Bloc personal,

dimecres, 24 de març del 2021

Zack Snyder's Justice League (2021)

[999]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Zack Snyder
Guió: Zack Snyder, Chris Terrio
Actors: Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot

[ Acció, aventura, fantasia ] 4h 2min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Bruce Wayne, decidit a assegurar que l'últim sacrifici de Superman no sigui en va, uneix les seves forces amb Diana Prince per reclutar un equip de metahumans per protegir el món d'una imminent amenaça de proporcions catastròfiques.”

Crítica

Ni em va agradar la primera, ni m’ha agradat aquesta…

Serà que he abandonat completament qualsevol intenció de mirar d’entendre tots aquests embolics que ara en diuen “univers” DC (o Marvel). Sí és veritat que ara, al veure-la amb una qualitat decent, he vist més coses que l’altra vegada, i almenys sembla que aquest cop l’he entès, però continua sent fosca gràficament i en argument. Perquè t’agradi has d’estar predisposat, prèviament.

Tampoc he sabut veure tants canvis… Només alguns detalls del final.

Resum (amb espòilers)

Fa milers d’anys, Darkseid i les seves legions de Parademons van intentar conquerir la Terra mitjançant les caixes mare. L'intent va ser frustrat per una aliança unificada dels déus olímpics, amazones, atlants, humans i una llanterna verda. Després de la batalla, les Caixes Mare es van separar i es van amagar en diferents llocs. En el present, la mort de Superman [b] desencadena la reactivació de les Caixes Mare, atraient Steppenwolf, un dels servents de Darkseid, a la Terra. Steppenwolf, que ha caigut en desgràcia amb Darkseid, té com a objectiu recuperar-lo reunint les caixes per formar "la Unitat", que terratformaria la Terra a semblança del seu món Apokolips.

Steppenwolf recupera una caixa mare de Themyscira, cosa que fa que la reina Hipòlita adverti la seva filla Diana Prince, que informa Bruce Wayne. Wayne i Prince busquen formar un equip de metahumans per protegir la Terra en absència de Superman. Wayne localitza Arthur Curry i Barry Allen, mentre que Prince localitza Victor Stone. Allen s'uneix a l'instant, mentre que Curry i Stone es neguen. No obstant això, Stone s’uneix després del seu pare Silas i diversos altres S.T.A.R. Els empleats dels laboratoris són segrestats per Parademons que busquen la caixa mare dels humans. L'Estepenwolf ataca un lloc avançat atlàntic per recuperar la seva caixa mare, obligant Curry a accionar.

L’equip rep informació del comissari James Gordon, que els condueix a l’exèrcit de Steppenwolf en una instal·lació abandonada sota el port de Gotham. Tot i que el grup rescata els empleats segrestats, la instal·lació s’inunda durant el combat, cosa que atrapa l’equip fins que Curry ajuda a retardar la inundació perquè puguin escapar. Stone recupera la darrera caixa mare, que havia amagat, perquè el grup l’analitzés. Stone revela que Silas va utilitzar la Mother Box per reconstruir el seu cos després d'un accident de cotxe. També revela que les Caixes Mare són "màquines de canvi" que fan complir la voluntat del seu amo, destruint o restablint la vida sense prejudicis. El grup decideix utilitzar la caixa mare per ressuscitar Superman per ajudar a combatre el Llop Steppenwolf. Allen i Stone exhumen el cos de Superman i el grup el col·loca al fluid amniòtic de la cambra de gènesi en un vaixell explorador kriptoniano [c] guardat a S.T.A.R. Labs, i després que Allen activi la Mother Box, un amnèsic Superman ressuscita. Un confús Superman ataca el grup després que Stone li llanci accidentalment. Lois Lane, que ha estat visitant regularment el memorial de Superman, arriba a temps per calmar Superman. Junts, marxen a la seva casa familiar a Smallville, on recupera els records i es retroba amb la seva mare, Martha.

Steppenwolf ataca S.T.A.R. Labs i recupera la darrera caixa mare, tot i que Silas aconsegueix sobrecarregar la caixa amb calor làser a costa de la seva pròpia vida, cosa que permet a Stone deduir la seva ubicació rastrejant la calor residual. Sense Superman, els cinc herois viatgen fins on Steppenwolf pretén unir les Caixes Mare. L’equip s’obre camí a través dels Parademons per arribar a les Caixes Mare però no pot distreure prou a Steppenwolf perquè Stone separi les Caixes Mare. Arriba Superman i domina a Steppenwolf, però les caixes es fusionen per formar la Unitat, provocant una explosió massiva. Allen entra a la Speed ​​Force i inverteix el temps, permetent a Superman i Stone separar les caixes mare. Els herois maten llavors a Steppenwolf i llancen el seu cos al portal cap a Apokolips, que es tanca. Darkseid assegura al seu servidor DeSaad que tornarà a la Terra per completar la seva recerca de l’equació contra la vida.

Després de la batalla, Wayne, Prince i Alfred Pennyworth acorden establir una base d’operacions a l’antic Wayne Manor, amb espai per a més membres. Quan l’equip s’estableix, Prince rep un altre missatge de les amazones, Allen adquireix una feina al departament de policia de Central City que impressiona al seu pare Henry, Stone s’inspira en un missatge del seu pare per utilitzar les seves habilitats definitivament, el seu mentor Nuidis Vulko quan va a veure el seu pare, [d] i Superman reprèn la seva vida com a reporter Clark Kent i com a protector de la Terra.

Lex Luthor, que va escapar de l'Asham Arkham, és visitat per Slade Wilson, a qui Luthor revela la identitat secreta de Batman. Després de tenir un somni en què participaven Stone, Allen, Mera, Wilson, el Joker i un malvat Superman en un món post-apocalíptic, [e] Wayne rep la visita del Martian Manhunter, que anteriorment va visitar Lane disfressat de Martha. Agraeix Wayne per reunir l'equip abans de dir que estaran en contacte per preparar els propers plans de Darkseid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada