Bloc personal,

divendres, 12 de març del 2021

Come September (1961)

[988]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Robert Mulligan
Guió: Stanley Shapiro, Maurice Richlin
Actors: Rock Hudson, Gina Lollobrigida, Sandra Dee

[ Comèdia, romanç ] 1h 52min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Els joves s'enfronten als "grans" que arriben de vacances a una vila italiana.”

Crítica

Impressionants la Gina i el Rock… omplen la pantalla i no necessites res més!

Ara bé la pel·lícula, agraint la qualitat tècnica del rodatge i el fet que estigui acuradament ben gravada i produïda, és un bluf. Amb tot, només amb la presència d’aquestes bèsties que encisen amb la mirada, ja n’hi ha prou.

Resum (amb espòilers)

El ric empresari nord-americà Robert Talbot (Rock Hudson) posseeix una vil·la a la costa de Ligúria, on ell i la seva amant romana Lisa Fellini (Gina Lollobrigida) passen el setembre de cada any. Quan Robert trasllada la seva visita anual al juliol i la truca en ruta des de Milà, cancel·la el casament amb l’anglès Spencer (Ronald Howard) i s’afanya a conèixer-lo. A la seva arribada a la vil·la, Robert descobreix que, en la seva absència, el seu principal domo, Maurice Clavell (Walter Slezak), ha convertit la vila en un hotel, que acull actualment un grup d’adolescents, inclosa Sandy (Sandra Dee), i la seva acompanyant, Margaret Allison (Brenda De Banzie). La seva sortida s’endarrereix quan Margaret rellisca sobre el suro d’una ampolla de xampany oberta per Robert i es veu obligada a passar un dia a l’hospital. Quatre nois adolescents que van irritar a Robert quan anaven cap a la seva vil·la, inclòs Tony (Bobby Darin), van instal·lar-se al camp fora de la vila i van començar a cortejar les noies.

Robert acompanya les noies en una gira turística i a un club de música. Balla amb cadascuna de les noies i apel·la a les seves virtuts, tot destacant la importància de la castedat. Intentant que Robert embriagui, els nois acaben emborratxats. Sandy reviu Tony, però li dóna una bufetada quan li fa una passada. A continuació, explica la conferència rebuda anteriorment a Lisa, que s'enfada per la doble moral de Robert. L'endemà al matí, se'n va per tornar junt amb Spencer. Un sobri Tony es disculpa amb Robert.

Acompanyat de Maurice, Robert persegueix Lisa, però ella es nega a portar-lo de tornada. Maurice decideix jugar a parella, dient a la policia que el seu empresari és un criminal conegut que es busca a Roma. També els explica que Lisa és la seva còmplice. Però el seu pla falla. Quan tot està endreçat, Lisa torna al seu apartament, on troba Sandy. En sentir el lament de l’adolescent sobre l’amor perdut, té una epifania i se’n va a recuperar Robert. A la sortida, coneix a Tony, a qui dirigeix ​​al seu apartament, on ell i Sandy es reuneixen.

A l’estació de tren, Lisa pren prestat un nen petit per convèncer el conductor que el pare els està abandonant. Despenjat del tren, Robert es reconcilia amb ella. Com a parella casada, tornen a la vil·la, que Maurice ha convertit de nou en un hotel, que ara ocupa un grup de monges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada