Bloc personal,

dijous, 19 de setembre del 2024

Kusuriya no Hitorigoto, vol. 14 (2024)
(Los diarios de la boticaria)

[543]

Valoració



Fitxa tècnica

Nekokurage
(Erika Ikeda)
Natsu Hyūga (guió i novel·la)
Nekokurage (il·lustracions)
Itsuki Nanao (composició)

Tōku Shino (concepte visual de personatges,
il·lustradora de la novel·la original)

(薬屋のひとりごと)

[ Manga seinen, drama, misteri, romanç, històric, mèdic ]
Tumangaonline
Square Enix (Monthly Big Gangan) (25/09/24 al Japó)
ECC Ediciones (sense data prevista a Espanya)

5 capítols (69-73) - 174 pàgines - format B6 (128 x 180 mm - 13 mm gruix)
1 Wikipedia   |   MyAnimeList (8,61) (19.689)

Sinopsi

Whakoom:
“La Maomao resol l'enrenou fantasma al palau Kongo i salva la Xiaoran fent un gelat (volum anterior), però aquesta vegada s'adona que el nadó de la consort Gyokuyō pot estar de natges i decideix portar el seu pare adoptiu al palau interior. Aleshores, en una escola de formació enviada pel seu pare adoptiu, la Maomao nota alguna cosa estranya al palau interior… En aquest volum 14 la Maomao es retroba amb una persona inesperada!!”

Crítica

La tornada “d’entre els morts” de la Suirei…

Basat en una novel·la serialitzada de Natsu Hyūga actualment en publicació des de 2011. El 2012 en van fer una novel·la tancada il·lustrada per la Megumi Matsuda, des de 2014 un novel·la lleugera il·lustrada per Touko Shino (14 volums), des de 2017 un manga il·lustrat per Nekokurage (14 volums), des de 2017 un manga spin-off il·lustrat per Minoji Kurata (Mao Mao no Kōkyū Nazotoki Techō, 18 volums) i la tardor 2023 / hivern 2024 un anime de 24 capítols.

També es pot trobar sota els títols The Apothecary Diaries i Apothecary's Soliloquy o Soliloqui de l'apotecària (traducció literal del japonès).


Contingut nou que no apareix a l’anime. Anunciada segona temporada de l’anime per 2025.

Per cert, la il·lustradora del manga, l’Erika Ikeda aka Nekokurage, està condemnada a deu mesos de presó per no haver declarat els ingressos a hisenda (260M ¥ = 1,5M €). Si demostra bon comportament durant els propers 3 anys, no haurà d’ingressar-hi, però la multa no se la treu ningú: 11M ¥ = 63.000 €.

Com sempre acostuma a passar, encara no està publicat aquest volum catorze, però ja hi ha disponible per lectura fins el capítol 77, segon del volum quinze que, pel poc que he pogut llegir, sembla bastant més interessant que aquest catorze…


Col·lecció



Resum (amb espòilers)

Capítol 69. Presentació podàlica (part de natges). Mentre la Maomao està jugant amb el gat i la Rinri, la filla de la Gyokuyō, observa que les patades del nadó de la seva panxa són molt baixos, així que demana permís per palpar. Davant la cara de preocupació de la Maomao, la Gyokuyō pregunta què passa: el nen ve de natges. Encara queda temps perquè el nadó es col·loqui correctament, però caldria tenir un metge a mà per si hi ha d’haver intervenció quirúrgica. Ella pensa en el seu padrastre, però sap que ha estat expulsat del palau interior i, per tant, és considerat un criminal. La Gyokuyō escolta els detalls i acaba demanant l’opinió del Jinshi, encara que, finalment, el pare de la Maomao acaba tornant a la cort interior.

Capítol 70. La creació de la malícia (part 1). El pare de la Maomao comença a donar instruccions simples de manera dissumulada: escriu en un paper “no utilitzar perfums amb mercuri” i encarrega que, a l’escola, ho utilitzin com a pràctica cal·ligràfica; d‘aquesa manera el missatge cala al moll de l’os. Quan se n’adona, la Maomao vol confirmar una cosa…

Capítol 71. La creació de la malícia (part 2). La Maomao visita la clínica amb la Shenryu, la senyora gran que la regentava. La malícia a què refereix el títol és de la Shenryu que, havent quedat tancada en la cort interior sense possibilitat de sortir des de l’anterior emperador, ha anat enverinant la ment de moltes persones perquè, finalment, aconseguís que altres persones sabotejessin els embarassos de les cortesanes reials. Ella estava darrere de l’enfrontament entre la Rifa i la seva assistenta principal, així com el fet de demanar productes perillosos a la caravana. En té la certesa, però encara no té proves fefaents. A través de llibres enmagatzemats a la clínica, la Maomao també comença a sospitar de la Shisui. En aquest moment, entra a la clínica la Suirei, la noia que s’havia fet passar per morta i que va escapar, vestida amb roba d’eunuc, doncs és el reconegut nou eunuc que ha entrat al palau interior i que tothom en resalta la seva bellesa.

Capítol 72. La baralla de la guineu i el tanuki. La Suirei entra a la clínica amb dues agulles enverinades a la mà disposada a matar-la. La Maomao se sent acorralada entre la Suirei i la Shenryu. Quan valora les possibles maneres d’escapar, davant una titubejant Suirei amb efectes secundaris provocats per l’elixir de resurrecció, la Suirei agafa la Shisui d’ostatge. El que vol la Suirei és sortir de la cort amb la Maomao, però ella no accedeix malgrat tenir un ostatge. Llavors li diu d’explicar-li com preparar l’elixir i en aquest punt tot se li trastoca…

El pare biològic de la Maomao, el Raken, és conegut com la guineu de la cort de l’est, i el pare de la consort Rouran del palau granat, el Shishō, és conegut com el tanuki de la cort de l’oest. Ells dos, conjuntament amb el Jinshin cobert amb un mocador a la cara, comparteixen una tassa de te. Tots tres discuteixen sobre els plànols de fabricació d’una feifa, una pistola com les de l’atemptat a la caçera, obtinguts a través de tortures dels culpables, tot això mentre no paren de llençar-se mirades de sospita entre ells. De tornada a casa, el Jinshi repassa els motius perquè la Maomao no ha tornat. L’endemà comparteix aquesta preocupació amb la Gyokuyō. Intenten seguir les seves últimes passes, però no hi han rastres: la Maomao està desapareguda!

Capítol 73. Perseguint les empremtes. El Jinshi va seguint les pistes i a l’herbolari del doctor, el Gaoshun proposa utilitzar la gateta “petita Maomao” per seguir el rastre de la Maomao. Es troben la gateta ben embriagada per la ingesta d’una fruita. Sembla que tot són pistes de la Maomao perquè arribin a trobar-la. El Luomen, el padrastre de la Maomao, hi participa activament. A l’arbre de la fruita que ha deixat la “petita Maomao” fora de joc hi havia també un paper arrugat sense res escrit. El Jinshin es desespera, però el Luomen diu d’esperar arribar al consultori on, amb l’escalfor d’una espelma, llegeix el missatge ocult en dos sinogrames xinesos, però un dels dos està borrós i sense acabar. Amb tot s’hi pot llegir “sota el santuari”. Ningú sap què vol dir, així que el Jinshi li pregunta també a la Gyokuyō i a tothom que pugui aportar alguna cosa. Finalment les donzelles dedueixent que diu Shisui. El Jinshin, enmig d’un atac d’ansietat, mana cercar la Shisui. El Jinshin comença a lligar caps en saber que no hi ha ningú registrat sota el nom de Shisui, així com amb la desaparició d’un dels nous eunucs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada