Bloc personal,

dissabte, 6 de març del 2021

WandaVision (2021) S01

[144]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Jac Schaeffer
Actors: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kathryn Hahn

[ Acció comèdia, drama ] 9 capítols de 29-49 min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Barreja l'estil tradicional de les sitcoms clàssiques amb l'Univers Cinemàtic de Marvel. La Bruixa Escarlata i Vision, dos éssers superpoderosos amb una vida familiar ideal, sospiten que no tot és com sembla.”

Crítica

Si haig de ser sincer, no l’he entés! Puto boomer

M’ha agradat força, tot cal dir-ho, però fins el tercer capítol no acabes d’entendre ben bé què passa. Mantenir l’expectativa està bé, però recapitulant tot el visionat de la sèrie, i sense conèixer massa detalls d’aquest embolic que és l’univers Marvel, tampoc he acabat d’entendre quin és l’eix principal argumental on s’aguanta la història. O potser tothom coneix al mil·límetre tota la genealogia d’aquesta colla de superherois?

No oblideu que, en l’últim capítol, hi han 2 escenes post-crèdits, 2!

Resum (amb espòilers)

La parella de nuvis Wanda i Vision es traslladen a la ciutat de Westview en un entorn dels anys cinquanta. Tot i que Vision és un androide i Wanda té telekinesi i habilitats per deformar la realitat, intenten barrejar-se. Un dia, noten un cor dibuixat al calendari, però cap dels dos recorda quina és l’ocasió. Mentre Vision va a la seva feina a Computational Services Inc., Wanda decideix que el cor representa el seu aniversari. La seva veïna Agnes es presenta a Wanda i l’ajuda a preparar-se per celebrar aquella nit. Vision sorprèn els seus companys de feina amb la seva rapidesa, però no està segur del que fa la seva empresa. Es recorda que ell i Wanda acullen el seu cap, el senyor Hart, i la seva dona per sopar aquella nit, que és el que representa el cor. Wanda i Vision lluiten per amagar les seves habilitats mentre preparen un sopar d’última hora per als Harts. Mentre interrogava Wanda i Vision, el senyor Hart s’ofega del seu menjar i Vision utilitza les seves habilitats per salvar-lo. Tot plegat té lloc a la comèdia de ficció WandaVision que algú mira a la televisió.

Al voltant dels anys seixanta, Wanda i Vision escolten sorolls estranys fora de casa seva. Preparen el seu acte de màgia per a un espectacle de talents del barri. Wanda i Agnes passen el dia amb el comitè de planificació de l'espectacle, dirigit per Dottie, i Vision assisteix a una reunió de vigilància del barri, on s'empassa accidentalment una mica de xiclet. Wanda fa amistat amb un altre veí, Geraldine, i nota coses més estranyes: un helicòpter de joguina groc i vermell al seu món en blanc i negre; una veu a la ràdio que sembla que li parla; i una taca de sang vermella. Gràcies a la geniva atrapada en els seus mecanismes interns, la Visió sembla estar intoxicada en el talent show i revela públicament les seves capacitats. Wanda utilitza les seves pròpies habilitats per fer que això sembli simples trucs de màgia i corregeix Vision eliminant la geniva. Tornen a casa i Wanda queda visiblement embarassada. Quan veuen com un estrany apicultor emergeix d’una claveguera al seu carrer, Wanda restableix la seva realitat abans que aparegui la figura. L’escenari es torna acolorit a mesura que canvia als anys setanta.

Pels volts dels anys 70, el doctor Nielson diu que Wanda està embarassada de quatre mesos i que tot està bé abans de marxar a unes vacances amb la seva dona. Mentre Vision veu a Nielson fora, veu com el seu veí Herb, sense saber-ho, els travessava la paret. Wanda i Vision pinten un viver mentre debaten sobre com anomenar el seu fill abans que l'embaràs de Wanda s'elevi a sis mesos. Quan comença les contraccions, les seves habilitats comencen a moure les coses a la casa i, finalment, apaguen el poder de tota la ciutat. Arriba Geraldine i ajuda a Wanda a lliurar els bessons Tommy i Billy. La visió atrapa Agnes i Herb xafardejant fora. Parlen de Geraldine, que acaba d’arribar a la ciutat i no té casa ni família. A l'interior, Wanda interroga a Geraldine després que aquesta reveli que sap que Ultron va matar el germà bessó de Wanda, Pietro. [A] Wanda s'adona que Geraldine porta un penjoll amb un emblema d'espasa. Quan Vision torna, Geraldine ja no hi és. Fora de Westview, Geraldine és expulsada d’una paret estàtica i està envoltada de S.W.O.R.D. agents.

La capitana Monica Rambeau, agent de S.W.O.R.D., torna a la vida després del Blip [b] per trobar que la seva mare Maria ha mort de càncer. Tres setmanes després, Monica torna a treballar i és enviada pel director en funcions Tyler Hayward per ajudar l'agent de l'FBI Jimmy Woo amb un cas de persones desaparegudes a Westview, Nova Jersey. Descobreixen un camp CMBR estàtic hexagonal que envolta la ciutat, al qual entra Mònica. En un termini de 24 hores, S.W.O.R.D. estableix una base al voltant de la ciutat i envia drons i un agent a investigar. El doctor Darcy Lewis estudia els fenòmens i descobreix senyals d'emissió per a la sitcom WandaVision. Els fan servir per observar esdeveniments a la ciutat, aprenent que els veritables residents han estat "emesos" a la sitcom i veuen que Monica apareix com a "Geraldine". Darcy i Jimmy intenten sense èxit utilitzar la ràdio per contactar amb Wanda. Quan Monica esmenta Ultron, Wanda la expulsa de la ciutat. Després, Wanda veu que Vision apareix temporalment com ho va fer quan va morir, abans de tornar a instal·lar-se en la seva vida de sitcom amb ell.

A finals dels anys noranta i principis dels anys 2000, Wanda vol passar el primer Halloween de Tommy i Billy junts en família, però Vision li diu que patrullarà pels carrers amb la vigilància del barri. "Pietro" s'ofereix a intervenir com a figura paterna i pren als nois trucs o trampes, causant malifetes amb la seva súper velocitat, que es revela que Tommy ha heretat. Mentrestant, Vision explora més lluny de casa seva i troba als residents de Westview aturats a les seves posicions, inclosa Agnes. Vision parla amb el jo real d’Agnès i ella li diu que està mort. Fora de Westview, Hayward ordena a Monica, Darcy i Jimmy que abandonin la base per estar en desacord amb la seva decisió d'atacar Wanda, però es colen dins. Introduïxen el seu ordinador i descobreixen que ha estat seguint la firma de vibranium de Vision. La Visió intenta passar a través de la paret estàtica, però comença a desintegrar-se. Billy ho intueix i li diu a Wanda, que amplia la paret estàtica hexagonal. Vision, Darcy i diversos S.W.O.R.D. els agents estan embolicats pel nou límit.

En un entorn de mitjans a finals de la dècada de 2000, Wanda decideix tenir un dia per a ella i Agnes accepta cuidar a Tommy i Billy. Wanda veu que diverses parts de la seva casa canvien constantment i no pot controlar-les. Vision es desperta per trobar el S.W.O.R.D. els agents a l'interior del límit són ara membres d'un circ. Allibera Darcy del fetgi i ella explica a Vision la seva mort i els fets que van conduir a la situació actual. Fora de Westview, Monica i Jimmy es reuneixen amb lleials S.W.O.R.D. personal i obtenir un vehicle que hauria de poder creuar la barrera. Quan això no funciona, la Mònica decideix entrar a si mateixa; travessa la paret estàtica i emergeix amb una visió aparentment elevada. Quan la Mònica s’enfronta a la Wanda, l’Agnes li diu a la Mònica que marxi i la porta a casa seva. Wanda busca els nois al soterrani i descobreix un estrany cau. Agnes es presenta com una bruixa anomenada Agatha Harkness i revela que ha estat interferint amb Wanda, fins i tot enviant l'impostor Pietro i matant Sparky.

A Salem, el 1693, un aquelarre de bruixes dirigit per la seva mare Evanora intenta matar Agatha per practicar la màgia fosca, però ella esgota les seves forces vitals. En el present, Agatha exigeix saber com Wanda controla Westview i l’obliga a reviure moments clau de la seva vida. Agatha s'assabenta que la Wanda ha tingut habilitats màgiques des de la seva infància, que després van ser amplificades per Mind Mind i que sempre li ha agradat veure diverses comèdies de situació. Després del Blip, Wanda va visitar S.W.O.R.D. per recuperar el cos de Vision, però Hayward es va negar a deixar-la enterrar. Incapaç de sentir cap vida a Vision, va conduir fins a Westview que havia comprat per ella abans de morir perquè poguessin viure allà junts. En un atac de dolor, va manifestar una casa al solar i una nova versió de Vision, i va estendre Hex per tota la ciutat. Agatha conclou que Wanda posseeix una forma llegendària de màgia anomenada màgia del caos i la denomina la "Bruixa Escarlata". En una escena de crèdits mitjans, Hayward reactiva "The Vision", el cos original ja totalment blanc i remuntat.

Agatha intenta agafar la màgia del caos de Wanda però és interrompuda per la Visió, que intenta matar a Wanda abans que la seva Visió "condicional" intervingui. Les dues visions lluiten per Westview mentre Agatha allibera els residents de Westview del control de Wanda; implorant Wanda, la convencen per obrir la barrera. S’atura quan Vision i els bessons comencen a desintegrar-se, però no abans que Hayward i S.W.O.R.D. entrar. Mònica allibera "Pietro", que en realitat és l'actor Ralph Bohner, del control d'Agatha, i després ajuda els bessons a aturar S.W.O.R.D. La visió restaura els records de la visió. Wanda col·loca runes màgiques al voltant de la barrera que impedeixen que Agatha faci servir la seva màgia, i Wanda la atrapa com a "Agnes". Wanda s’acomiada de Vision i dels bessons abans de col·lapsar la barrera i després s’amaga. En una escena de mig crèdit, Hayward és detingut mentre un Skrull informa a Mònica que una amiga de la seva mare vol conèixer-se. En una escena de post-crèdits, Wanda estudia el Darkhold en la seva forma astral quan sent els bessons demanar ajuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada