Bloc personal,

dilluns, 12 de juliol del 2021

Made in Abyss: Tabidachi no Yoake (2019) (Made in Abyss: Journey’s Dawn)

[1061]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masayuki Kojima
Guió: Akihito Tsukushi (manga)
Veus de doblatge: Miyu Tomita, Mariya Ise, Sayaka Ôhara

[ Animació, aventura, familiar ] 1h 59min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Una noia anomenada, Riko i el seu amic robot, Reg, viatgen cap a un avenc mortal i alienígena, conegut com l'Abisme, a la recerca de la seva mare perduda.”

Crítica

Llàstima que la història s’emboliqui tant després…

“La pel·lícula és una recopilació dels episodis 1 a 8 de la sèrie de televisió del 2017 amb escenes exclusives afegides per a la introducció, que revelen l’origen de l’Abisme i la ciutat d’Orth fa uns 1.900 anys. Cobreix el període des que Riko descendeix a l'Abyss amb el seu company robot Reg, viatjant cap a la segona capa on es troben amb el White Whistle Ozen, que revela informació vital sobre la mare de Riko, Lyza.”

Vindria a ser el resum de la primera temporada de la sèrie, condensat en una pel·lícula. La història arriba fins que coneixen la Xiulet Blanc Ozen i continuen el camí. Aquesta primera part és ben comprensible i entenedora per tots els públics, res a veure amb la tercera pel·lícula (i última fins el moment) que ja he vist, ni tampoc amb la continuació dels volums que s’estan publicant actualment en manga.

Gairebé m’estimo més aquesta versió pel·lícula que la sèrie… en general, totes se’m fan massa llargues.

Resum (amb espòilers)

Una noia orfe de nom Riko viu a l’orfenat Belchero de la ciutat d’Orth. La ciutat envolta un estrany i gegant forat que s’endinsa profundament a la terra, que normalment s’anomena Abisme. L'Abyss alberga artefactes i restes d'una civilització desapareguda i, per tant, és el popular lloc de caça per als anomenats Cave Raiders, que emprenen baixades àrdues i perilloses cap al pou ple de boira per recuperar les relíquies que puguin trobar. Tornar de l’abisme pot ser perillós ja que “la maledicció de l’abisme”, una malaltia misteriosa i potencialment fatal, es manifesta en ascensió. Com més profund és, més aguts són els efectes de la maledicció; pocs han baixat a les regions baixes i han tornat a explicar les seves experiències. Alguns llegendaris Cave Raiders guanyen el títol de Whistle White, un d'ells és la mare de Riko, Lyza, que es presumeix morta després de fer un "darrer descens" a l'Abisme.

L'enyor de la vida de Riko és seguir els passos de la seva mare i convertir-se en un xiulet blanc. [4] Un dia descobreix un robot que s’assembla a un noi humà de l’Abisme i el nomena Reg. Riko i els seus amics es colen Reg a Belchero i el donen la benvinguda ràpidament al seu grup molt unit. Temps després, un globus arriba a la superfície des de les profunditats de l'Abyss que conté pàgines de descobriments fets per Lyza, així com un missatge per a Riko que diu que espera al fons de l'Abyss. Riko, decidida a trobar la seva mare, s'acomiada dels seus amics i se'n va a l'Abisme amb Reg com a acompanyant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada