Bloc personal,

divendres, 16 de juliol del 2021

Black Widow (2021)

[1063]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Cate Shortland
Guió: Eric Pearson, Jac Schaeffer, Ned Benson Actors: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 2h 14min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Natasha Romanoff s’enfronta a les parts més fosques del seu llibre major quan sorgeix una perillosa conspiració amb vincles amb el seu passat.”

Crítica

Està correcte, però és que ja m’avorreixen totes…

Tampoc és per tirar-hi coets. Està correcte i està bé, però té coses que dius “com pot ser!”. El cas és que aquest tipus de pel·lícules de mastegots ja m’avorreixen i bastant, sense comptar que fa temps que em vaig autodesconnectar en el moment que no podia seguir tants fils argumentals amb tants personatges diferents.

Resum (amb espòilers)

El 1995, agents secretos russos, el super-soldat Alexei Shostakov i Black Widow Melina Vostokoff, es fan passar per una família normal a Ohio amb les seves filles substitutes Natasha Romanoff i Yelena Belova. Quan la missió de robar S.H.I.E.L.D. la informació és completa, la família escapa a Cuba i es reuneix amb el seu cap, el general Dreykov, que porta a Romanoff i Belova a la Sala Roja per entrenar-se. Passen els anys i Xostakov és empresonat a Rússia, mentre Romanoff defecte de S.H.I.E.L.D. després de bombardejar l'oficina de Dreykov a Budapest, aparentment va matar a ell i a la seva filla jove Antonia.

El 2016, Romanoff és una fugitiva per violar els acords de Sokovia. Escapa del secretari d'Estat dels Estats Units Thaddeus Ross i fuig a una casa de seguretat a Noruega subministrada per Rick Mason. Mentrestant, Belova mata a una antiga vídua negra, però entra en contacte amb un gas sintètic que neutralitza l'agent químic de control mental de la Sala Roja. Belova envia l'antídot a Romanoff amb l'esperança que tornarà per ajudar a Belova a alliberar les altres vídues. Quan Romanoff s'allunya sense saber-ho amb l'antídot, és atacada pel Taskmaster, que el persegueix. Romanoff aconsegueix escapar de Taskmaster i s’adona que l’antídot provenia de Belova. Els dos es reuneixen a Budapest, on Romanoff descobreix que Dreykov és viu i que la Sala Roja continua activa. Poc després, són atacats per Black Widows, i Romanoff i Belova eludeixen les Viudes i el Taskmaster abans de conèixer Mason, que els subministra un helicòpter.

Romanoff i Belova treuen Shostakov de la presó per conèixer la ubicació de Dreykov. Els diu que parlin amb Vostokoff, que viu a una granja a les afores de Sant Petersburg, on va desenvolupar el procés químic de control mental utilitzat a les Viudes. Allà, Belova revela que, tot i que no eren una família real, creia que ho eren. Vostokoff admet que va enviar la seva ubicació a Dreykov, els agents del qual arriben i els porten a la Sala Roja, una instal·lació aèria.

Vostokoff i Romanoff utilitzen la tecnologia de màscares facials per canviar de lloc abans de ser capturats, cosa que permet a Vostokoff alliberar Shostakov i Belova de les seves restriccions. Mentrestant, Romanoff s’enfronta a Dreykov, que veu a través del seu disfressa. Romanoff s'assabenta que el mestre de tasques és Antonia, que va patir danys tan greus que Dreykov va haver de posar-li un xip al cap, convertint-la en el soldat perfecte, capaç de imitar les accions de qualsevol persona que vegi, inclosos diversos venjadors. Romanoff intenta matar Dreykov, però no li fa mal a causa d'un pany de feromones instal·lat a cada vídua. Dreykov revela que controla Vídues a tot el món a través de la seva consola d'escriptori. Romanoff es trenca intencionadament el nas, tallant un nervi al passatge nasal per negar la feromona, i després ataca Dreykov. Xostakov lluita contra Taskmaster, mentre Vostokoff treu un dels motors de la instal·lació i Belova busca les altres vídues, que són enviades per protegir Dreykov. Junts, Xostakov i Belova tanquen Taskmaster en una cel·la.

Dreykov s’escapa mentre les vídues ataquen Romanoff, però Belova crea una bomba antídot que allibera les vídues del control mental. Romanoff entra al taulell de control i copia les ubicacions de les altres vídues de tot el món quan la instal·lació comença a explotar i caure. Romanoff recupera els dos vials supervivents de l’antídot i allibera Taskmaster de la cel·la bloquejada. Vostokoff i Xostakov escapen a través d’un avió just quan Belova treu l’helicòpter de Dreykov i el mata. Romanoff dóna a Belova un paracaigudes abans de lluitar contra el Taskmaster en caiguda lliure. Després d’aterrar, Romanoff utilitza l’antídot contra Taskmaster, alliberant-la de la servitud. Les vídues alliberades arriben mentre Belova, Vostokoff i Xostakov s’acomiaden de Romanoff. Li dóna a Belova l'últim flascó antídot i la unitat portàtil, dient-li que trobi i alliberi l'altra Vídua, encara controlada per la ment. Mentre marxen amb Antonia, Romanoff espera a Ross i als seus homes, que han arribat per capturar-la.

Dues setmanes després, Romanoff es reuneix amb Mason, que li subministra un Quinjet. Se’n va, amb la intenció d’alliberar els venjadors detinguts a la presó.

En una escena post-crèdits ambientada després de la mort de Romanoff, Belova es troba amb la contessa Valentina Allegra de Fontaine a la tomba de Romanoff. De Fontaine assigna a Clint Barton, a qui afirma que és responsable de la mort de Romanoff, com el següent objectiu de Belova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada