Bloc personal,

dijous, 16 d’abril del 2020

The Mummy Returns (2001)

[830]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Stephen Sommers
Guió: Stephen Sommers
Actors: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 10min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“El cos momificat d’Imhotep és enviat a un museu de Londres, on torna a despertar-se i comença la seva campanya de ràbia i terror.”

Crítica

Em cansa…

Aparentment més el·laborada que la primera part, però amb excessiva evidència d’efectes especials sobrepassadament digitalitzats. La trama excessivament recargolada per no anar enlloc.

Resum (amb espòilers)

El 3067 aC, el rei Escorpí dirigeix ​​el seu exèrcit a conquerir el món. Tot i això, el seu exèrcit és derrotat i exiliat al desert d'Ahm Shere, on els seus homes moren per esgotament de calor. Després d'haver promès donar a Anubis la seva ànima pel poder de derrotar als seus enemics, es forma un màgic oasi i piràmide, i al rei Escorpí se li dóna una legió de guerrers semblants als xacals. L'Exèrcit d'Anubis arreu d'Egipte, però un cop finalitzada la seva tasca, Anubis reivindica l'ànima del rei de l'Escorpí i l'exèrcit torna a l'inframón.

El 1933, Rick O'Connell i la seva dona Evelyn exploren les ruïnes antigues amb el seu fill, Alex, on troben la polsera d’Anubis. A Londres, el braçalet s'enganxa a Alex, mostrant-li una visió dirigint-lo a Ahm Shere.

Evelyn és capturada per un culte egipci que ressuscita Imhotep amb el Llibre dels Morts; desitgen utilitzar el seu poder per derrotar al rei Escorpí, donant-li el comandament de l'exèrcit d'Anubis per conquistar el món. El culte, liderat per Baltus Hafez, inclou Locker Nah i Meela Nais, la reencarnació de Anck-su-namun, amor de Imhotep. Els O'Connells van començar a rescatar Evelyn, acompanyat pel seu germà Jonathan i la badia de Medjai Ardeth. Jonathan posa les mans sobre un misteriós ceptre daurat d'Osiris.

Rick allibera Evelyn i fuig, però Alex és segrestat per Lock-Nah, i obligat a viatjar a Egipte juntament amb el culte. Els O'Connells els persegueixen, juntament amb l'ajuda de Rick Izzy, un pilot que proporciona transport al grup.

El braçalet dóna a Alex indicacions a Ahm Shere que Imhotep i el culte segueixen. A cada lloc, Alex deixa pistes pels seus pares, que segueixen la direcció de Izzy. Imhotep utilitza el Llibre dels Morts per donar-li a Meela l'ànima d'Anck-su-namun, però, fent-ho, permet a Evelyn desbloquejar els records de la seva vida anterior com a princesa Nefertiri, la portera de la polsera i la filla del faraó Seti I.

A la vora de l’Oasi, Imhotep utilitza la seva màgia per cagar el dirigible; Izzy es queda enrere amb l'esperança de reparar-lo. A la nit, l'O'Connells s'infiltra en el culte, però tots dos grups són atacats per mòmies pigmeus. Rick recupera a Alex mentre Ardeth Bay mata Lock-Nah. Escapen als pigmeus, que maten tots els membres del culte tret de Baltus, Imhotep i Anck-su-namun.

Rick i Alex finalment arriben a la piràmide a l'alba i el braçalet es desprèn d'Alex. Anck-su-namun arriba i mata Evelyn, escapant a la piràmide amb Imhotep i Baltus. Rick els persegueix. A l'interior de la piràmide, Baltus es posa el braçalet i reviu l'exèrcit. Anubis pren els poders de Imhotep, volent que Imhotep combatés com a mortal.

Rick troba a Imhotep que convoca al rei Escorpí i lluita contra ell. El rei Escorpí, ara un enorme monstre, interromp la lluita i ataca a Rick. Al mateix temps, Ardeth i Medjai combaten l'exèrcit ressuscitat d'Anubis fora. Mentre Rick i el rei Escorpí lluiten, Baltus és assassinat. Jonathan i Alex roben el "Llibre dels Morts" d'Anck-su-namun i l'utilitzen per ressuscitar Evelyn, que s'enfronta a Anck-su-namun mentre Alex i Jonathan van a ajudar a Rick.

Rick descobreix que el ceptre de Jonathan és en realitat una arma, una llança que pot matar el rei de l'Scorpion. Els Medjai semblen derrotar l'exèrcit d'Anubis, però s'adonen que era només l'avantguarda; apareix tot l’exèrcit i carrega cap a ells. Rick obté el ceptre / llança de Jonathan i mata el rei Escorpí, enviant-lo a ell i al seu exèrcit a l’inframundo, cosa que fa que l’Oasi comenci a destruir-se.

Rick i Imhotep es llancen enrere i es pengen damunt d'una fossa que condueix a l'inframón. Evelyn arrisca la seva vida per salvar Rick, però Anck-su-namun abandona Imhotep, que decideix deixar-se anar i caure a la fossa, afligit. Mentre intenta escapar, Anck-su-namun cau en una fossa d'escorpins i mor. Els O'Connells arriben a la part superior de la piràmide. Izzy arriba amb un dirigible modificat i rescata l'O'Connells just abans que l'oasi i la piràmide es destrueixin totalment. Parteixen al capvespre, amb la badia d'Ardeth saludant-los abans de sortir a la sortida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada