Bloc personal,

dilluns, 12 de juliol del 2021

Made in Abyss: Hôrô Suru Tasogare (2019) (Made in Abyss: Wandering Twilight)

[1062]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masayuki Kojima
Guió: Akihito Tsukushi (manga)
Veus de doblatge: Miyu Tomita, Mariya Ise, Sayaka Ôhara

[ Animació, aventura, familiar ] 1h 50min

Sinopsi

IMDb (7,9):
“Després de marxar del campament d'Ozen, Riko i Reg continuen el seu viatge, trobant més perills a mesura que baixen més cap a l'Abisme.”

Crítica

Quarta capa… sort de la Nanachi, perquè comença a fer-se farragós…

“La pel·lícula és una recopilació dels episodis del 9 al 13 de la sèrie de televisió del 2017. Riko i Reg descendeixen a la tercera capa, on treballen junts per derrotar un splitjaw carmesí. Vaguen cap a la quarta capa, on la mà esquerra de Riko és ferida per un perforador d’orbes i Reg intenta salvar-la. Nanachi els ajuda i salva la mà esquerra enverinada de Riko. Nanachi li demana a Reg que matin a Mitty. Nanachi s'uneix a Riko i Reg en la seva recerca per arribar al fons de l'Abisme.”

La segona pel·lícula (de tres, ara mateix) que vindria a ser el resum del final de la primera temporada de la sèrie, condensat en una pel·lícula. Pràcticament tota la pel·lícula explica el que els passa a la quarta capa, moment en el que coneixen la Nanachi, també la Mitty i comencen a ensumar la maldat de Bondrewd. Ja no és tan entenedora com la primera pel·lícula i les hemorràgies de la protagonista no la fan apta per tots els públics, un evident sense sentit si no s’ha vist la primera pel·lícula, tot i que encara res a veure amb la tercera pel·lícula (i última fins el moment) que ja he vist, ni tampoc amb la continuació dels volums que s’estan publicant actualment en manga.

Gairebé m’estimo més aquesta versió pel·lícula que la sèrie… en general, totes se’m fan massa llargues.

Resum (amb espòilers)

Riko i Reg baixen per la Gran Falla, utilitzant infinitat de cavernes entrellaçades per evitar els inhibidors madokajacks, grans depredadors aeris que són criatures rèptils amb aspecte d’insecte. Tanmateix, es troben en un cau d'un madokajack, que obliga a Reg a utilitzar la incineradora per matar-lo. Malauradament, això crida l’atenció del splitjaw carmesí ferit prèviament per la incineradora. Després d'escapar-se per poc, Reg cau inconscient i deixa a Riko per defensar-se per si mateixa. Mentre una fam famosa Riko arrossega Reg, és atret i engolida per un amakagame, una criatura bulbosa, que ha de tallar el seu estómac amb una daga. Després, Riko fuig d’un eixam de neritans, criatures planes semblants a rosegadors, que es troba en una caverna amb un pendent ascendent. Mentre puja pel pendent, comença a experimentar vertigen i al·lucinacions, la maledicció de la tercera capa. Després d’arribar al cim de la caverna, Riko s’adona de la importància de Reg com a amiga i protectora. Reg es desperta just quan torna el splitjaw carmesí i utilitza el Blaze Reap per perseguir-lo. Després d’instal·lar el campament a la caverna, Riko i Reg ara poden veure la quarta capa, els Goblets of Giants.

Riko i Reg viatgen a les Goblets of Giants, una jungla humida plena de reptes planes, que teixeixen discos còncaus gegants. Aviat s’enfronten a un orb perforador, un gran animal semblant a un porc espí. Després que Riko reveli que les plomes del perforador poden penetrar en l'acer i estan lligades de verí, Riko i Reg intenten escapar. Tanmateix, el perforador de l'òrbita prediu els seus moviments i els atura, deixant fora del seu abast el Blaze Reap. El perforador d’orbes utilitza fins i tot les seves plomes per penetrar a través d’una relíquia anomenada Umbrella escalonat, trencant la defensa de Reg, i una ploma penetra a la mà esquerra de Riko, que injecta verí letal al seu cos. Això obliga a Reg a escapar amb ella ascendint, tot i que Riko comença a sagnar de tots els orificis, la Maledicció de la quarta capa. Riko insta Reg a tallar-li el braç esquerre per evitar que el verí vagi més enllà, cosa que compleix vacil·lant. Riko deixa de respirar a la meitat del procés, fent que Reg caigui en la desesperació. Un misteriós ésser semblant a un conill diu a Reg que mantingui la calma, el guia a realitzar una reanimació cardiopulmonar i aconsegueix que Riko respiri de nou. Riko i Reg es retiren a l'amagatall de l'ésser, que es diu Nanachi.

A l’amagatall, Nanachi comença a pegar la mà esquerra inflada de Riko. Nanachi admet haver vist i escoltat Reg fins que Riko va resultar ferit greument des que tots dos van entrar als Goblets of Giants. Reg es presenta llavors a Mitty, una criatura semblant a un gat deformat que viu amb Nanachi, que revela que tots dos són Hollows, joves Caider Raiders que han perdut la seva humanitat com a resultat de la Maledicció de la sisena capa de les soques de l'ascensió. tot i que Nanachi mostra proves de sobreviure i conservar una aparença d'humanitat. Nanachi envia a Reg a buscar ingredients per curar Riko i també per preparar el sopar de Nanachi. Nanachi sembla reconèixer el xiulet blanc de Lyza que Riko va mantenir amb ella. Reg agafa un peix dimoni, els ous gegants d'un bec martell, una mica d'herba que brilla amb un groc i un shroombear infectat amb bolets d'aigua paràsits. Després, Nanachi envia a Reg a netejar la roba de Riko, tacada de sang i orina, a la vora del riu darrere de l'amagatall de Nanachi. Reg camina entre les fortunes eternes, que són plantes perennes que creixen ràpidament, i ressorgeix un record d'ell al costat d'una làpida amb el Blaze Reap a terra. Mentre Riko es queda sola, Mitty comença a mirar-la.

A Orth, Kiyui cau malalt d'una misteriosa plaga coneguda com la malaltia de l'aniversari i la mort, que es rumora que afectarà els ciutadans els seus aniversaris. Jiruo porta Kiyui a la Flota de les Caravanes, un vaixell ancorat a la badia que envolta l'Abisme, per rebre tractament mèdic. Quan els símptomes de Kiyui desapareixen sobtadament, el farmacèutic Mio reflexiona que li recordaria l’estranya Maledicció de l’abisme. De nou a l’abisme, Mitty aparentment s’ha unit emocionalment a Riko, però Nanachi li assegura a Reg que Mitty no farà mal a Riko. Després de sopar, Nanachi utilitza una relíquia anomenada teixit de boira, un tros prim de tela, per demostrar la veritable naturalesa de la Maledicció de l'Abisme. El camp de força és més feble lluny de l’eix vertical i criatures com el perforador d’orbes poden predir les accions de les seves preses. Durant una sessió d'entrenament amb Nanachi als Goblets of Giants, Reg es troba amb un Black Whistle Cave Raider atacat pel perforador de l'òrbita. Gràcies a les instruccions de Nanachi, Reg és capaç de perseguir l’orcer perforador amb la incineradora. Reg demana al Whistle Negre que li digui a Jiruo que tant ell com Riko continuen la seva aventura. Quan Reg torna, Nanachi sol·licita sorprenentment que Reg mati a Mitty.

Una vegada que Reg es recupera de l’incinerador, Nanachi revela que diversos nens, inclòs ell i Mitty, van ser enganyats per White Whistle Bondrewd, que els va portar a tots al front d’Ido situat a la cinquena capa, el mar de cadàvers, i els va utilitzar per als seus inhumans. experimenta amb la maledicció. Nanachi i Mitty van ser enviats junts al jardí en miniatura de l'alba de la sisena capa, La capital dels no retornats, i afligits per la maledicció quan van ascendir, donant lloc a les seves aparicions actuals i fent immortal a Mitty. Després que Bondrewd intentés matar Mitty diverses vegades, Nanachi va escapar amb Mitty, però va intentar sense èxit alleujar el seu patiment i restaurar la seva dignitat. Reg finalment accedeix a la petició de Nanachi de matar Mitty. Després que Nanachi s’acomiadi de Mitty amb llàgrimes, Reg destrueix Mitty amb el seu incinerador. Riko es desperta l'endemà, prenent peix dimoni fregit al pa amb Reg i Nanachi. Sorprenentment, Riko va tenir inquietants somnis de Mitty durant la seva recuperació. Després de passar una estona en una font termal natural amb Reg i després de treure dolorosament de la mà esquerra els paràsits de l’aigua, Riko demana a Nanachi que s’uneixi a la recerca de trobar Lyza, en la qual Nanachi hi està d’acord. Abans d’abandonar l’amagatall, Riko, Reg i Nanachi preparen medicaments conservats, classifiquen equips d’exploració, procuren materials hidròfugs, rehabiliten el braç, construeixen un suport i completen una motxilla nova. Mentrestant, Nat i Shiggy reben la seva carta enviada per globus per correu a la superfície. A Ido Front, Bondrewd descobreix que la signatura vital de Mitty ha desaparegut i s’adona que Nanachi d’alguna manera va aconseguir matar a Mitty, expressant el desig de tornar a trobar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada