Bloc personal,

dimarts, 14 de gener del 2020

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

[782]

Valoració



Fitxa tècnica

Director: Peter Jackson
Guió: J.R.R. Tolkien (novel·la), Fran Walsh
Actors: Elijah Woodz, Ian McKellen, Viggo Mortensen

[ Aventura, drama, fantasia ] 2h 59min

Sinopsi

IMDb (8,7):
“Mentre que Frodo i Sam s’acosten a Mordor amb l’ajut de Gollum, la companyia ara dividida lluita contra el nou aliat de Sauron, Saruman i les seves hordes d’Isengard.”

Crítica

Més val tard que mai! Doncs això… ara l’entenc tota!

L’he vista ja unes quantes vegades. La trilogia. Però encara no la tenia aquí relacionada.

Em reafirmo en tot el que vaig comentar referent a la primera part.

Resum (amb espòilers)

Despertant-se amb un somni de Gandalf el Grey que lluita contra Balrog, Frodo Baggins i el seu amic Samwise Gamgee es troben perduts a l'Emyn Muil a prop de Mordor i aviat seran conscients que els persegueixen Gollum, antic propietari de l'Anell. Després de capturar-lo, un simpàtic Frodo decideix utilitzar Gollum com a guia de Mordor, malgrat les objeccions de Sam.

Mentrestant, Aragorn, Legolas i Gimli persegueixen l'Uruk-hai per salvar els seus companys Merry i Pippin. Els Uruk-hai són emboscats per un grup de Rohirrim, mentre que els dos Hobbits escapen al Bosc Fangorn i es troben amb Treebeard, un Ent. El grup d'Aragorn més tard es troba amb els Rohirrim i el seu líder Éomer, que revela que han estat exiliats pel seu rei Théoden, que està sent manipulat per Saruman i el seu servent Gríma Wormtongue per convertir els ulls en les forces de Saruman que es dirigeixen a Rohan. Mentre busca els hobbits a Fangorn, el grup d'Aragorn es troba amb Gandalf, que després de sucumbir a les seves ferides mentre va matar el Balrog a Mòria, ha estat ressuscitat com a Gandalf el Blanc per ajudar a salvar la Terra Mitjana.

El grup d'Aragorn viatja a la capital de Rooras, Edoras, on Gandalf allibera Théoden de la influència de Saruman i Wormtongue és desterrat. Després de conèixer els plans de Saruman per acabar amb Rohan amb el seu exèrcit Uruk-hai, Théoden decideix evacuar els seus ciutadans a Helm's Deep, una antiga fortalesa que va proporcionar refugi a la gent de Rohan en temps passats, mentre que Gandalf parteix per adquirir l'ajut de l'exèrcit d'Eomer. . Aragorn estableix una amistat amb la neboda de Théoden, Éowyn, que s'enfada ràpidament amb ell. Aquella nit, Aragorn experimenta un somni amb ell reunir-se amb Arwen, que després li diu que ha de partir amb Frodo i el tranquil·litza quan no se sent prou confiat que el seu camí estigui definit per ell. Quan els refugiats són atacats per Orcs que van anar a cavall enviats per Saruman, Aragorn cau d’un penya-segat i es presumeix mort. Tot i això, el seu cavall Brego és despertat i es dirigeix ​​a Helm's Deep. Aquella mateixa nit, a Arwen li diu el seu pare que Aragorn no tornarà a casa, però continua esperançada que torni a casa i si roman a la Terra Mitjana, només la espera i la destrucció si roman a la Terra Mitjana i fins i tot si Aragorn es converteix en rei de Gondor i Sauron és derrotat de nou, només l’espera dolor i mort, convençent-la a partir de Valinor de mala gana. Als defensors se'ls uneix un destacament d'elfs de Lothlórien, l'exèrcit d'Uruk-hai arriba a la Helm's Deep aquella nit i es produeix una batalla durant tota la nit. Els Uruk-hai trenquen el mur exterior amb explosius semblants a pólvora i obliguen els defensors restants a retirar-se al castell interior.

Merry i Pippin, després d'haver convençut a Treebeard que eren aliats, són portats a un Consell d'Entitats a Fangorn, on els Ents decideixen no assistir en la guerra. Pippin després diu a Treebeard que els porti en direcció a Isengard, on són testimonis de la devastació causada pel bosc pels esforços bèl·lics de Saruman. Un arbre arrabiat convoca els Ents i assalten Isengard, ofegant els orcs trencant la presa del riu i encallant Saruman a Orthanc.
A Helm's Deep, Aragorn convenç a un Théoden desesperant per sortir al carrer i trobar-se amb els Uruks en una última càrrega. Els cavallers de Gandalf i Éomer arriben a la sortida del sol, donant la volta a la batalla. Els Uruk-hai fugen cap al bosc de Fangorn, que s'ha acostat a la batalla a instàncies de Treebeard, on són destruïts. Gandalf adverteix que la represàlia de Sauron serà terrible i ràpida.

Mentrestant, Gollum condueix Frodo i Sam a través dels pantans morts fins a la Porta Negra, però els convenç perquè entrin a Mordor per una ruta alternativa. Frodo i Sam són capturats pels Rangers d'Itàlia dirigits per Faramir, germà del desaparegut Boromir. Frodo ajuda a Faramir a atrapar Gollum per salvar-lo d’assassinar-se i Faramir aprèn de l’anell i porta els seus captius amb ell a Gondor per guanyar-se el respecte del seu pare. Mentre passava per la ciutat assetjada de Gondoriana, Osgiliath, Sam revela que Boromir va ser embogit per l'Anell i va intentar agafar-lo. Un Nazgûl que ataca gairebé capta a Frodo, que ataca momentàniament Sam abans d’arribar als seus sentits, obligant a Sam a recordar-lo que lluiten pel bé que encara queda a la Terra Mitjana. Faramir queda impressionat per Frodo i els allibera juntament amb Gollum. Mentre dirigia els hobbits una altra vegada, Gollum decideix venjar-se de Frodo i reclamar el Ring dirigint el grup a "Her" en arribar a Cirith Ungol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada