Bloc personal,

dilluns, 20 d’abril del 2020

Loving Vincent (2017)

[836]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Guió: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Actors: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk

[ Animació, biografia, crim ] 1h 34min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“En un relat representat amb animació pintada a l’oli, un jove arriba a l’últim poble natal del pintor Vincent van Gogh (Robert Gulaczyk) per lliurar la lletra final de l’artista amb problemes i acaba investigant els seus dies finals.”

Crítica

M’ha enamorat!

Com treure una història del no res i donar caràcter als personatges. M’ha semblat sensacional la història i la manera d’explicar la història. I no faré cap comentari del pintat fotograma a fotograma, perquè és òbvia la genialitat.

Resum (amb espòilers)

Un any després del suïcidi de Vincent van Gogh, el carter Joseph Roulin demana al seu fill Armand que entregui l'última carta de Van Gogh al seu germà Theo. Roulin troba la mort sospitosa, ja que unes setmanes abans Van Gogh afirmava a través de cartes que el seu estat d'ànim era tranquil i normal. Armand accepta de mala gana i es dirigeix ​​cap a París.

Père Tanguy, un proveïdor d'art Montmartre, diu a Armand que Theo va morir en realitat sis mesos després de Vincent. Suggereix que Armand viatgés a Auvers-sur-Oise i busqués el doctor Paul Gachet, que va allotjar Van Gogh després de l'alliberament d'un asil, va compartir el seu amor per l'art i va assistir al funeral. Un cop allà, Armand s’assabenta que el metge no té feina. Així doncs, es queda a la mateixa fonda que va fer Van Gogh durant el seu temps a la zona. Allà coneix a la propietària temporal Adeline Ravoux, que era aficionada a Van Gogh i que també va sorprendre per la seva mort. Segons el seu suggeriment, Armand visita el barquer local, que li informa que Van Gogh va mantenir una empresa estreta amb la filla protegida del doctor Gachet, Marguerite. Quan Armand la visita, Marguerite nega i s’enfada quan Armand implica que l’ànim suïcida de Van Gogh podria haver resultat d’un argument amb el seu pare.

Al llarg de la investigació, Armand comença a sospitar que un noi local anomenat René Secretan, al qual, segons suposadament, li agradava atorgar a Van Gogh, estava en possessió d'una pistola i que sovint l'havia onejat per la ciutat. El doctor Mazery, que va examinar Van Gogh, també afirma que el tret hauria d’haver estat a pocs metres de distància, descartant el suïcidi. Quan Armand implica a René, Marguerite confessa que tenia relacions estretes, però no romàntiques, amb Van Gogh, però no creu que René fos capaç d'assassinar.

Gachet finalment torna i promet lliurar la carta d'Armand a la vídua de Theo. Admet que hi va haver un argument entre ells - Van Gogh va acusar Gachet de ser un covard per no perseguir els seus somnis, al qual Gachet va acusar enfadat a Van Gogh de deteriorar la salut de Theo depenent excessivament del seu germà. Gachet considera que aquesta acusació va provocar Van Gogh al suïcidi per alliberar-lo de la càrrega. Després que Armand torni a casa, el carter Roulin després rep la paraula de la vídua de Theo, Johanna, agraint a Armand la devolució de la carta. Johanna adjunta a la seva carta a Armand una de les cartes de Van Gogh amb ella, signada "El teu amant Vincent".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada