Bloc personal,

dijous, 23 de gener del 2020

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) (5 de 7)

[787]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mike Newell
Guió: J.K. Rowling (novel·la), Steve Kloves
Actors: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

[ Aventura, familiar, fantasia ] 2h 18min

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Amb la seva advertència sobre el retorn de Lord Voldemort, rebutjada, Harry i Dumbledore són objectius de les autoritats del bruixot, ja que un buròcrata autoritari s'apodera lentament del poder a Hogwarts.”

Crítica

En aquesta ja van una mica liats… massa aldarull!

D’acord que la història s’ha d’anar complicant, però la manera de presentar-la no és la més adequada: costa seguir-la.

Resum (amb espòilers)

Durant un altre estiu amb la seva tia Petunia i l’oncle Vernon, Harry Potter és expulsat de Hogwarts després d’utilitzar màgia per salvar-se a ell mateix i a Dudley Dursley de Dementors. Harry és denunciat per un grup de bruixots incloent Mad-Eye Moody, Remus Lupin i diverses cares noves, incloses Nymphadora Tonks i Kingsley Shacklebolt al número 12, Grimmauld Place, la llar del seu padrí Sirius Black. L’edifici també serveix com a seu de l’Ordre del Fènix, una organització secreta fundada per Albus Dumbledore que informa a Harry que el Ministeri de Màgia es nega a creure el retorn de Lord Voldemort. Sirius, a la seu de l'Ordre, esmenta que Voldemort es troba després d'un objecte especial que no va tenir durant el seu anterior atac.

L’expulsió de Harry es reverteix en una audiència del Ministeri de Màgia i torna a Hogwarts per cinquè any, on el ministre de Màgia Cornelius Fudge ha nomenat una nova professora de Defensa contra les Arts fosques: Dolores Umbridge. Umbridge es va enfrontar immediatament amb Harry i el castiga per les seves "mentides" sobre Voldemort obligant-lo a escriure un missatge amb una ploma màgica, cicatritzant-se la mà. Malgrat la preocupació dels seus millors amics Hermione Granger i Ron Weasley, Harry es nega a denunciar el càstig de Umbridge a Dumbledore, que ha ignorat misteriosament Harry des de l'estiu. A mesura que el control de Umbridge sobre l'escola augmenta, Harry, Hermione i Ron formen un grup secret per formar els estudiants en encanteris defensius, anomenant-se ells mateixos "l'exèrcit de Dumbledore". Umbridge fa tasques als estudiants de Slytherin amb exposició del grup, formant la "Inquisitorial Squad". Mentrestant, Harry i Cho Chang desenvolupen sentiments romàntics els uns pels altres.

Harry té una visió de l'atac a Arthur Weasley, des del punt de vista de l'atacant d'Arthur. Preocupat que Voldemort explotarà aquesta connexió amb Harry, Dumbledore encarrega a Severus Snape que doni lliçons a Harry Occlumency per defensar la seva ment de la influència de Voldemort. Això fa que Harry s’aïlli més dels seus amics. Mentrestant, el cosí de Sirius, el cosí de la mort de la mort, Bellatrix Lestrange, s'escapa d'Azaban juntament amb altres nou menjadors de la mort. A Hogwarts, Umbridge i la seva "Inquisitorial Squad" exposen l'exèrcit de Dumbledore obligant Cho a beure Veritaserum. Dumbledore s’escapa mentre Fudge ordena la seva detenció. Umbridge es converteix en la nova directora.

La negativa de Harry a perdonar Cho fa que la seva relació es desmarqui. Les lliçons d’Occlumency s’acaben després que Harry descobreixi a través dels records d’Snape que el pare d’en Harry, James, el ridiculitzava sovint. Després d’haver vist una altra visió on Sirius és torturat per Voldemort, Harry, Ron i Hermione es precipiten a la xemeneia d’Ombridge per alertar l’Ordre a través de la Xarxa Floo però són atrapats per ella. A través d'un llenguatge críptic, Harry alerta a Snape de la situació, que al seu torn alerta sobre l'Orde. Quan Umbridge amenaça d'utilitzar la maledicció Cruciatus en Harry, Hermione l'empeny a entrar al bosc prohibit a la recerca de "l'arma secreta" de Dumbledore. Hermione i Harry condueixen Umbridge a l’amagatall del gegant mig germà Gubep de Rubeus Hagrid, només per fer front als centaus que segresten Umbridge després d’atacar-los i insultar-los.

Harry, Hermione, Ron, Ginny Weasley, Luna Lovegood i Neville Longbottom volen al Ministeri de la Màgia a Thestrals per intentar salvar Sirius. Els sis entren al Departament dels Misteris i descobreixen una profecia embotellada, l'objecte que Voldemort hi havia després. Tanmateix, són emboscats pels menjadors de la mort dirigits per Lucius Malfoy i Bellatrix Lestrange. Lucius revela que Harry només va veure un somni de ser torturat per Sirius, que va servir com a disgust per atraure a Harry a comprendre els menjadors. Harry es nega a donar-li la profecia a Lucius, provocant una baralla entre l'exèrcit de Dumbledore i els menjadors.

Els menjadors de la mort capturen als amics d'en Harry, amenaçant-los de matar-los a menys que renunciï a la profecia. Segons Harry obliga, l'Orde arriba i ataca els menjadors. Això fa que Lucius deixi caure la profecia, destruint-la. Igual que Sirius domina Lucius, és assassinat per Bellatrix. Voldemort apareix, però Dumbledore arriba a la xarxa Floo moments abans que pugui matar Harry. Es produeix un duel entre Voldemort i Dumbledore, durant el qual Bellatrix s’escapa. En un atzucac amb Dumbledore, Voldemort posseeix Harry per temptar a Dumbledore a sacrificar-lo, però Harry, pensant en els seus amics i Sirius, aconsegueix bloquejar a Voldemort del seu cos.

Els funcionaris del Ministeri arriben just abans que Voldemort desaparegui; Fudge es veu obligat a admetre el retorn de Voldemort i es veu obligat a abandonar el seu càrrec en disgràcia. Umbridge és tret de Hogwarts i Dumbledore torna com a director. Dumbledore explica que es va distanciar de Harry durant tot l'any, amb l'esperança que disminuís el risc que Voldemort utilitzés la seva connexió. Harry concorda amb la profecia: "Cap dels dos pot viure mentre l'altre sobreviu".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada