Bloc personal,

diumenge, 14 de desembre del 2014

XXVI Mitja Marató
Ciutat de Vilanova 2014

Temps final:
1:40:45
Ritme:
4:44 min/km
Pes:
94,5 kg
(tot i que en les últimes setmanes marcava 93,5 kg)

Abans de res comentar que l’objectiu final era baixar d’1:40:00, però no ha estat possible. Així que…

“… qui no es contenta
és perquè no vol.”



Aquest any m’he limitat a intentar l’objectiu de l’any passat en quan a mantenir ritmes. I en un principi he anat sobre el previst… fins i tot he sabut reduir els ritmes quan anava massa ràpid. Entenc doncs, que estava en millor forma que l’any passat. El patiment de l’any passat a mitja carrera per aconseguir mantenir el ritme no l’he tingut. He mantingut la “soltura” i la relaxació. No m’he sentit forçat en cap moment. Però sí el desinflament final… potser no tant com l’any passat, però desinflament a fi de comptes.

Si fem una correcta lectura dels ritmes d’entrenament i de carrera, segurament ja hagués pogut baixar d’1:40:00 l’any passat. I aquest any haver-lo rematat. Però les coses són com són.

Hi hagut un moment, al voltant del quilòmetre 11 que he tingut nàusees, un principi de ganes de vomitar però sense massa importància… només eren nàusees. He afluixat una mica el ritme i de seguida he recobrat les bones sensacions. Però més endavant, en la penúltima pujada del “tobogan” (km 17), al final de la recta de tornada des de Cubelles i anant bé de ritme, aquesta sensació ha tornat però molt més forta. Hi ha hagut un moment que he desitjat vomitar… suposo que m’hagués sentit millor en acabar de vomitar. Si hagués mantingut el ritme hagués vomitat, però he decidir afluixar una mica i m’he recuperat. Després he continuat bastant bloquejat fins al final.

(Maleïda “mentida” de càrrega de carbohidrats i els nervis propis del dia anterior que em van fer menjar pasta de més…)

Ara estava revisant els ritmes a que he corregut i veig que tampoc anava tan malament. Els dos primers quilòmetres han sortit excessivament ràpids tot i els esforços per reduir el ritme. Fins el quilòmetre 3 no he aconseguit marcar el ritme que volia. I així he seguit gairebé fins al final… De fet només han sortit “malament” els quilòmetres 15, 16, 18, 20 i 21. Però si la mitja ha estat de 4:44 min/km és que, en el fons, ha anat més que bé. Al final, aconseguir baixar d’1:40:00 era una qüestió de petits detalls…

Posició: 391 de la general, 80 en la categoria M5



RECOPILATORI, RESUM i CONDICIONS de la carrera (que després em va molt bé llegir per anar recordant coses):
(llàstima de les fotos que he trobat fins ara perquè són del pitjor moment que estava passant, quan tot just acabava de superar les ganes de vomitar)

Les marques:
2012: 1:43:52
2013: 1:42:15
2014: 1:40:45

Classificació general:
(sobre 1000 participants aprox.):
2012: 578
2013: 480
2014: 391

Classificació per categoria:
2012: 129 (M4)
2013: 105 (M5)
2014: 80 (M5)

El pes:
2012: 92 kg
2013: 93 kg
2014: 94,5 kg (93,5 kg últimes setmanes)

No pesan los kg, pesan los años:
2012: 47 anys
2013: 48 anys
2014: 49 anys

Condicions metereològiques:
2012: 16 ºC
2013: 7,2 ºC
2014: 8,9 ºC
No feia tanta calor com fa dos anys, però tampoc tant de fred com l’any passat. Estava previst cel ennuvolat, així que màniga llarga com l’any passat. I també sense ulleres. El “problema” ha estat quan, a partir del quilòmetre 6, ha sortit el sol i, en un bon tros, el tenia de cara… Calor excessiva que he pogut solucionar pujant-me les mànigues, però sí molèstia del sol als ulls. Sort del sol a l’acabar que no m’ha fet passar fred com em temia. I just arribar a casa s’ha tornat a tapar.

Animació:
Per primer cop quatre persones, no familiars, coneguts, m’han animat personalment. Quatre persones que feia anys que no veia. I s’agraeix (els ànims sempre són d’agrair). Gràcies Xavier F., Xavier M., Benito N. i Albert P. També cal dir que, gairebé segur i després de tants anys, m’han pogut conèixer perquè no portava ulleres de sol… ;-)

Organització:
També per primer any cal felicitar a l’organització per “detalls” que altres anys havien fallat estrepitosament i que per mi qualificaven l’organització de fracàs (no parlo dels voluntaris en la senyalització de la cursa que sempre han estat bé):
- la web: sí, és una plantilla de WordPress, però és àgil, fàcil i amb la informació justa i necessària; veus com tampoc costava tant fer les coses ben fetes? (Encara li falta una mica d’immediatesa en la compartició d’enllaços de fotografies).
(Editat: després d’entrar-hi nombroses vegades per comprovar les actualitzacions d’enllaços i poder veure fotografies, haig de canviar la meva opinió i manifestar el poc interés per mostrar un web mínimament operatiu, funcional i un nul manteniment.)
- la samarreta: el primer cop que s’escull un color i un disseny mínimament apropiats (en general són realment horroroses).
- l’entrega de dorsals: és fantàstic que et donin el dorsal, la samarreta i el xip (sí, el xip) el dia anterior a la cursa; el dia de la cursa l’enfoques a les coses que són importants: escalfar i mentalitzar-se.
- l’entrega de la bossa del corredor: altres anys es muntava una cua inacabable perquè et donessin la bossa del corredor primer, a veure quina talla de samarreta t’havien encolomat, després l’aigua, després paperassa diversa i finalment les llaunes de refrescs o el caldo; l’any passat aquesta cua la vaig patir amb força estrés i passant fred; aquest any una bossa i tot allà dintre: efectiu i ràpid. Genial!

Notícia final:

Última carrera de gran distància que corro.

La Marató vaig tenir clar que en feia una i no en faria més. De Mitjes Maratons, amb aquesta en van tres. Aquesta tercera és l’última. No m’agrada dir a res “d’aquesta aigua no en veuré”, però en principi aquesta és la decisió. Corro per qüestió de salut. L’entrenament que suposa està a punt per afrontar aquesta distància en un mínim de condicions no em suposa millores de salut… al contrari. Almenys amb el meu pes. Per mi, la distància ideal en competició: 10 km. Puntualment alguna una mica més llarga en muntanya. Amb això i exercicis calistènics, a poder ser, en tinc prou!


Cròniques anteriors:
2012: XXIV Mitja Marató Ciutat de Vilanova 2012
2013: XXV Mitja Marató Ciutat de Vilanova 2013
2014: XXVI Mitja Marató Ciutat de Vilanova 2014





(Fotografies compartides públicament a Google+ per Atletisme Vilanova i per Mitja Vilanova).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada