Bloc personal,

dijous, 22 de juliol del 2021

Omoi, Omoware, Furi, Furare (2020) (Love Me, Love Me Not)

[1069]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Toshimasa Kuroyanagi
Guió: Io Sakisaka (manga), Erika Yoshida
Veus de doblatge: Eiji Akaso, Riko Fukumoto, Minami Hamabe

[ Animació, drama, comèdia ] 1h 43min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“Els amors de quatre escolars: un romàntic, un pragmàtic, un impulsiu i un que varia segons bufa el vent.”

Crítica

Sense ser especial ni remarcable, està bé…

És veritat que estic llegint i veient bastant manga i anime, però, en principi, un segment bastant concret (que no és el que ens ocupa) i a més, hi ha coses d’aquests llenguatges que en línies generals no m’acaben d’agradar. Així doncs, amb els seus defectes i amb tots els estereotips que vulguis, trobo que aquesta història està bastant ben explicada i, pel poc que he pogut veure, milloren el disseny dels personatges en alguns aspectes del manga predecessor (13 volums).

Dit això, la història està molt ben construïda i és impossible que no acabis amb un regust de satisfacció al veure la resolució final deprés com s’han presentat les coses.

Pel que veig, també hi ha live action del mateix any (2020).

Trobo destacables, per la raresa, que l’autoria del manga (i de la història) és una dona, reconeguda i consolidada, i l’adaptació del manga a guió de pel·lícula també és una dona.

Resum (amb espòilers)

Akari i Yona són dues noies amb un concepte de l'amor molt oposat. Yuna és somiadora i romàntica, mentre que Akari té els peus a terra. Tot i així es fan molt amigues, encara que tot canviarà quan Yuna s'enamora de Rio, el germà de Akari, qui al seu torn s'enamora d'un amic de la infància de Yuna, Kazoumi. Quatre visions d'l'amor molt diferents que només Io Sakisaka sap com retratar.

(Això és un resum del manga que, amb alguns detalls, ha estat lleugerament canviada a la pel·lícula). Yuna Ichihara es troba a la primavera abans del primer any de batxillerat i li fa pena separar-se de la seva millor amiga Sacchan que s’està allunyant. De camí a l’estació de tren, la deté una noia a l’atzar que li demana diners per la seva tarifa de tren. Tot i que la Yuna té una mica de por i es mostra reticent, dona diners a la nena, que per torns li donen la polsera a Yuna com a promesa que la trobarà demà per retornar-la. El mateix dia, Yuna topa dues vegades amb un noi que s’assembla al príncep idolatrat de la seva infància a qui es va referir com el seu primer amor. Després que la nena, anomenada Akari, torni els diners de la Yuna, es dirigeixen a casa junts per descobrir que viuen al mateix edifici d’apartaments. Les noies es fan amigues a l’instant. No obstant això, troben que exploren l'amor de maneres completament diferents, i Yuna pot estar enamorada del germà d'Akari i Akari enamorada de l'amic de la infància de Yuna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada