Bloc personal,

diumenge, 11 de juliol del 2021

Beastars (2021) S02

[149]

Valoració



Fitxa tècnica

Veus de doblatge: Chikahiro Kobayashi, Yuki Ono, Sayaka Senbongi

[ Animació, crim, drama ] 12 capítols de 21min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“En un món d’animals antropomòrfics, la complicada relació d’un llop reclusiu amb un conill amable és provada per l’assassinat d’un company de classe, la influència d’un cérvol carismàtic i els seus propis instints depredadors.”

Crítica

Aquesta segona temporada molt millor que la primera!

La primera temporada em va agradar, però tampoc va ser per tirar coets. Més enllà de la cosa rara –furro– de l’amor entre un llop i una conilleta, poc més havia per explicar. En aquesta segona, aquella historieta queda totalment relegada a segon o tercer pla, quasi te n’oblides, i comencem a conèixer de veritat cada personatge. Potser, fins i tot, la història és el de menys. Increïble l’animació i els diferents estils utilitzats. Poques sèries tenen això!

Resum (amb espòilers)

A mesura que passa el temps, Legoshi es preocupa perquè la seva relació amb Haru no hagi progressat malgrat la seva confessió amorosa. Es revela que Louis va sobreviure a la seva trobada anterior, però decideix deixar el club de teatre. Mentrestant, els amics de Legoshi parlen de fantasmes a l’escola.

La reunió del Consell de tots els organismes està discutint la situació de Cherryton pel que fa a un candidat a Beastar, i es decideix que la persona que resolgui l'assassinat de Tem serà la següent Beastar. Mentrestant, Legoshi té la tasca de Rokume d'investigar i trobar pistes sobre qui podria ser l'assassí de Tem. Louis és el nou cap dels Shishigumi.

Louis treballa ara amb els Shishigumi i, per fer valer la seva autoritat, es veu obligat a ingerir carn. Un jove nou membre arriba al drama club. El cor dels membres queda desconcertat per la presència del playboy Pina, una ovella Dall de grans banyes plena de confiança pel seu aspecte, popularitat i actitud derrotista. Després que els seus amics del club comentessin la seva relació amb Haru, Legoshi es planteja mantenir una distància amb ella.

Mentre tracta de trobar l’assassí de Tem, Legoshi és atacat per una enorme figura carnívora. En un toc de desesperació, Legoshi fa un contraatac inesperat per obtenir pistes sobre el culpable i deixa l’escola per aprendre de Gohin com superar els seus instints carnívors. La reputació dels Shishigumi al mercat negre continua creixent després de salvar un stripper de la mort. Louis rep un visitant sorpresa.

Juno visita Louis al Mercat Negre i intenta convèncer-lo de tornar a l'escola, però la determinació de Louis és inamovible. Legoshi, que es va convertir en el deixeble de Gohin, es talla la pell per disfressar-se de manera que els Shishigumi no el reconeguin i comença una dura formació on roman a l'escola durant el dia i al Mercat Negre durant la nit.

Louis obliga a Ogma a donar-li de baixa de l'escola, cosa que Ogma concedeix de bon grat, creient que Louis acaba de passar per una fase difícil. Legoshi lluita contra els seus instints a causa de l'entrenament que Gohin li ha imposat. Tot i això, s’adona que el que té és “algú que abans era viu” i aconsegueix controlar els seus propis desitjos respectant la vida. Haru apareix davant de Legoshi, que està esgotat després de tornar a l'acadèmia, i ell li proposa. Quan Bill el desafia a un estira i arronsa amb les seves dents, Legoshi perd i es pregunta què va passar amb la força de la seva mandíbula.

Mentre estava sol al vestidor, Legoshi tasta les ampolles d’aigua de tots els carnívors masculins del club de teatre per identificar l’assassí de Tem. Després d'un horrorós incident durant la pràctica, Legoshi i Riz porten Kibi a la infermeria, després del qual Legoshi li revela a Riz que sap que és el culpable. Abans que puguin començar a lluitar, Pina els interromp i fa xantatge a Riz. A causa d’aquest incident, l’escola es segregarà i es suspendran tots els clubs, però els membres del club no es donen per vençuts. Riz recorda els temps que va passar amb Tem i va prometre conservar sempre aquests records fins al dia que mor.

Sheila no vol ser utilitzada només a les fotos de Peach només per a "m'agrada", així que la convida a un dia de compres. Legoshi coneix la força de les seves extremitats aturant un ferotge addicte a la carn com a part de l'entrenament de Gohin. A Juno se li ofereix el paper principal de l'obra escolar, però després de passar un temps amb Haru al club de jardineria, es considera inadequada per ser candidata al títol de Beastar. Després d’una visita a una botiga d’hipermedicaments, Ibuki li revela a Louis que la seva infància no és tan diferent.

Legoshi guanya força de manera constant gràcies a l'entrenament de Gohin, però és impacient per no ser prou fort per derrotar un ós bru. Tao visita Kibi i plora llàgrimes d'alegria perquè la cirurgia va ser un èxit. Al Mercat Negre, Legoshi topa accidentalment amb Louis i els Shishigumi. Mentre estava sol, Legoshi intenta convèncer Louis perquè deixi aquesta vida, però insisteix que sempre en va formar part. Al club de dramatúrgia, la hipocresia i el boníssim acte de l’ós de Riz enfurecen a Legoshi, però Pina intervé per calmar les coses.

Mentre prepara el sopar per als seus companys de pis, Riz reflexiona sobre el que va passar amb Tem i la situació de Legoshi i Pina sabent que ell és el culpable. Haru i Legoshi parlen i ell promet no deixar-la estar més infeliç. Després d'una trobada traumatitzant amb Riz al bany, Pina fa una actuació impressionant durant l'assaig, deixant els membres del club dramàtic atordits. Riz i Legoshi entren en una lluita intensa, però les circumstàncies els fan ajornar la seva lluita fins a la nit de Cap d’Any.

Legoshi es menja una eruga viva, cosa que li fa créixer la pell. Es disfressa de dona per anar al Mercat Negre i explicar-li a Louis el seu proper duel. Quan Riz se'n va a reunir amb Legoshi, Pina l'intercepta per persuadir-lo i gravar una confessió sobre matar-lo, però Riz descobreix la configuració. Finalment, just abans de xocar, Riz mostra les taques de sang de Legoshi a la camisa i a les mans per provocar-lo. Louis decideix deixar el Shishigumi per anar a ajudar Legoshi, però Ibuki no el deixa deixar tan fàcilment.

Ibuki dóna a Louis un ultimàtum: matar-lo o matar-lo. Lliure arriba i mata a Ibuki, però adverteix a Louis que mai no tornarà al Mercat Negre. Mentre lluiten, Legoshi està a punt de perdre contra Riz. Durant una breu intervenció de Louis, que ofereix a Legoshi menjar-se el peu dret, s’aconsegueix tota la força de Legoshi, cosa que li permet aguantar el seu. Pina, després d'haver estat lligat per Riz, s'allibera i truca a la policia. Riz declara a Legoshi el guanyador i atura la lluita a la nit de Cap d'Any amb una nova comprensió mútua. Legoshi i Riz són empresonats, però Legoshi rep una llibertat anticipada, mentre que Louis es recupera. Legoshi li diu a Haru que deixarà l'escola, amb la qual cosa Haru el desafia a considerar què significarà això per a la seva relació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada