Bloc personal,

dissabte, 25 de gener del 2020

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) (7a de 7)

[789]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: David Yates
Guió: J.K. Rowling (novel·la), Steve Kloves
Actors: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

[ Aventura, familiar, fantasia ] 2h 26min

Sinopsi

IMDb (7,7):
“A mesura que Harry, i Hermione corren contra el temps i el mal per destruir els Horcruxes, descobreixen l’existència dels tres objectes més poderosos del món dels mags: les Santes Mortals.”

Crítica

M’ha agradat molt també i sembla una altra pel·lícula…

Els aconteixements no es succeeixen a Hogwarts i els protagonistes es redueixen als tres principals, per la qual cosa sembla una pel·lícula ben diferent de totes les altres. No m’ha agradat gens la persecució final al bosc que il·lustra el cartell…

Resum (amb espòilers)

El ministre del Magic Rufus Scrimgeour es dirigeix ​​als mitjans assistents, afirmant que el Ministeri continua sent fort malgrat que Lord Voldemort guanyés poder i els menjadors cometessin massacres de Muggles i s’infiltressin al ministeri. Mentrestant, Harry Potter, Ron Weasley i Hermione Granger resolen completar la missió que Albus Dumbledore li va donar a Harry caçant i destruint els Horcruxes de Voldemort. Severus Snape informa a Voldemort de la imminent sortida de Harry de Privet Drive. Voldemort reclama la vareta de Lucius Malfoy, a causa de la seva pròpia vareta que compartia el mateix nucli que el de Harry i per tant no es pot matar.

L’Ordre del Fènix escolta Harry a la seguretat mitjançant la poció Polyjuice. Durant la fugida, els menjadors són emboscats per matar a Mad-Eye Moody i Hedwig, ferir a George Weasley i incapacitar a Rubeus Hagrid. En arribar a The Burrow, Harry té una visió de que el fabricant de varetes Ollivander és torturat per Voldemort. L’endemà, Scrimgeour arriba amb la voluntat de Dumbledore. Ron rep el Deluminator de Dumbledore, Hermione rep una còpia de The Tales of Beedle the Bard i Harry rep el primer Golden Snitch que va capturar en un partit de Quidditch. Scrimgeour revela que a Harry també li van vèncer l'espasa de Gryffindor, que ha desaparegut.

Els menjadors de la mort maten a Scrimgeour i el substitueixen per Pius Thicknesse. El Ministeri comença a arrestar i perseguir bruixes i bruixots nascuts de Muggle. Els menjadors de la mort també ataquen durant el casament de Bill Weasley i Fleur Delacour. L'encant patronal de Kingsley Shacklebolt anuncia la festa de les noces i la majoria s'escapa. Harry, Hermione i Ron desapareixen a Londres, però són morts per un menjador. El trio busca refugi al número 12, Grimmauld Place. Descobren que el "R.A.B." del fals cercle Horcrux és Regulus Arcturus Black, germà petit de Sirius Black. Kreacher, elf de la casa dels negres, els diu que Mundungus Fletcher va entrar i va robar molts articles de la casa, inclòs el locket real. Kreacher i Dobby aprehenden Fletcher, que revela que el locket està en possessió de Dolores Umbridge. Utilitzant la poció Polyjuice, el trio s’infiltra al Ministeri i troba el cercle al coll d’Umbridge. En Harry es desconcerta de Umbridge i Hermione recupera el locket. El trio escapa als seus perseguidors apareixent al desert, però Ron està ferit i no pot tornar a aparèixer fins que no es recuperi.

Després d’intents infructuosos de destruir l’Horcrux, el trio es torna a usar per diluir el seu poder. En Harry veu una visió de Voldemort interrogant i matant al fabricant de varetes Gregorovitch, que afirma que un adolescent va robar la llegendària Vareta gran de la seva botiga. Mentre Ron porta el vestíbul, es veu superat per sentiments negatius i cau amb Harry abans d'abandonar-lo i Hermione. Hermione dedueix que l'Espasa de Gryffindor pot destruir Horcruxes i decideix anar amb Harry a l'Hollowric de Godric. Visiten les tombes dels pares d’en Harry i la casa on van ser assassinats. Es troben amb Bathilda Bagshot, que creuen que pot tenir l'espasa. Bathilda els deixa a casa seva abans de revelar-se com Nagini, posseint el cadàver reanimat de Bathilda. Hermione i Harry s'escapen al bosc de Dean, però Hermione trenca accidentalment la vareta de Harry mentre lluita contra Nagini. Identifica el misteri lladre en la visió de Harry com a Gellert Grindelwald.

En Harry veu un Patronus en forma de gallina, que el porta a un estany glaçat. L’espasa de Gryffindor es troba sota el gel de l’estany, en què Harry es trenca i salta. L’armari al voltant del coll s’estranya a Harry, però arriba Ron i el rescata. En Harry fa servir el xicotet per obrir la roba Horcrux, que Ron decideix destruir. Hermione i Ron es reconcilien i el trio decideix visitar Xenophilius Lovegood per obtenir més informació sobre un símbol del llibre que Dumbledore va deixar a Hermione. Lovegood els explica que el símbol representa els Santuaris de la Mort, tres objectes màgics que poden fer de bruixot mestre de la Mort. Hermione llegeix la història dels sants, després de la qual el trio intempestivament intenta sortir, però són detinguts per Lovegood. Ell revela que Luna Lovegood ha estat segrestada i després convoca els menjadors, pretenent lliurar a Harry a canvi d'ella. Harry, Ron i Hermione desapareixen quan la casa de Lovegood es destrueix.

De nou a la natura, el trio va establir un campament quan els Snatchers els troben. Hermione utilitza una maledicció per dissimular a Harry mentre els Snatchers els porten a Malfoy Manor. Bellatrix Lestrange empresona Harry i Ron al celler amb Luna, Ollivander i Griphook. Bellatrix tortura Hermione per obtenir informació sobre l'Espasa, que Bellatrix afirma que es trobava a la volta de Gringott. En Harry demana ajuda, comunicant-se amb un mirall trencat que tenia. Dobby apareix al celler per salvar-los. En Harry i en Ron es precipiten per salvar Hermione, i es produeix una batalla que veu a Harry desarmar Draco Malfoy. Dobby deixa caure un candelabre a Bellatrix, obligant-la a alliberar Hermione. Bellatrix els llença el ganivet quan Dobby agafa tothom i es despista. Tot i que Harry, Ron i Hermione arriben a Shell Cottage amb seguretat, troben que el ganivet de Bellatrix ha ferit fatalment a Dobby i aquest mor als braços de Harry. En Harry insisteix que enterren Dobby sense cap màgia. Mentrestant, Voldemort entra a la tomba de Dumbledore i roba la Vareta Gran, revelada que estava en possessió de Dumbledore.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada