Bloc personal,

dimarts, 22 d’agost del 2017

Joker (2008)




Brian Azzarello (guió) i Lee Bermejo(dibuix)
(Joker)

[ Còmic americà, superherois ] (ed. 2015)



[24]

Definitivament no m’agrada el còmic americà!

Se suposa que és una obra mestra, per la qual cosa està editada en versió “deluxe” amb portada geltex i funda de PVC transparent. Però estem davant “còmic de superherois americà”, tota una etiqueta que cal estar a un nivell força alt només per igualar-se. És d’aquesta manera que en reconec la mestria d’alguns, però no m’agraden gens les històries que s’expliquen, com s’expliquen i la manera de visualitzar-les. Què hi farem! Per gustos els colors!

En canvi, per exemple, les pel·lícules darreres que estan fent estan molt ben realitzades, però no tenen res a veure amb els còmics, tot i que en algun moment s’hi han inspirat. Però ja per començar, la manera en que s’expliquen les històries –el guió, parlant finament– no tenen res a veure amb aquests “subproductes”… M’han agradat més alguns esbossos que es mostren al final de l’edició de luxe que els dibuixos que es mostren en les pàgines. Tampoc m’han agradat massa els colorejats. Sóc un torracollons? Molt possiblement… ;-)



Whakoom:
“A través dels ulls d’un mindundis del tres al quart, Brian Azzarello i Lee Bermejo aprofiten les pàgines d'aquesta novel·la gràfica per retratar els baixos fons de Gotham i reinterpretar-se de forma tan sorprenent com a perturbadora a l’enemic per excel·lència de l’Home Ratpenat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada