Bloc personal,

dimecres, 17 de març del 2021

Fa yeung nin wah (2000) (In the Mood for Love - Desitjant estimar)

[992]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kar-Wai Wong
Guió: Kar-Wai Wong
Actors: Tony Chiu-Wai Leung, Maggie Cheung, Ping Lam Siu

[ Drama, romanç ] 1h 38min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Un home i la seva veïna entaulen un fort llaç a l'sospitar que les seves respectives parelles els són infidels. Acorden mantenir la seva relació platònica i no cometre mateixos errors que els seus cònjuges.”

Crítica

Descobrint coses “noves”…

Més de vint anys té la pel·lícula! Però mai és tard si allò que descobrim paga la pena.

Resum (amb espòilers)

A Hong Kong britànic, el 1962, Xangai expatria Chow Mo-wan, periodista, i Su Li-shen, secretària d'una companyia naviliera, lloguen habitacions adjacents en un apartament. Cadascun té un cònjuge que treballa i sovint els deixa sols en torns d’hores extres. A causa de la simpàtica però sobrecolledora presència d’una propietària de Xangai, la senyora Suen, i els seus bulliciosos veïns que juguen mahjong, Chow i Su solen trobar-se sols a les seves habitacions. Tot i que inicialment només són amistosos els uns amb els altres segons sigui necessari, comencen a apropar-se a mesura que sospiten que els seus cònjuges dormen junts.

Chow convida a Su a ajudar-lo a escriure una sèrie d'arts marcials per als diaris. L’augment de temps que passen junts crida l’atenció dels seus anys seixanta als veïns de Hong Kong. Chow lloga una habitació d'hotel lluny de l'apartament on ell i Su poden treballar junts sense cridar l'atenció. La relació entre Chow i Su és platònica, però, a mesura que passa el temps, reconeixen que han desenvolupat sentiments els uns pels altres. Quan Chow pren feina a Singapur, demana a Su que vagi amb ell. Ella ho decideix, però arriba massa tard a l’hotel per acompanyar-lo.

L’any següent, Su va a Singapur i visita l’apartament de Chow. Truca a Chow, que treballa per a un diari de Singapur, però es queda en silenci quan Chow recull. Més tard, Chow s’adona que ha visitat el seu apartament després de veure una cigarreta tacada de llavis de llavis al cendrer. Mentre menjava amb un amic, Chow explica una història sobre com en temps antics, quan una persona tenia un secret que no es podia compartir, anava a la cimera d’una muntanya, feia un buit en un arbre, xiuxiuejava el secret a aquell buit i tapar-lo amb fang.

Tres anys després, Su visita la seva ex propietària, la senyora Suen, que està a punt d’emigrar als Estats Units. Su pregunta sobre si l'apartament està disponible per llogar. Temps després, Chow torna a visitar els seus propietaris. Troba que han emigrat a les Filipines. Pregunta per la família Suen del costat i el nou propietari li diu que ara hi viuen una dona i el seu fill. Se'n va sense adonar-se que Su és la dama que hi viu.

Chow viatja a Siem Reap, Cambodja, i visita Angkor Wat. Xiuxiueja durant un temps a un buit d’una paret en ruïnes i després tapa el buit amb fang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada