Bloc personal,

dimecres, 6 de desembre del 2017

A Silent Voice 1 (2013)




Yoshitoki Ōima (guió, dibuix i tinta)
(Koe no Katachi - A Silent Voice)

[ Manga shōnen, slice of life, drama, romanç ]
Milky Ways Ediciones



[47]

He vist l’anime i m’ha entrat curiositat per conèixer el manga.

La veritat és que el manga és bastant més dur que la pel·lícula, sobretot en aquest primer volum on es mostra la crueltat de l’acosador… Dir crueltat és poc: bullying, assetjament escolar i més enllà… jo diria simplement violència extrema gratuïta injustificada que hauria de revisar algun jutge de menors. Que després el mal que fa li torni a ell, no el justifica ni li treu culpa. La segona part de la història, que vindrà en els propers volums, on ell s’ha de redimir i apareix la part més tendra i romàntica, això ja són figues d’una altra panera. La qüestió és que aquests 5 primers capítols del primer volum han estat molt bé.

Un dibuix simple, però efectiu. No del que més m’agrada, però ben utilitzat –això és shōnen, dirigit a nois adolescents–, aquí està bé. Estic mirant i repasant les imatges de les portades, d’aquest volum i de la resta dels 7 que conformen la història, i són “massa” boniques pel que s’explica després a dintre, és a dir, no corresponen massa… o m’ho sembla a mi.

Llegit via scans.


Whakoom:
“La diversió i l’aventura són el lema de Shoya Ishida, un noi capaç de qualsevol cosa amb tal de vèncer l’avorriment. Però la seva vida canviarà dràsticament després de conèixer a Shôko Nishimiya, una noia sorda que ha estat transferida a la seva escola.”






5 capítols - 192 pàg. b/n + 4 pàg. color + cobertes (rústica) + sobrecobertes - 115 x 170 mm



A Silent Voice 1 (2013)
A Silent Voice 2 (2014)
A Silent Voice 3 (2014)
A Silent Voice 4 (2014)
A Silent Voice 5 (2014)
A Silent Voice 6 (2014)
A Silent Voice 7 (2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada