Bloc personal,

dilluns, 28 de juny del 2021

Kimi no suizô wo tabetai (2018)
(I Want to Eat Your Pancreas)

[1057]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shin'ichirô Ushijima
Guió: Yoru Sumino (novel·la), Shin'ichirô Ushijima
Veus de doblatge: Mahiro Takasugi, Lynn, Yukiyo Fujii

[ Animació, drama, familiar ] 1h 49min

Sinopsi

IMDb (8,0):
“Un estudiant de secundària descobreix que una de les seves companyes, Sakura Yamauchi, pateix una malaltia terminal. Aquest secret uneix els dos, mentre viu els seus últims moments.”

Crítica

Massa he tardat en veure-la!

Només m’ha sobrat la part que explica la història modus El petit príncep. Per la resta, un bon fart de plorar ben canalitzat per l’esclat final! ;-)

Novel·la lleugera amb versió manga i aquesta joia de pel·lícula.

Resum (amb espòilers)

Haruki es troba amb un llibre a la sala d’espera d’un hospital. Aviat descobreix que es tracta d’un diari guardat per la seva popular companya de classe, Sakura, que li revela que pateix en secret una malaltia pancreàtica fatal. Malgrat això, Sakura té la intenció de mantenir una vida escolar normal i, per tant, se sent atret per Haruki a causa de la seva reacció relativament desconcertada a la seva condició. Comencen a passar temps junts i es fan amics.

Una estada escolar, Sakura convida Haruki a un viatge en tren a Fukuoka durant el qual els dos juguen a la veritat o a l’atreviment i, finalment, comparteixen llit al seu hotel. Després, els amics i companys de classe de la Sakura es mostren desconfiats i ressentits per la recent trobada de Haruki amb ella. Els dos comencen a fer activitats de la llista de cubells de Sakura junts, fins que Sakura queda hospitalitzada de sobte. Durant la seva hospitalització, els dos es colen a veure junts els focs artificials. Quan Sakura és donada d’alta, envia un missatge a Haruki perquè el convidi a dinar, però no apareix al lloc de reunió. Més tard aquella nit, Haruki està veient les notícies amb la seva família, que revela que Sakura va ser apunyalada quan anava cap a casa i que estava morta. Es trenca i no assisteix al seu funeral.

Més tard, visita la seva mare i demana el diari de la Sakura. La seva mare el reconeix i revela que Sakura li va deixar una carta. La carta li diu que guardi el diari i que faci llegir el seu millor amic Kyouko, ja que desconeixia la malaltia de Sakura i odiava Haruki. Poc després que Haruki llegeixi la carta, immediatament es trenca en plors, ja que mai no sentia tanta pena per una sola persona. Abans de marxar, la mare de Sakura li demana el nom. Ell respon "Haruki" al que ella respon: "De manera que havíeu de ser vosaltres", explicant el significat dels seus noms, Haruki (arbre de primavera) i Sakura (flor de cirerer). Es troba amb Kyouko, que nega que Sakura li hagi mentit mai, però després de llegir el diari fuig. Haruki corre darrere i li demana que sigui la seva amiga, ja que va ser Sakura qui el va fer obrir-se a la gent i vol honorar la seva memòria. La pel·lícula acaba amb Haruki i Kyouko que visiten la tomba de Sakura un any després, ambdós es van fer amics - i que Kyouko podria estar sortint aviat amb Issei Miyata (el company de classe que continua oferint xiclets a Haruki).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada