Bloc personal,

diumenge, 5 de febrer del 2023

Black Adam (2022)

[1179]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Jaume Collet-Serra
Guió: Adam Sztykiel, Rory Haines, Sohrab Noshirvani
Actors: Dwayne Johnson, Aldis Hodge, Noah Centineo
Estrena: 21/10/22
Títol original: Black Adam

[ Acció, aventura, fantasia ] 2 h. 5 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,4):
“Gairebé 5.000 anys després de rebre els poders totpoderosos dels déus egipcis i empresonat amb la mateixa rapidesa, Black Adam és alliberat de la seva tomba terrestre, disposat a alliberar la seva forma única de justícia al món modern.”

Crítica

És estupidament dolenta, però hi he gaudit com un nen petit…

Spin-off de Shazam! (2019), per qui no sàpiga –com jo mateix– qui és aquest “nou” superheroi.

Resum (amb espòilers)

L'any 2600 aC, el tirànic rei Ahk-Ton de Kahndaq crea la Corona de Sabbac per assolir un gran poder. Després d'intentar organitzar una revolta, un jove esclau rep els poders de Shazam pel Consell de Mags, transformant-lo en l'heroic campió de Kahndaq, que lluita contra Ahk-Ton, matant-lo i posant fi al seu regnat.

En l'actualitat, Kahndaq està oprimida per l'Intergang, una organització mercenària, ja que Adrianna Tomaz, una arqueòloga i lluitadora de la resistència, intenta localitzar la Corona de Sabbac amb l'ajuda del seu germà Karim i els seus col·legues Samir i Ishmael. Quan l'Adrianna obté la corona, Intergang els embosca i mata a Samir, obligant a Adrianna a llegir un encantament que desperta Teth-Adam, a qui creu que és el campió de Kahndaq, d'un somni. Mentre mata la majoria de les tropes d'Intergang, l'oficial del govern dels Estats Units, Amanda Waller, considera que Adam és una amenaça i es posa en contacte amb la Societat de la Justícia per detenir-lo. Els membres de la Justice Society Hawkman, Doctor Fate, Cyclone i Atom Smasher arriben a temps per aturar la matança d'Adam i explicar a Adrianna que Adam no era un salvador enterrat, sinó un assassí empresonat.

Ishmael es revela com el líder de la divisió Kahndaq d'Intergang i segresta el fill adolescent d'Adrianna, Amon, que ha robat i amagat la corona. Adam, Adrianna i la Societat de la Justícia troben la corona i tenen la intenció de canviar-la per Amon. Arribant a Ismael, es revela com l'últim descendent del rei Ahk-Ton i vol el seu lloc legítim al tron. L'Adrianna dona voluntàriament la corona per salvar la vida d'Amon, però Ishmael traeix la seva part del tracte i dispara a Amon, fent que Adam perdi el control i destrueixi l'amagatall amb els seus poders, matant Ismael i ferint Amon. Muntat de culpa, Adam fuig a les ruïnes del palau d'Ahk-Ton i revela a Hawkman que les llegendes del campió de Kahndaq estaven mal atribuïdes; va ser el fill d'Adam, Hurut, a qui es van concedir els poders de Shazam i es va convertir en el campió de Kahndaq. Sabent que Hurut era invencible, Ahk-Ton va ordenar als assassins que executessin la família d'Hurut, inclosa la mare d'Adam i Hurut. Hurut va donar a Adam els seus poders per salvar-li la vida i els assassins d'Ahk-Ton van matar immediatament al Hurut sense poder, provocant que un Adam enfurismat massacres tots els homes del rei i destruís sense voler el seu palau. Posteriorment, considerat indigne pel Consell de Mags, Adam els va atacar i va matar a tots amb ira, excepte en Shazam, que el va empresonar juntament amb la Corona de Sabbac dins del que es va convertir en la tomba d'Adam.

Sentint-se incapaç de convertir-se en un veritable heroi, Adam es rendeix i la Societat de la Justícia el porta a un lloc secret sota l'aigua de la Task Force X a l'Antàrtida, on Fate té una premonició de la mort imminent de Hawkman. Quan la Societat de la Justícia torna a la ciutat, s'adonen que Ishmael va provocar intencionadament Adam perquè el matés mentre portava la Corona just quan Ismael reneix com a Sabbac, el campió dels sis dimonis homònims i s'aixeca de l'inframón per reclamar el seu tron.

Quan Sabbac convoca les legions de l'infern per terroritzar Kahndaq, Amon, Adrianna i Karim reuneixen la gent per repel·lir els no-morts mentre la Societat de la Justícia intenta sense èxit aturar en Sabbac. Tanmateix, Fate crea un camp de força màgic al voltant de les ruïnes impedint que els seus companys d'equip entrin, revelant que la mort d'Hawkman es pot evitar amb el seu sacrifici. Mentre lluita en Sabbac sol, Fate utilitza la projecció astral per alliberar Adam mentre parla amb ell en el seu son criològic. Sabbac mata a Fate i, com a resultat, dissol el camp de força. Hawkman entra immediatament per enfrontar-se a Sabbac mentre Atom Smasher i Cyclone ajuden a protegir els civils. Sabbac ràpidament domina Hawkman, però Adam arriba just a temps per unir-se a la lluita. Amb l'ajuda de Hawkman utilitzant el casc de Fate, Adam mata a Sabbac, i la Societat de la Justícia marxa en bons termes amb Adam, que accepta el seu nou paper de protector de Kahndaq després de destruir l'antic tron i adoptar un nou nom: Black Adam.

En una escena de mitjans de crèdit, Waller es comunica amb un Adam desafiant i l'adverteix que no abandoni Kahndaq. Després, arriba Superman i suggereix que parlin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada