Bloc personal,

dissabte, 17 de juliol del 2021

Josée (2020)

[1066]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kim Jong-kwan
Guió: Seiko Tanabe (novel·la), Kim Jong-kwan
Actors: Han Ji-min, Nam Joo-Hyuk, Hwang Do-Yun

[ Drama, romanç ] 1h 57min

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Una història que representa els moments més brillants de Josée i Young-Seok. La Josee té una discapacitat física i viu al seu propi món. Young-Seok entra al seu món.”

Crítica

Potser la que més m’ha agradat de les tres versions…

La trilogia, les tres versions del mateix llibre –en realitat–, són la pel·lícula japonesa de 2003, l’anime japonès de 2020 i aquest live action sudcoreà també de 2020. Tot vist, la versió més “amable” és l’anime, però potser la versió més real imagino que és aquesta sudcoreana.

En general, sempre m’han agradat les pel·lícules sudocoreanes, perquè tenen una molt bona manera de fer i, entre moltes altres coses, perquè saben il·luminar. En canvi, aquesta m’ha semblat massa fosca: no s’aprecien alguns detalls per manca de lluminositat. Per contra, però, tot i que anava a criticar la lentitud dels últims trenta minuts, la veritat és que han estat necessaris per arribar al clímax final i resoldre-la de manera bonica.

La música del final, amb la pell de gallina… gràcies justament a aquesta lentitud final expressament frenada per fer-nos arribar allà on volien. Molt recomanable escoltar aquesta OST.

Resum (amb espòilers)

Una petita ciutat als afores de Seül. Young-seok, un estudiant universitari que s’acaba de graduar, es troba amb una dona al carrer que ha caigut de la cadira de rodes i l’ajuda a tornar a casa. Acaba donant-li un menjar senzill i ell desenvolupa una vaga curiositat per aquesta dona que es presenta com "Josée". A partir d’aquest moment, Young-seok passa ocasionalment a casa de Josée, rep menjars gratuïts i coneix a aquesta dona que llegeix molt, té un coneixement exhaustiu del whisky i li explica històries, que no està segur que siguin certes. A poc a poc, arriben a compartir un amor inoblidable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada