Bloc personal,

diumenge, 27 de juny del 2021

Luca (2021)

[1056]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Enrico Casarosa
Guió: Enrico Casarosa, Jesse Andrews
Actors: Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Emma Berman

[ Animació, aventura, comèdia ] 1h 35min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“A la Riviera italiana, creix una improbable però forta amistat entre un ésser humà i un monstre marí disfressat d’humà.”

Crítica

Magnífica!

Jo la titularia també Com sortir de l’armari. Ara fora bromes… té la durada perfecta. Més llarga s’hauria fet pesada. Ideal per veure en alta resolució pels detalls.

Resum (amb espòilers)

Luca Paguro, un jove tímid monstre marí que viu a la costa de la ciutat italiana de Portorosso, ramata peix cabra i els seus pares tenen prohibit apropar-se a la superfície, ja que els humans podrien caçar-lo. Un dia, Luca coneix a Alberto Scorfano, un company de monstre marí que viu sol. Alberto anima a Luca a aventurar-se fora de l'oceà, mostrant-li que els monstres marins semblen exactament humans quan estan secs, però que tornen a les seves formes reals quan estan mullats. Luca segueix a Alberto fins al seu amagatall, on els nois es connecten mentre fan i condueixen una improvisada i fràgil Vespa. En descobrir les accions del seu fill, els pares de Luca planegen enviar a Luca a viure al mar profund amb el seu oncle Ugo. En represàlia, Luca i Alberto fugen cap a Portorosso per trobar una Vespa i viatjar pel món.

Els nois corren a Ercole Visconti, un assetjador local i campió repetit de la Portorosso Cup Race, però Giulia Marcovaldo, una jove, els ajuda a escapar. Amb l’esperança de guanyar els diners necessaris per a una Vespa, els nois i la Giulia formen un equip per al triatló, que consisteix a nedar, menjar pasta i anar en bicicleta. Incapaços de nedar sense revelar-se, Luca i Alberto, respectivament, participen en les curses de bicicleta i menjar pasta, mentre que Giulia fa la cursa de natació. Ercole promet vèncer el grup. Mentre els nois es fan amics del pare de Giulia, Massimo, els pares de Luca van cap a la superfície per trobar el seu fill.

Giula ensenya a Luca sobre l'escola i els dos vincles per amor a aprendre, especialment sobre astronomia. Alberto comença a tenir enveja de Luca i Giulia. Quan Luca comença a ignorar els consells d’Alberto i intenta canviar els seus plans per anar a l’escola en lloc de viatjar, ell i Alberto es barallen. En ira, Alberto revela deliberadament la seva veritable forma a Giulia. Luca fingeix sorpresa per la transformació, i un Alberto desconsolat és expulsat per Ercole. Més tard, Giulia descobreix la identitat de Luca i l’envia per seguretat.

Luca intenta reconciliar-se amb Alberto i descobreix que el pare d’Alberto l’abandonà fa molt de temps, fent que Alberto pensi que era un noi dolent que no hauria de tenir amics. Luca es proposa guanyar la Vespa tot sol, per fer les coses bé. Després de diversos contratemps, Luca es posa al capdavant de la cursa de bicicletes, però es veu obligat a refugiar-se quan comença a ploure. L’Alberto arriba amb un paraigua, però l’Ercole l’endú i els dos nois es revelen com a monstres marins. Fugen d’Ercole, que ara té intenció de matar-los; Giulia ajuda trencant la seva bicicleta contra la d'Ercole, però està ferida. Luca i Alberto tornen a ajudar-la i són defensats dels caçadors de monstres per Massimo, que revela que els nois són amics seus. També assenyala que han creuat la meta i han guanyat la cursa. Els habitants de la ciutat donen la benvinguda als monstres marins, inclosos els pares de Luca.

Luca i Alberto compren una Vespa, però aquest la ven per comprar un bitllet de tren per a Luca, cosa que li permet anar a una escola de Gènova amb Giulia. La família de Luca, Massimo i Alberto, veuen a Luca i Giulia a l’estació de tren.

Durant els crèdits, Luca coneix la mare de Giulia i va a l'escola, mentre mostra la seva aparença de monstre marí. Massimo es converteix en la figura pare d'Alberto i la família d'Alberto i Luca gaudeixen interactuant amb els humans de Portorosso. En una escena de post-crèdits, Ugo parla amb un peix cabra perdut sobre el gran que té la seva vida a les profunditats de l’oceà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada