Bloc personal,

divendres, 24 de gener del 2020

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) (6 de 7)

[788]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: David Yates
Guió: J.K. Rowling (novel·la), Steve Kloves
Actors: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

[ Aventura, familiar, fantasia ] 2h 33min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Quan Harry Potter comença el seu sisè any a Hogwarts, descobreix un llibre antic marcat com propietat del Príncep de la Mitja Sang i comença a aprendre més sobre el passat fosc de Lord Voldemort.”

Crítica

A mi m’agrada bastant més aquesta…

Trama que es va complicant, però que, ben explicada, entra bé. En aquesta hi ha especial dedicació a les qüestions amoroses i això m’ha agradat. No m’ha agradat gens les parts fosques de la pel·lícula on no es veu res en cap dispositiu per molta qualitat que tingui.

Resum (amb espòilers)

Lord Voldemort està estrenyent tant el món assistent com el de Muggle, segrestant el fabricant de varetes Garrick Ollivander del Diagon Alley i destruint el pont del Mil·lenni. La família Malfoy es troba en disgust quan Lucius és capturat i enviat a Azkaban per a la seva participació amb els menjadors. Voldemort tria en lloc a Draco per dur a terme una missió secreta a Hogwarts. La mare de Draco, Narcissa i la tieta Bellatrix Lestrange, demanen ajuda de Severus Snape, que assegura que havia actuat com a talp dins de l'Ordre del Fènix. Snape fa un vot irrompible amb Narcissa per protegir a Draco i complir la tasca si falla.

Harry Potter, que ara té 16 anys, acompanya Albus Dumbledore des de Surbiton fins al poble de Budleigh Babberton per visitar l'ex professor Pocions Horace Slughorn. Slughorn, que s'ha amagat, accepta tornar a ensenyar a Hogwarts. Dumbledore després porta a Harry a The Burrow, on Harry es reuneix amb els seus millors amics, Ron Weasley i Hermione Granger. Els tres visiten la nova botiga de bromes de Fred i George Weasley a Diagon Alley i veuen a Draco entrar a Knockturn Alley amb un grup de Death Eaters incloent Fenrir Greyback. En Harry creu que Voldemort ha convertit Draco en un Death Menater, però Ron i Hermione són escèptics. A l’Hogwarts Express, Harry s’amaga a la carrossa de Slytherin fent servir el seu mantell d’invisibilitat, però Malfoy la troba tacada i petrificada. Luna és trobada i salvada per Luna Lovegood.

A Hogwarts, en Harry i en Ron presten llibres de text per a la classe de Slughorn's Potions, i en Harry es queda enganxat amb una còpia que resulta plena de notes i encanteris útils que deixava el "Príncep de la Mitja Sang". Harry utilitza el llibre per excel·lir a la classe i impressiona Slughorn, guanyant una poció de Liquid Luck. Ron es converteix en Guardià de l’equip de Quidditch de Gryffindor i forma una relació romàntica amb Lavender Brown, desordenant Hermione. En Harry consola a Hermione i admet que ara té sentiments per la germana petita de Ron, Ginny Weasley.

En Harry passa les vacances de Nadal amb els Weasleys. A la nit de Nadal, Harry discuteix les seves sospites sobre Draco a l’Orde del Fènix. Les seves sospites són desestimades, però Arthur Weasley més tard li diu a Harry en privat que els Malfoys podrien haver estat interessats en un gabinet desaparegut. Bellatrix i Greyback ataquen i cremen el Burrow, atraient a Harry en una batalla. Estalvia a Ginny abans que arribi l'Ordre i lluiti contra els Menjadors. A Hogwarts, Dumbledore li revela a Harry que Slughorn posseeix un record de Voldemort que Dumbledore necessita desesperadament. Demana a Harry que s'enfronti a Slughorn i recuperi la memòria real, després de rebre una versió alterada que la va fer aparèixer com si Slughorn no sabés res. En Harry no pot convèncer a Slughorn.

Després que Ron ingereixi una poció amorosa per a Harry, Harry li cura amb l'ajuda de Slughorn. El trio celebra amb prats que Slughorn tenia la intenció de regalar a Dumbledore. El prat enverina Ron, i Harry es veu obligat a salvar la seva vida després que Slughorn vacil·li. Ron murmura el nom d'Hermione mentre es recupera a la infermeria, fent que Lavender acabés la seva relació. En Harry s'enfronta a Draco sobre el prat i un collar maleït i els dos duels. Harry utilitza una maledicció del llibre de pocions del Príncep de Mitja Sang per ferir greument a Malfoy, que va ser rescatat i curat per Snape. Tenint por que el llibre es pot omplir amb més màgia fosca, Ginny i Harry l’amaguen a la sala de requisits i comparteixen el seu primer petó.

En Harry decideix utilitzar la seva poció Liquid Luck per convèncer Slughorn de renunciar a la memòria que necessita Dumbledore. En Harry veu la memòria amb Dumbledore i s’assabenta que Voldemort volia informació per crear Horcruxes, objectes màgics que podrien contenir trossos de l’ànima d’un bruixot i fer-los immortals. Dumbledore conclou que Voldemort va dividir amb èxit la seva ànima en set peces creant sis Horcruxes, dos dels quals ja han estat destruïts: el diari de Tom Riddle de Harry i l'anell de Marvolo Gaunt per ell. Els dos viatgen a una cova a la vora del mar on Harry ajuda a Dumbledore a beure una poció que amaga un altre Horcrux, el locket de Slytherin.

Un Dumbledore afeblit els defensa de Inferi i els aparells de tornada a Hogwarts. Bellatrix, Greyback i altres Death Eaters entren a Hogwarts amb l'ajuda de Draco a través del Gabinet desapareixent de la sala de requisits que Draco va aconseguir connectar amb el que ell treballava a Knockturn Alley. Dumbledore li encarrega a Harry que parli amb l’Snape i ningú més. Draco arriba a la Torre de l'Astronomia i desarma a Dumbledore revelant que ha estat escollit per Voldemort per matar el director. En Harry s’amaga a sota. Snape arriba i llança la maledicció matant a Dumbledore quan Draco és incapaç de portar-se a fer-ho, matant el Director. Posteriorment domina a Harry i es revela a si mateix com el Príncep de la Mitja Sang abans d'escapar amb els Menjadors de la Mort.

Harry torna a Hogwarts, on els estudiants i el personal lamenten la mort de Dumbledore. Després revela a Ron i Hermione que el locket Horcrux era un fals. El locket conté un missatge de "R.A.B.", que indica que ha robat el Horcrux real amb la intenció de destruir-lo. Quan decideixen abandonar el seu últim any a Hogwarts, Harry, Ron i Hermione decideixen fer un seguiment conjunt dels Horcruxes restants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada