Bloc personal,

diumenge, 19 de febrer del 2023

Total Recall (2012)

[1182]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Len Wiseman
Guió: Kurt Wimmer, Mark Bomback (història original: Philip K. Dick; pel·lícula 1990: Ronald Shusett, Dan O'Bannon, Gary Goldman, Jon Povill)
Actors: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel
Estrena: 03/08/12
Títol original: Total Recall

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1 h. 58 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,2):
“Un treballador de la fàbrica, Douglas Quaid, comença a sospitar que és un espia després de visitar Rekall –una empresa que ofereix als seus clients records falsos implantats d'una vida que els agradaria haver portat– va malament i es troba fugint.”

Crítica

Em va agradar més la primera vegada que la vaig veure, però encara m’agrada més l’original…

Una altra, de tantes altres, que havia vist en el seu dia i no tenia referenciada. Aquesta, a diferència d’altres amb renom, només l’havia vista una vegada. Recordo que, en el moment de la seva estrena, em va agradar més que no pas ara, doncs l’estava comparant contínuament amb l’original Total Recall (1990).

A diferència de l’original, la major part de l’acció no transcorre a Mart sinó a la Terra, on hi ha contaminació química i biològica a nivell global i només queden intactes la zona europea del Regne Unit (apareix Espanya com a país “net” que en forma part) i Austràlia. Els viatges són d’Anglaterra a Austràlia passant pel centre de la Terra amb un ascensor…

Tal i com recordo de l’últim i únic visionat, de les poques coses que em va agradar va ser el telèfon subcutani al palmell de la mà.

No em fa vergonya reconèixer que en la majoria d’escenes de la pel·lícula no sé diferenciar les protagonistes femenines: la bona i la dolenta.

Iep, atenció! Aquesta pel·lícula sí la tenia referenciada l’01/12/14, però amb el títol en espanyol: Desafío total (2012)

Això vol dir que, amb aquesta, ja l’he vist tres vegades. Curiosament, ara dic que em va agradar més la primera vegada que la vaig veure, però veig que la tenia qualificada amb 3/5 i ara, en canvi, 4/5. Contrarietats de la bèstia que porto dintre…

Resum (amb espòilers)

A finals del segle XXI, la guerra química ha devastat la Terra. L'únic terreny habitable que queda consta de dos territoris: la Federació Unida de Gran Bretanya (UFB), situada a les illes Britàniques i al nord-oest d'Europa; i la Colònia, que abasta tota Austràlia. Els treballadors de la fàbrica de la Colònia viatgen cada dia a la UFB a través de "The Fall", un ascensor de gravetat que recorre el nucli de la Terra. La disparitat de les condicions de vida ha donat lloc a un grup de persones anomenats Resistència, considerats terroristes per la UFB, que busquen millorar les condicions de vida a la Colònia.

El treballador de la colònia Douglas Quaid ha tingut somnis inquietants de ser un agent secret associat amb una dona sense nom. Cansat de la seva feina a la fàbrica construint robots policials amb el seu amic Harry, visita Rekall, una empresa que implanta memòries artificials. Ell decideix la fantasia de ser un agent secret. Durant els preparatius exploratoris del tècnic McClane, descobreixen que Quaid ja té records reals de ser un espia. Quan McClane comença a qüestionar en Quaid sobre els records, arriba un equip de la policia de la UFB, que mata el personal de Rekall en un intent d'arrestar en Quaid. Uns instints estranys s'inicien mentre Quaid es defensa, matant a tot l'esquadra. En tornar a casa, Quaid transmet l'incident a la seva dona Lori, que intenta matar-lo, revelant que ella és una agent d'intel·ligència de la UFB i que només fa sis setmanes que estan casats, no set anys com ell creia. Després que Quaid s'escapi, rep una trucada telefònica de Charles Hammond, un antic company seu que el dirigeix a una caixa de seguretat. A l'interior, Quaid troba un missatge d'ell mateix amb l'adreça d'un apartament de la UFB.

En arribar a la UFB, Quaid és perseguit per Lori i el seu equip, però és rescatat per Melina, la dona dels seus somnis. Recuperant-se a l'apartament, Quaid troba un altre enregistrament amagat, que revela la seva veritable identitat com a agent canalla de la UFB Carl Hauser, que treballava per al canceller de la UFB Cohaagen per infiltrar-se a la Resistència abans que Hauser desertés. Havia descobert un codi de matança que pot desactivar un exèrcit de robots que Cohaagen pretén utilitzar per destruir la Colònia i donar-li més espai vital a la UFB, però va ser capturat pels agents de la UFB i li van implantar falsos records per manipular-lo. No obstant això, Matthias, el líder de la Resistència, hauria de ser capaç de recuperar la memòria del codi de matança. Posteriorment, la Melina revela que era l'amant d'Hauser abans de ser capturat, comparant les seves cicatrius coincidents de quan els van disparar mentre es prenen de la mà en el "somni" de Quaid. Aviat estan envoltats per la policia i en Harry, que afirma que Quaid encara està en un somni induït per Rekall i que matar a Melina és l'única sortida. Un Quaid confús inicialment està incert fins que veu una llàgrima a la galta de Melina i dispara a Harry. La Lori persegueix la parella, però aconsegueixen escapar.

La Melina porta en Quaid a veure en Matthias, que busca els seus records fins que Lori i Cohaagen assalten la base de la Resistència. Cohaagen revela que va tenir la idea del codi de matança per enganyar en Quaid perquè el portés cap a Matthias abans de matar a Matthias, fer presonera a Melina i ordenar a un equip que restituís la memòria de Quaid al "vell Hauser" abans que es corrompés. Tanmateix, Hammond es revela i allibera Quaid, morint en el procés.

Cohaagen carrega el Fall amb el seu exèrcit de robots mentre en Quaid s'enfila a bord, posant explosius cronometrats a tot el vaixell mentre busca Melina. Després d'arribar a la Colònia i alliberar-la, lluiten contra Cohaagen i els seus soldats fins que els explosius de Quaid detonen. Quaid i Melina salten abans que el vaixell torni a caure al túnel i exploti sota terra, matant a Cohaagen i destruint el seu exèrcit juntament amb la mateixa Falla.

Quaid es desperta en una ambulància amb Melina, que aviat s'adona que és una Lori disfressada hologràficament. Quaid finalment la mata abans de retrobar-se amb la veritable Melina mentre els canals de notícies declaren la independència de la Colònia de la UFB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada