Bloc personal,

dissabte, 18 de gener del 2020

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) (1 de 7)

[783]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Chris Columbus
Guió: J.K. Rowling (novel) (novel·la), Steve Kloves
Actors: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Richard Harris

[ Aventura, familiar, fantasia ] 2h 32min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Un nen orfe s’inscriu a una escola de bruixeria, on s’assabenta de la veritat sobre ell mateix, la seva família i el terrible mal que embolica el món màgic.”

Crítica

Posant-me al dia… ;-)

La veritat és que la majoria de pel·lícules que vaig veuere a final de la dècada dels anys 90 i principis dels 2000 no hi vaig parar gaire atenció, perquè ara, tornant-les a veure, me n’adono que no em vaig enterar de res. Estava més pendent de baixar la pel·lícula, que el AVI entrés en un CD i intentar convèncer-me a mi mateix que es veia igual o millor que al cinema, que no pas en la història que explicava la pel·lícula.

Vista en perspectiva, és bastant simple i lineal, però a fi de comptes no deixa de ser un pel·lícula infantil… almenys aquesta primera part. I havent vist ja algunes de les que venien després, la joventut dels actors inspira tendresa.

Resum (amb espòilers)

Una nit, Albus Dumbledore i Minerva McGonagall, professors de l'Escola de Bruixeria i Bruixeria Hogwarts, juntament amb el guardià del centre de l'escola Rubeus Hagrid, lliuren a un nen recent orfe anomenat Harry Potter als seus únics parents restants, els Dursleys. Deu anys després, Harry lluitava amb una vida deslligada amb els Dursleys. Després d’haver causat accidentalment un accident durant un viatge familiar al zoo, Harry comença a rebre cartes no sol·licitades per mussols. Després que els Dursleys escapessin a una illa per evitar més cartes, Hagrid apareix de nou i li informa a Harry que és en realitat un bruixot i ha estat acceptat a Hogwarts contra els desitjos de Dursleys. Després de portar a Harry a Diagon Alley per comprar els seus subministraments per a Hogwarts i un mussol per a mascotes anomenat Hedwig com a regal d'aniversari, Hagrid l'informa del seu passat: els pares de Harry i Lily Potter d'Harry van conèixer la seva desaparició a través d'una maledicció matant a les mans del malefici i assistent totpoderós: Lord Voldemort. Harry, l'únic supervivent del caos, es converteix així en el món assistent com "El noi que va viure".

A continuació, Harry es porta a l'estació de King's Cross per pujar a un tren cap a Hogwarts, on coneix tres altres estudiants: Ron Weasley, amb qui ràpidament es fa amistat; Hermione Granger, una bruixa intel·ligent nascuda dels pares de Muggle; i Draco Malfoy, un noi d’una família de rics acomodats, amb qui immediatament s’enfronta. Després d’arribar a l’escola, els estudiants es reuneixen a la Gran Sala, on tots els primers anys s’ordenen amb el barret d’ordenació entre quatre cases: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin. Tot i que el Barret de Classificació es planteja posar a Harry a Slytherin amb Draco, és col·locat a Gryffindor al costat de Ron i Hermione.

A Hogwarts, Harry comença a aprendre encanteris de màgia i descobreix més coses sobre el seu passat i els seus pares. Després de recuperar Neville Longbottom, estudiant del recordatori de Gryffindor, Harry és reclutat per a l'equip de Quidditch de Gryffindor com a Buscador, una cosa extremadament rara per als estudiants de primer any. Una nit cap als dormitoris, els estoigs canvien els camins que condueixen a Harry, Ron i Hermione al pis prohibit de Hogwarts. Els tres descobreixen un gos gegant de tres caps anomenat Fluffy en una zona restringida de l'escola. Ron després insulta a Hermione després d'haver-se avergonyit per ella en una lliçó d'encant, fent que Hermione es tanqués a si mateixa al bany de les nenes. És atacada per un troll sorprenent, però Harry i Ron la salven, fent amistat amb ella en el procés.

Els nens després esbrinen que Fluffy custodia la Pedra Filosofal, un objecte que té el poder de convertir qualsevol metall en or i produir una poció que atorga la immortalitat. Harry sospita que el professor de Potions i el cap de la casa Slytherin, Severus Snape, està intentant obtenir la pedra per tornar Voldemort a la seva forma física. Hagrid revela accidentalment al trio que Fluffy s'adormirà si interpretés música. En Harry, en Ron i l’Hermione decideixen aquella nit intentar trobar la pedra davant d’Snape. Descobreixen un Fluffy ja adormit i s’enfronten a una sèrie de salvaguardes incloent una planta mortal coneguda com Devil’s Snare, una habitació plena de claus voladores agressives que embruten Harry i un perillós joc d’escacs de tota la vida que gairebé mata a Ron.

Després de superar les tasques, Harry descobreix que era el professor Quirinus Quirrell de Defensa contra les Arts Fosques qui intentava reclamar la pedra: Snape havia estat protegint a Harry tot el temps. Quirrell treu el turbant i revela un feble Voldemort que viu a la part posterior del cap. A través d'un encantament posat per Dumbledore, Harry troba la pedra que tenia. Voldemort intenta negociar la pedra de Harry a canvi de reanimar els seus pares, però Harry es nega. Quirrell intenta matar a Harry en resposta; en canvi, és assassinat després que Harry acabi cremant la pell, reduint Quirrell a la pols i fent que l’ànima de Voldemort s’aixequi de les seves cendres. En Harry està colpejat inconscient durant el procés.

En Harry es recupera a l’hospital escolar amb Dumbledore al seu costat. Dumbledore explica que la pedra ha estat destruïda i que Ron i Hermione estan a salvo. Dumbledore també revela com Harry va ser capaç de derrotar a Quirrell: quan la mare de Harry va morir per salvar-lo, la seva mort va donar a Harry una protecció basada en l'amor contra Voldemort. Harry, Ron i Hermione es veuen recompensats amb punts d'interès per les seves funcions heroiques, empatant-los al primer lloc amb Slytherin. Dumbledore atorga deu punts a Neville per intentar aturar el trio, concedint a Gryffindor la Copa de la Casa. En Harry torna a casa per a l'estiu, feliç de tenir finalment una casa real a Hogwarts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada