Bloc personal,

diumenge, 10 de desembre del 2017

A Silent Voice 7 (2014)




Yoshitoki Ōima (guió, dibuix i tinta)
(Koe no Katachi - A Silent Voice)

[ Manga shōnen, slice of life, drama, romanç ]
Milky Ways Ediciones



[53]

Aix… m’ha fallat el final…

Respecte l’anime el final s’allarga més. Aquí haig de comentar que, en la meva opinió, l’anime l’encerten amb el final perquè l’acaben en el punt més alt i en el manga l’allarguen per explicar quatre detalls més que tenen la seva importància però no tant. I la gran cagada és aquest final que, per mi, li falta que sigui més explícita. Dóna a entendre moltes coses, però has d’estar molt avesat a la cultura japonesa per entendre els matisos. Més o menys ja s’explica en el manga on, en pràcticament cap moment hi ha contacte físic entre els protagonistes i quan hi és, es manifesta clarament com involuntari. Aquesta entrada agafats de la mà a l’escola de primària on va començar tot pot voler dir moltes coses, però no les aclareix.

El que m’he enterat és que el manga s’ha anat publicant i produint, per tant dibuixant, amb peridiocitat setmanal, la qual cosa vol dir que cada setmana sortia publicat un capítol. Amb això s’entén millor els altibaixos en algunes pàgines i també, potser, alguna incosistència en la història. Però en general m’ha encantat. Potser ara ja li posaria un 4 estrelles… És la segona història que més m’ha agradat després d’Oyasumi Punpun i això que és per adolescents! Cal reconèixer que Punpun està bastant per sobre i aquests altibaixos de qualitat de Koe no Katachi la rebaixen… El que sí puc assegurar és que l’anime, amb aquesta lectura, ha guanyat!

Llegit via scans.


Whakoom:
“Sumit en la desesperació, Shoya decideix mirar endavant i esforçar-se per esmenar tot el mal que ha causat; a partir d’ara, escoltarà les veus de cadascun dels seus amics.”






10 capítols - 192 pàg. b/n + 4 pàg. color + cobertes (rústica) + sobrecobertes - 115 x 170 mm



A Silent Voice 1 (2013)
A Silent Voice 2 (2014)
A Silent Voice 3 (2014)
A Silent Voice 4 (2014)
A Silent Voice 5 (2014)
A Silent Voice 6 (2014)
A Silent Voice 7 (2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada