Bloc personal,

dilluns, 28 de juny del 2021

Haikyuu!! (2014) S01

[148]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Haruichi Furudate
Veus de doblatge: yumu Murase, Kaito Ishikawa, Yu Hayashi

[ Animació, comèdia, drama ] 25 + 1 capítols de 24 min

Sinopsi

IMDb (8,7):
“Decidit a ser com el jugador estrella del campionat de voleibol Shouyou, un noi baix anomenat "el petit gegant", s'uneix al club de voleibol de la seva escola.”

Crítica

Sense adonar-te’n, t’ha enganxat!

Per culpa del Marc m’he empassat els cinc primers capítols que han despertat en mi ganes de saber què passarà. Me’ls he menjat tots! 26! Tot i que l’últim era una mica estrany… no formava part de la primera temporada originalment.

Resum (amb espòilers)

Hinata s’inspira en el petit gegant que juga a voleibol a la televisió. Tres anys més tard, Hinata va al seu primer torneig de voleibol i el seu equip està emparellat amb Kitagawa Daiichi, l'escola de Kageyama Tobio, també conegut com el rei de la cort. El seu partit entre ells els deixa interessats per les seves habilitats i provoca una rivalitat. Tanmateix, es tornen a trobar l'any que ve, però aquesta vegada com a companys d'equip al seu nou institut: Karasuno.

El partit d'entrenaments que determinarà el futur de Kageyama i Hinata comença quan Kageyama, Hinata i Ryu lluiten contra Tsukishima, Yamaguchi i el capità Sawamura en un partit de tres contra tres primers anys. Durant el partit, Kageyama comença a caure en els seus antics hàbits de configuració, cosa que fa difícil que Hinata i Ryu puguin agafar la pilota. Tanmateix, quan es sincronitza amb ells, Tsukishima prediu els seus moviments i aconsegueix bloquejar tots els seus pics, a més de la seva gran alçada. Sembla que serà una victòria fàcil al primer set per a l'equip del capità, però després Kageyama i Hinata comencen a tenir èxit amb el seu ràpid atac, que podria canviar completament el resultat del partit.

Kageyama i Hinata comencen a sincronitzar-se. Quan els conjunts de Kageyama comencen a colpejar les mans de Hinata cada vegada, Tsukishima es veu obligat a canviar les seves tàctiques de bloqueig. Això allibera a Ryu a l’altra banda i l’equip de Kageyama, Hinata i Ryu és capaç de reunir-se i guanyar el partit de 3 a 3 dels primers anys. En presentar l’acord, s’accepten Kageyama i Hinata com a membres oficials de l’equip. Just en aquell moment, arriba el nou professor responsable de l’equip de voleibol Ittetsu Takeda i anuncia que ha pogut organitzar un partit d’entrenaments amb Aoba Johsai, una de les escoles amb un equip de voleibol de primer nivell a la prefectura. Tot i això, Aoba Johsai accepta jugar amb una condició: Kageyama ha d’actuar com a regulador de tot el partit. Després de la notícia, Karasuno comença a practicar més durament el partit, però Hinata està sotmès malament a la pressió.

Yu "Noya" Nishinoya torna i ajuda l'equip a començar a millorar amb la recepció de la pilota. Tanmateix, Noya es nega a jugar a cap partit fins que el seu as, Asahi Azumane, torna. Mentrestant, l'assessor Takeda continua perseguint a Keishin Ukai com a pròxim entrenador de Karasuno High. Ukai li diu que no és com el seu avi, que era l'exentrenador i que no té cap interès a "fer de mainadera a un grup de nois adolescents", però Takeda planteja un pla que, segons ell, creurà que portarà Ukai al món de l'entrenament.

Ukai accepta convertir-se en el pròxim entrenador de Karasuno després que s'assabenti del pròxim partit d'entrenaments contra l'ex rival de Karasuno, Nekoma High, però només fins que acabi el partit d'entrenaments. Per conèixer els punts forts de cadascun dels jugadors actuals, els organitza una exhibició contra la seva associació local de voleibol, un grup que passa a ser exalumnes de Karasuno. Sugawara Koushi i Noya, estudiants de tercer curs, es col·loquen a l’associació per permetre un partit igualat, ja que només quatre dels jugadors havien aconseguit aconseguir-ho. Omplint l’últim lloc Azumane, a qui Hinata observa per la finestra. Ara Azumane ha de demostrar que es mereix l'as del títol i superar el triple bloc de Kageyama, Ryu i Tsukishima per recuperar la confiança perduda.

El partit de pràctiques continua.

Karasuno marxa cap al partit d’entrenaments.

Oikawa i Kageyama continuen jugant els uns contra els altres mentre intenten demostrar qui és el millor setter. Els seus dies de secundària comparats a través de l'episodi com Oikawa, consideren que els dotats amb menys naturalesa es van mostrar en conflicte amb Kageyama, que tenen més talent natural. Durant el partit, Aoba Johsai comença a anticapte els moviments de Kageyama amb facilitat, cosa que està a punt de provocar-li que entri en el seu "Mode King". De sobte, Sugawara substitueix Kageyama com a setter.

Sugawara substitueix Kageyama, Sugawara no només s’esforça al màxim en l’entorn, sinó que anima a altres persones a donar una mica més quan juguen les seves respectives posicions.

Iwazumi explica la narració d'un altre costat d'Oikawa que veu des de 12 anys com a companys d'equip.

Aoba Johsai comença a guanyar al set 3. Però atlast, hinata spikes i karasuno i Seijoh estan empatats amb un marcador de 24-24. El que obté un avantatge de dos punts, guanya el set i el partit

Tots dos equips obtenen punts simultàniament i arriben al 31-31. Poc després, Seijoh guanya per 33-31. Oikawa comenta que kagayama ja no és un rei solitari. I es va convertir en un rei decent amb un rei dictador. Es preparen per al partit de quarts de final. A l’escena final, Ukai-kun tracta a tots els membres del karasuno amb menjar i els diu que el menjar és essencial per ser forts.

Aquest episodi presenta les escenes del partit de karasuno contra seijoh abans del dia. Tothom de l’equip voluntari de karasuno està deprimit. En altres llocs, Seijoh lluita contra Shiratorizawa. El tercer any mantindrà una xerrada amb el seu gerent sobre el seu futur. Hinata i Kageyama criden al màxim al gimnàs per superar la tristesa. Els tercers anys continuen jugant. Ukai -kuni va sol·licitar ser l'entrenador i hi està d'acord. Revela que Shiratorizawa va guanyar per 25-23 contra seijoh. Karasuno es prepara per al torneig de primavera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada