Ichigo planeja deixar la seva banda. Per fer-ho, accepta el seu "repte" que implica una pallissa ritualista. Momoko s'assabenta del repte i va a ajudar Ichigo. Després d’espantar la colla fent-se passar per la filla d’un famós gàngster, Momoko és considerada la guanyadora i les dues noies surten rient.

Quan arriba el moment que Momoko mostri al dissenyador els seus brodats, arriba a temps i a tothom li agrada la seva feina. En última instància, decideix que està més feliç amb la roba que amb la confecció. Pel que fa a Ichigo, se li ofereix treballar com a model de Baby, The Stars Shine Bright després d’impressionar a un càmera. En el seu primer dia de treball, deixa contusions a cinc dels membres de la tripulació, però, no obstant això, és buscada per altres marques. La pel·lícula acaba amb una imatge de Momoko i Ichigo cavalcant per la carretera i rient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada