Bloc personal,

dilluns, 19 de juliol del 2021

#Saraitda (2020) (#Alive)

[1067]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Il Cho
Guió: Il Cho, Matt Naylor
Actors: Yoo Ah-in, Park Shin-Hye, Jeon Bae-soo

[ Acció, drama, terror ] 1h 38min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“La ràpida propagació d’una infecció desconeguda ha deixat tota una ciutat en un caos ingovernable, però un supervivent continua viu aïllat. És la seva història.”

Crítica

Està ben correcte!

En el context Netflix, pel·lícula d’hora i mitja, entreteniment bàsic, está ben correcte… ben feta i passes l’estona, com la majoria de sud-coreanes.

Resum (amb espòilers)

Oh Joon-woo està sol a l'apartament de la seva família quan apareix a les notícies i al seu voltant una misteriosa malaltia que provoca que els infectats ataquin i mengin persones no infectades. Quan obre la porta del passadís, un veí s'inclou. L'home demana quedar-se, però sucumbeix a la infecció i ataca Joon-woo. Joon-woo el fa retrocedir i tanca la porta amb clau. Després rep missatges dels seus pares que li diuen que estan segurs.

Joon-woo bloqueja la porta principal amb la nevera i publica una sol·licitud de rescat a les xarxes socials. El seu barri s’envaeix d’infectats. Tot i que l’alimentació d’emergència continua, Joon-woo va perdent gradualment l’accés a les xarxes telefòniques, a Internet i a l’aigua corrent. Un altre home infectat irromp a l'apartament, tombant la nevera i destruint el menjar que hi ha a l'interior. Joon-woo l’enganya perquè caigui del balcó. Mentre Joon-woo al·lucina amb els seus pares i la seva germana a causa de la fam i la set, la seva xarxa telefònica es restaura momentàniament. Rep una bústia de veu de la seva família enregistrant els seus darrers moments.

Joon-woo intenta suïcidar-se, però aconsegueix alliberar-se quan veu que la llum d'un punter làser es mou pel seu apartament. Kim Yoo-bin, un supervivent que viu a l'edifici situat davant seu, li fa senyals. Els dos supervivents van establir una tirolina per compartir menjar. Un bomber infectat puja per un cable que Yoo-bin havia lligat a una taula quan intentava muntar la tirolina. La taula es tira del seu apartament i la fa fora. Tot i les distraccions de Joon-woo, l'home infectat arriba al balcó de Yoo-bin, però cau a la mort quan ella es desperta i li talla la mà. Joon-woo roba menjar, roba i walkie-talkies de la unitat del seu veí i envia un walkie-talkie a Yoo-bin. Els dos parlen i lliguen.

Les hordes infectades s’agiten i Yoo-bin tomba accidentalment a un prestatge. Un grup convergeix a la seva porta, però Joon-woo els distreu trucant a la unitat adjacent al seu amb el sistema telefònic del complex d'apartaments. La parella es prepara, es fa ràpel des dels seus balcons i es dirigeix ​​cap al vuitè pis de l’apartament de Joon-woo, pensant que no hi viu ningú. Un home infectat els veu i convoca altres infectats. Quan la parella està a punt de ser superada, un home gran surt de l’última suite del pis i els salva.

A casa del desconegut, la parella accepta el seu menjar i aigua, i Joon-woo es queda adormit per les drogues del menjar. Mentre Yoo-bin intenta lluitar contra els efectes de les drogues, l’estrany es lliga els canells i tanca Yoo-bin en un dormitori amb la seva dona infectada. Joon-woo es desperta; l’estrany obre la porta per comprovar la seva dona. Ella cau en ell amb Yoo-bin, que es va salvar tirant tela sobre el cap de la dona infectada. L'home es rendeix a l'atac de la seva dona, i Yoo-bin els dispara a tots dos.

Els trets atrauen a més infectats i Yoo-bin demana a Joon-woo que la maten. Mentre dubta, els helicòpters passen per fora. La parella es precipita al terrat mentre són perseguits pels infectats. Quan estan a punt d’estar desbordats, un helicòpter de l’exèrcit dispara contra l’horda abans de portar la parella a la seguretat. Una veu en off d’una àncora explica que s’estan restaurant les xarxes sense fils i que l’exèrcit ha començat a rescatar supervivents que van publicar publicacions a les xarxes socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada