Bloc personal,

divendres, 2 de març del 2018

Thor: Ragnarok (2017)



Direcció: Taika Waititi
Guió: Craig Kyle, Christopher Yost, Eric Pearson, Stephany Folsom
Actors: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Cate Blanchett, Tessa Thompson, Jeff Goldblum, Idris Elba, Anthony Hopkins, Karl Urban, Benedict Cumberbatch



[581]

Semblava que sí, però al final a mi m’ha deixat a mitges…



Thor lluita contra un dimoni en foc amb unes banyes al cap, Surtur, que ell diu que són una corona. Segons la llegenda Surtur ha de destruir Asgard sota les flames: la gran profecia del Ragnarok. Però acaba amb ell i s’emporta el crani/corona, per exposar-lo al museu de trofeus d’Asgard. Quan hi arriba, el guardià de la porta no hi és, hi ha un tal Skurge que ha d’avisar Odín de la seva arribada, però Thor hi arriba abans de l’avís. En realitat, Odín no hi és, és Loki que l’està suplantant. Odín i Loki van a buscar el seu pare, Odín, a la Terra. Allà es troben amb el Doctor Strange que és qui els porta davant Odín.

Odín els estava esperant per poder morir en pau, però abans els avisa que en el moment que ell desapareixi arribarà la seva filla primogènita i per tant germana gran de Thor i Loki, encarcerada i amagada fins ara, Hela, deessa de la mort, i serà tot just el començament del Ragnarok. Thor li diu que ell ha matat Sutur i ja no hi haurà Ragnarok, però Odín els diu que el Ragnarok comença justament amb Hela.

En el mateix moment que desapareix Odín, apareix Hela. Thor i Loki lluiten contra ella, però a la primera de canvi, Hela esmicola el martell de Thor com si fos un grumoll de terra. Loki, acollonit, demana tornar a Asgard encara que Thor vol continuar lluitant. El cas és que, en el viatge de tornada a Asgard, se’ls uneix Hela, facilitant-li les coses i dintre el raig de llum que els transporta es desfà primer de Loki i després de Thor. Hela arriba a Asgard i mata a tots els escuders de Thor excepte el nou guardià de la porta, Skurge, que per salvar la seva vida li fa d’ajudant.

Mentrestant Thor a acabat parant en un planeta alienígena, amb tecnologia bastant avançada, però rodejat de grans abocadors de brossa. Allà intenten capturar-lo els habitans de les escombraries, però arriba una noia borratxa en una nau i diu que se l’emporta. En un tres i no res es desfà de tots els seus enemics i s’emporta Thor amb un dispositiu bloquejant de descàrregues elèctriques.

Mentrestant a Asgard, Hela demana submissió a tots els soldats, però lluiten contra ella i els mata a tots. A tot això, un misteriós personatge roba l’espasa que obre la porta dimensional d’Asgard.

Tornem a Sakaar, nom del planeta on es troba retingut contra la seva voluntat Thor, i a través d’una visita guiada coneixem que Sakaar està rodejada per portals còsmics i està controlada pel Gran Mestre, de qui, a partir d’ara, n’és propietat i que entrena a possibles aspirants per a lluitar en un coliseu en el gran Enfrontament de Campions. En la presentació acaba descobrint que Loki també ha arribat a aquest planeta, però ha tingut la sort de convertir-se en amic i mà dreta del Gran Mestre. Després de les presentacions és abocat a la galeria dels lluitadors on coneix el mecanisme del torneig i es fa amic de dos lluitadors insòlits, un en forma de roca, Korg, i un altre en forma d’insecte amb ganivets per braços, Miek.

A Asgard, Hela li va explicant la veritable història d’Odín que ell mateix havia amagat i així estava pintada en la bòveda del palau. Hela i Odín s’havien dedicat a derrotar exèrcits dels nou regnes i eren els dos igualment de despiatats. Odín utilitzava Hela com la seva arma. Però en el moment en que l’ambició de Hela va superar la d’Odín, al no poder parar-la, la va desterrar, engaviar i empresonar. Després d’això va tenir Thor i va adoptar Loki. Els guerrers que van morir d’aquella època, conjuntament amb el llop negre gegant que muntava Hela, estan enterrats en els soterranis del palau. Abans però, agafa el foc etern de la sala de trofeus i els ressuscita a tots.

A Sakaar Thor descobreix que la noia que l’havia venut al Gran Mestre és Valkyria i li demana ajuda, però no li fa cas. A Thor li tallen el cabell pel seu primer combat i s’ha d’enfrontar contra un rival que no ha perdut mai… i és Hulk! Hulk porta dos anys en forma de Hulk i com a Bruce Banner no reconeix Thor. La lluita és brutal i Hulk esclafa sense pietat Thor. Quan està a punt de morir, Thor veu Odín i recupera un poder que ni ell sabia que tenia, el poder del llamp pel qual se li posen els ulls plens de llum i pega amb la força dels llamps. Quan sembla que guanyarà la lluita contra Hulk, el Gran Mestre li aplica la descàrrega elèctrica i el deixa indefens. Hulk guanya el torneig… amb trampes.

A Asgard Hela es dirigeix cap la porta amb el seu exèrcit de ressuscitats i Skurge i es troben que l’espasa ha desaparegut. El lladre misteriós finalment és Heimdall, l’original guardià de la porta, que està posant fora de perill tota la població civil d’Asgard en unes coves de les muntanyes.

A Sakkar li estan curant les ferides a Thor i, fora del combat, intenta convertir en Bruce Banner a Hulk, però no ho aconsegueix. No obstant sap on està la nau amb la que es va poder escapar Hulk del final d’Avengers: l’era d’Ultron. I mentrestant, gràcies a la visió compartida amb Heimdall, sap què està passant a Asgard. Demana ajuda a la Valkyria per defensar Asgard, però sembla que no està per la feina. Thor s’escapa i Hulk intenta detenir-lo quan estan a la nau de Hulk. S’activa el missatge de la Vídua Negra i Hulk es converteix en Bruce Banner i finalment Thor pot explicar-li tot. La Valkyria i Loki competeixen per qui és el primer en detenir Thor. La Valkyria redueix Loki i porta a Thor i Banner davant ell, per ajudar-los. Fan una pinya i es disposen a abandonar el planeta. Abans però, alliberen als gladiadors liderats per Korg i Miek. Loki sembla voler ajudar Thor, però una vegada més l’està enganyant… ell vol salvar la pell i no vol anar a Asgard, però Thor l’immovilitza amb l’aparell de descàrregues elèctriques.

Thor, Bruce Banner i la Valkyria es dirigeixen cap el portal on poden tornar a Asgard amb tot el planeta perseguint-los. Per la seva banda, Korg, Miek i tots els gladiadors es disposen a fer el mateix, però es troben amb Loki a qui alliberen sense voler. A Asgard, Hela es disposa a trobar l’espasa en el moment en que Thor arriba al planeta. Hela entra al refugi dels asgardians, però ja no hi són perquè van de camí a la porta per abandonar el planeta. La força de Hela la té, no del planeta, sinó dels asgardians. “Asgard és la gent, no el lloc”. Quan Hela torna al palau l’està esperant Thor. I mentrestant tota la població caminant pel pont cap la porta per sortir del planeta, quan es troben envoltats per una banda per l’exèrcit ressuscitat i per l’altra pel llop gegant.

Mentre Thor i Hela lluiten a palau –Hela li arrenca un ull a Thor i el deixa borni–, la Valkyria intenta aturar el llop sense resultat, fins que Bruce Banner intervé convertint-se en Hulk i lluitant contra el llop. Thor torna a visionar Odín i li diu que és més poderós que ell i fa esclatar un llamp que sembla acabar amb Hela. La població gairebé indefensa intenta lluitar contra l’exèrcit zombie, però per sort arriba Loki, el salvador, amb la nau i tots els lluitadors per salvar-los. Comencen a pujar a la nau, però Hela que estava ben viva, sabent-ne que són la font de la seva força, els reté. Veient que els llamps no en són la solució, Thor proba una altra cosa: agafa el crani/corona de Surtur i el ressuscita amb la flama eterna, acomplint així, amb la profecia de Raganarok on Asgard desapareix sota les flames. Hela intena aturar Surtur, però no pot. Amb la població, ara sí, fora de perill i a la nau, Surtur atravesa Hela i la clava al cor d’Asgard fent-lo saltar en mil bocins.

Ara han de decidir on Thor ha de portar a tota la colla d’Asgard. Pensa que la Terra és el millor lloc. De tornada a la Terra es troben pel camí algú a qui ningú ha convidat: Thanos. I ens conviden a Avengers: Infinity War.



És la típica pel·lícula que era difícil no divertir-te. I la història és molt entretinguda. Però m’ha deixat a mitges perquè després de tanta superproducció i, el més important, després d’haver-me esperat a que sortís en qualitat 4K per no predre’m detall, resulta que la il·luminació canta moltíssim que està gravada en estudi amb cromes engaxants fins les pestanyes. És impossible que ningú es cregui res amb aquest tipus d’il·luminació!

Si a això li afegeixes que els decorats semblen de plàstic mal posats… és que no sé què pensar… potser és alguna mena d’homenatge a pel·lícules de sèrie B, però no crec que sigui el cas. Ho sento, però amb aquesta il·luminació i aquests decorats sembla que ho hagin rodat al menjador de casa!



IMDb (8,0):
“Thor està empresonat a l’altra punta de l’univers i està intentant tornar a Asgard per frenar a Ragnarok, la destrucció del seu món i el final de la civilització asgardiana, a mans d’una nova amenaça, la implacable Hela.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada