Bloc personal,

dilluns, 26 d’agost del 2019

Oz the Great and Powerful (2013)

[754]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sam Raimi
Guió: Mitchell Kapner, David Lindsay-Abaire
Actors: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz

[ Aventura, familiar, fantasia ] 2h 10min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“Un frustrat mag de circ de Kansas és transportat a una terra màgica anomenada Oz on haurà de complir una profecia per convertir-se en el rei i alliberar la terra de les Bruixes Malignes utilitzant els seus grans, però falsos, poders.”

Crítica

Passable…

Resumint-lo molt, és la precuela de la pel·lícula de 1939, The Wizard of Oz, o la de 1910… tant és… O sigui, que tot el que hi passa és el que va passar abans que vingués Dorothy cantant i ballant pel camí de rajoles grogues amb un lleó esporuguit, un espantaocells sense cervell cor i un home de llauna sense cor.

Com opinió personal, copio i enganxo el que diuen a Rotten Tomatoes (que no ho és, però comparteixo): “pateix certa incoherència tonal i una sensació de meravella desinflada, però Oz the Great and Powerful encara té força enlluernament visual i enginy intel·ligent per entretenir-se per si mateixa.”

Resum (amb espòilers)

Un mag de fireta, tot fugint del seu passat, apareix, enmig d’una tempesta en un país molt estrany. Allà coneix una noia molt maca que, manipulada i per envejes, s’acabarà convertint sent la bruixa verda dolenta de la pel·lícula de 1939. Aquesta noia té una germana, la que manega el cotarro a Oz i té a tothom enganyat, fent veure que elles són les bruixes bones i la bona és la dolenta…

Aquest mag ha de viatjar on es troba la que ell es pensa és la bruixa dolenta per robar-li la vareta màgica i així, instantàniament, despareixi. Ho fa acompanyat d’un petit mico amb ales que s’encarrega de portar-li la maleta i d’una petita nena de porcel·lana, l’única supervivent d’un atac de la bruixa dolenta… la de veritat dolenta.

Quan coneix la bruixa dolenta, que en realitat és la bona, enseguida se n’adona que l’han enganyat. Així doncs, la bruixa bona li ensenya la seva ciutat on hi viuen tres tipus d’habitants. Tot i que no té poders màgics de veritat, amb enginy i mà destra, es fa amb la col·laboració de la gent per lluitar contra les dolentes veritat.

Finalment, la seva estança al circ on va conèixer els orígens del cinema és la que proporciona les dades necessàries per construir un projector i amb una mica de focs artificials, enganyen a les bruixes dolentes que estan a punt d’executar la bruixa bona. Tot a punt perquè se succeeixen els fets de la pel·lícula de 1939…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada