Bloc personal,

dilluns, 14 de juny del 2021

Nobody (2021)

[1050]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ilya Naishuller
Guió: Derek Kolstad
Actors: Bob Odenkirk, Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen

[ Acció, crim, drama ] 1h 32min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Un espectador que intervé per ajudar a una dona assetjada per un grup d’homes es converteix en l’objectiu d’un venjador cap de la droga.”

Crítica

Feia temps que en tenia ganes d’una d’aquestes…

La veritat és que m’ha entrat la mar de bé, perquè feia temps que no en veia d’aquest tipus. Ha estat molt entretinguda. El més important, penso, ha estat la durada, que és bastant curta pel que comencem a estar habituats, però és la mida justa. Allargar-la més és innecessari.

Resum (amb espòilers)

Hutch Mansell és un home aparentment corrent; té dos fills amb la seva dona Becca i té una feina extraordinària com a treballador d'oficina a l'empresa de fabricació de metalls del seu sogre Eddie. El tedi de la seva vida li va molestant lentament.

Una nit, un home i una dona armats irrompen a casa seva i el seu fill, Blake, s’enfronta a un d’ells. Hutch es resisteix a intervenir i permet als lladres marxar. L’incident fa que tothom pensi que és un fracàs. Hutch contacta amb el seu germanastre Harry en una ràdio oculta al seu despatx i explica que es va quedar enrere perquè els lladres estaven desesperats, espantats i amb una arma descarregada.

Més tard, aquell mateix dia, la seva filla, Sammy, demana ajuda per trobar la polsera de gat que li faltava, preguntant-se si els lladres se la van endur. Sense dir ni una paraula, va a veure el seu pare David, un ancià, i es va endur prestada la seva antiga insígnia de l’FBI i la seva arma per localitzar els lladres. Troba el seu apartament i els amenaça, però quan descobreix el seu bebè malalt, se’n va, frustrat i culpable. De sobte, l’autobús que porta a casa és detingut per una banda de matons i Hutch treu la seva frustració copejant-los salvatge amb la pretensió de protegir una jove. A casa, s’adona que no s’ha comunicat activament amb la seva família i s’inspira en la seva renovada autoestima per tornar a connectar amb ells.

Aleshores, Harry l'envia a veure un home anomenat "El barber", que proporciona a Hutch informació sobre una de les seves víctimes: és el germà petit de Yulian Kuznetsov, un notori senyor del crim rus. En retribució, Yulian envia una tripulació dirigida per la seva mà dreta Pavel per capturar Hutch a casa. No obstant això, Hutch amaga la seva família i mata a la majoria dels atacants abans que Pavel el taci. Trobant un extintor al maleter d’un cotxe on està tancat, Hutch l’utilitza per estavellar el cotxe i matar a tothom. Després, envia la seva família a la seguretat abans de calar foc a casa per destruir qualsevol prova.

A continuació, s'explica que Hutch és un antic "auditor", un assassí emprat per les agències d'intel·ligència per matar persones considerades intocables. Després de deixar lliure un dels seus objectius, Hutch el va trobar un any després, reformat i vivint feliçment amb la seva nova família. Volent una vida semblant a la seva, Hutch va decidir retirar-se contra els desitjos dels seus superiors i potser va haver corregit excessivament la seva personalitat per adaptar-se a la seva nova vida com a home de família.

Després de comprar la companyia d'Eddie amb un munt de barres d'or, Hutch crema els diners de l'Obshak que Yulian protegia per a la multitud. Yulian persegueix enfadat a Hutch fins a la fàbrica amb els seus homes, on apareixen David i Harry per ajudar a eliminar els gàngsters amb diverses armes i trampes mortals que Hutch havia instal·lat. Maten a tots els pistolers fins que només queda Yulian. Fora de munició, Hutch el carrega amb una mina de Claymore connectada a un escut a prova de bales i la detona, matant a Yulian. Després d'assegurar-se que el seu pare i el seu germà s'escapen, Hutch és arrestat per ser alliberat ràpidament sense que es presentin càrrecs.

Tres mesos després, mentre comprava una casa nova amb Becca, Hutch rep una trucada que suggereix que els seus serveis encara són necessaris. En una escena de crèdits mitjans, Harry i David es mostren conduint a un lloc no revelat en un RV ple de pistoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada