Bloc personal,

divendres, 30 de març del 2018

Star Trek: Deep Space Nine (1995-96) S04

[60]

Valoració



Fitxa tècnica

26 capítols de 45 minuts

Sinopsi

IMDb (7,9):
“Als voltants del planeta alliberat de Bajor, l’estació espacial Deep Space Nine de la Federació guarda l’obertura d’un forat de cuc de corrent estable en el punt més llunyà de la galàxia.”

Crítica

Worf i els klingon.

Aquesta temporada es caracteritza perquè Worf s’incorpora a la colla de titelles, que és el que són els personatges de Deep Space Nine. I per acabar-ho d’arrodonir, li donem una mica més de protagonisme als klingon que, fins ara, havien passat una mica en segon terme.

Per començar la temporada, res millor que un bon atac a Cardassia per part dels klingon, deixant els klingon a mig camí entre una guerra oberta amb la Federació o, simplement, domini sobre els cardassians. En qualsevol cas, si des del principi d’aquesta franquícia els cardassians eren el dolent de la pel·lícula, amb la destrucció de pràcticament la totalitat de la seva flota en l’atac al Domini, conjuntat amb els romulans de l’anterior temporada, ara, afeblits, han de patir l’amenaça klingon, per la qual cosa queden ben bé ningunejats.

I definitivament el capità Sisko s’afeita el cap i es deixa perilla (pera o masclet en català…).

Gadgets

La nau Defiant i la mateixa estació espacial Deep Space Nine són les principals ambientacions de la majoria de capítols.

El nou intercomunicador, que ja va aparèixer en l’anterior temporada, es manté. Igual que el nou uniforme, només per operaris de l’estació de la Federació, que va aparèixer fa dues temporades. Per pilotar una nau, canvien d’uniforme i es posen el de The Next Generation… almenys el capità. També cal mencionar que hi ha l’uniforme de gala, que recorda més el de la sèrie anterior per l’ordre de colors.

Aquesta temporada es va emetre al mateix temps que estaven emeten la segona temporada d’Star Trek: Voyager.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada