Bloc personal,

diumenge, 28 de març del 2021

Hellboy (2019)

[1003]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Neil Marshall
Guió: Andrew Cosby, Mike Mignola (creador del personatge)
Actors: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 0min

Sinopsi

IMDb (5,2):
“Inspirat en les novel·les gràfiques de Mike Mignola, Hellboy, atrapat entre dos mons, lluita contra una bruixa ancestral en recerca de venjança.”

Crítica

Jo he xalat!

Entretinguda ho és una bona estona… sobretot si t’agrada el gènere i el gore particularment.

Resum (amb espòilers)

El 517 d.C., la malvada reina de sang Vivienne Nimue desencadena una plaga contra Anglaterra fins que el rei Artús la desbarata amb l'ajuda de Ganeida, membre del seu pacte. Arthur utilitza Excalibur per desmembrar Nimue i amaga les seves restes a tota Anglaterra. A l’actual Tijuana, Mèxic, l’investigador paranormal Hellboy mata accidentalment l’agent desaparegut Esteban Ruiz, que s’ha transformat en vampir, durant un partit de lluita lliure. Després d’escoltar les moribundes paraules de Ruiz, profetitzar que arribaria el final, Hellboy és retornat al BPRD de Colorado. És assignat per B.P.R.D. el líder Trevor Bruttenholm, el seu pare humà adoptiu, per ajudar el club Osiris a caçar tres gegants a Gran Bretanya. La vident del club, Lady Hatton, revela que Bruttenholm tenia la intenció de matar Hellboy quan va arribar al món humà com a resultat del Projecte Ragna Rok dels nazis, però el va criar. Mentrestant, la bruixa Baba Yaga aconsella a una fada semblant a un porc coneguda com Gruagach que recuperi les extremitats de Nimue perquè pugui concedir el seu desig de venjança contra Hellboy.

Durant la caça, Hellboy és traït i gairebé assassinat pels caçadors abans que siguin emboscats pels gegants. Hellboy lluita i mata els gegants fins que cau de l'esgotament, per ser rescatat per una jove. Es desperta al seu pis, reconeixent-la com Alice Monaghan, un mitjà que va rescatar de les fades quan era un bebè. Envia un equip SO19 per recuperar Hellboy, Bruttenholm presenta Hellboy a l’agent M11 Ben Daimio i transmet que les restes de Nimue s’han endut, i l’última peça s’emmagatzema al Club Osiris. Trobant el club assassinat, Alice canalitza l’esperit de Hatton, que revela que Nimue busca a Hellboy que provoqui l’apocalipsi. Gruagach agafa el braç de Nimue, i Nimue distreu a Hellboy apel·lant a les seves frustracions, permetent a Gruagach escapar. Hellboy revela que Gruagach és un canviant que va ocupar el lloc de la bebè Alice abans que Hellboy el titllés de ferro i el forçés a tornar Alice, cosa que va fer que Gruagach odia Hellboy per haver tingut la oportunitat de ser humà.

Daimio els porta a la seu del M11 abans d'adquirir secretament una bala especial per matar Hellboy. Després d'una discussió amb Bruttenholm sobre la seva adopció, Hellboy s'enfada enfadat fins que és transportat màgicament a la casa de Baba Yaga. Després d’haver tret l’ull de Baba Yaga, es parla de Hellboy per renunciar a un dels seus ulls per la ubicació de Nimue. Hellboy renega del tracte i és maleït per perdre un ésser estimat. De camí a la ubicació de Nimue a Pendleton, Daimio li revela a Alice que era l'únic supervivent d'un atac demoníac de jaguars.

Nimue es restaura completament i mata el seu clàssic, però estalviant a Ganeida. Hellboy intenta aturar-la, però queda aclaparat. Nimue enverina Alice i fuig, mentre Ganeida dirigeix ​​Hellboy al lloc de descans de Merlí per salvar Alice. Després que Merlí cura Alice i li fa dormir a ella i a Daimio, li revela a Hellboy que és Anung un Rama, hereu d'Arthur a través de la seva mare, que el seu pare va portar a l'infern. Quan se li ofereix Excalibur, Hellboy es nega després de veure una visió d'ell mateix causant l'apocalipsi, mentre que Merlí, després d'haver esgotat la seva màgia, es desintegra.

Mentrestant, Nimue ataca M11 i segresta Bruttenholm mentre el grup la segueix fins a la catedral de Sant Pau. Hellboy lluita contra un Gruagach apoderat ajudat per Daimio en la seva forma de jaguar. No obstant això, Nimue traeix i mata Gruagach i propulsa Hellboy a la tomba oculta d'Arthur que sosté Excalibur. Nimue mata a Bruttenholm i un Hellboy enfurismat treu l'espasa, permetent que els dimonis surtin de l'infern. Alice canalitza l’esperit de Bruttenholm per apel·lar a la humanitat d’Hellboy, permetent-li decapitar Nimue i llançar el cap a l’Infern després que els dimonis siguin retornats. Hellboy i Bruttenholm s’intercanvien comiats i Daimio descarta la bala especial.

Sis mesos després, Hellboy, Daimio i Alice incursionen en la Societat Oannes on troben el dipòsit d’aigua d’Abe Sapien. En una escena de crèdits mitjans, Hellboy és consolat a la tomba de Bruttenholm pel fantasma del seu heroi Lobster Johnson. En una escena post-crèdit, Baba Yaga reclama una força invisible per buscar Hellboy amb la promesa de permetre-li morir finalment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada