Bloc personal,

divendres, 23 de gener del 2015

PK (2014)




[173]

Infumable… i dura 2,5 hores!

La qualificació d’IMDb (8,7) m’ha deixat completament descol·locat… i aquí venen les meves interpretacions. Em sembla haver llegit que, la major producció cinematogràfica del planeta es realitza l’Índia. Segons sembla aquí també hi ha l’audiència més gran i, com és natural, qualsevol pel·lícula que surti de les seves fronteres és automàticament votada massivament. Potser per això a IMDb té aquesta valoració pròpia d’obres mestres.

Més enllà d’aquesta interpretació, la pel·lícula és d’allò més mediocre tirant a bastant dolenta, però fins i tot sent tant dolenta, s’hi veu un esforç per contentar un públic molt determinat que sembla que els pot agradar. Serà una qüestió cultural, però aquí la veig sense sentit.

L’única cosa positiva que li he vist ha estat la manera natural de tractar amb humor la radicalitat de cada religió i les seves conseqüències culturals –costums, vestimentes, maneres de parlar, actituds davant la vida–. I és justament a l’Índia on hi ha un fotimer de religions… que tot i sent tant radicals entre elles, hi conviuen totes juntes.

En els subtítols, just al començar hi ha una anotació que hi diu “descobrint Bollywood”. Estaria bé aprendre’n si hi hagués un nivell mínimanent acceptable… Investigarem!



IMDb (8,7):
“Un desconegut a la ciutat fa preguntes que ningú ha fet abans. Conegut només per les seves inicials, les preguntes innocents de PK (que vol dir borratxo en l’idioma hindi que sigui…) i la seva curiositat infantil el portarà en un viatge d’amor, riures i deixar-se portar.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada