Bloc personal,

dissabte, 3 de juliol del 2021

The Tomorrow War (2021)

[1059]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Chris McKay
Guió: Zach Dean
Actors: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 2h 20min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Un pare de família és reclutat per lluitar en una futura guerra on el destí de la humanitat es basa en la seva capacitat per enfrontar-se al passat.”

Crítica

Mare de Déu quina pressa de pèl!

Tot i anant predisposat a empassar-me qualsevol merdot, Déu n’hi do quin nyap!

A veure, entretinguda, que és el que sempre demano, ho és… però un mínim de coherència o credibilitat en la història que no faci aigües a la primera de canvi!

Resum (amb espòilers)

El desembre de 2022, Dan Forester, professor de biologia i antic Beret Verd, no aconsegueix una feina en un prestigiós centre de recerca. Mentre mira la Copa del Món en una festa de Nadal, arriben soldats de l'any 2051 per advertir que la humanitat està a la vora de l'extinció a causa dels invasors alienígenes: els Whitespikes. Com a resposta, els membres dels militars mundials són enviats al futur, però menys del 20% sobreviuen, cosa que provoca un projecte mundial.

Després d’un any de projecte i un creixent moviment contra la guerra, hi ha poques esperances per a la supervivència de la humanitat. Dan rep una notificació d’haver estat redactat i informa de la formació bàsica amb altres participants. Dan dedueix amb el seu company de llista Charlie que, per evitar una paradoxa, els reclutats ja han mort abans que comenci la guerra.

Els assassins són enviats a temps a Miami Beach, però pocs sobreviuen, ja que han estat deixats a la ubicació incorrecta sobre la ciutat. El coronel Forester ordena als assassins que rescaten el personal del laboratori proper abans que l’àrea sigui esterilitzada. Els assassins descobreixen el personal del laboratori mort però recuperen la seva investigació. Dan ràdios per manar sobre la situació, i se li instrueix que escapin de la zona. Molts dels assassins són assassinats amb només un grapat capaç d’assegurar-se.

Els supervivents es desperten en un campament militar a la República Dominicana. Es demana a Dan que reporti al coronel Forester, que és la seva filla adulta Muri. Ella li demana que l'acompanyi en una missió per capturar una femella Whitespike, que és més rara que els mascles que normalment es troben. Enganxen la femella, només hi ha centenars de mascles que descendeixen a la seva posició. Mentre l’helicòpter amb la femella s’aixeca, Dan i Muri escapen a una platja i una ràdio per rescatar-la. Dan i Muri són transportats al Jumplink, situat en una plataforma petrolífera fortificada al mig de l'oceà.

Dan i la seva filla treballen en una toxina que pot matar la femella capturada. Troben un partit per matar els extraterrestres, just quan comencen a trencar la base. Mentre els Whitespikes ataquen la base, l’antiga femella captiva llança el coronel Forester amb una de les seves punxes. Ella cau del pòrtic i Dan la segueix just abans que sigui transportat al passat amb la toxina per produir-la en massa. Dan intenta donar la toxina als militars perquè pugui ser retornada al futur, però s'assabenta que el Jumplink està fora de línia, havent estat destruït pels Whitespikes. El món s’ha convertit en caòtic amb la notícia que el Jumplink està fora de línia, pronosticant que la guerra s’havia perdut.

Fent una pluja d’idees amb la seva dona, dedueix que els Whitespikes no van arribar el 2048, sinó que van arribar molt abans. Més investigacions el porten a teoritzar que els Whitespikes ja són a la Terra i que l'escalfament global va causar la seva alliberament quan es van descongelar i van sortir de sota els casquets de gel.

Dan dirigeix una missió a Rússia per demostrar la seva teoria i troba un vaixell alienígena estavellat en una glacera. L’equip debat sobre el problema al món, però decideix acabar amb l’amenaça allà mateix. Un cop a dins, s'adonen que el vaixell alienígena no és en realitat un vaixell Whitespikes, i que els Whitespikes eren càrrega per a la tripulació alienígena morta. Procedeixen a injectar la toxina als Whitespikes adormits; això mata els injectats però desperta tots els Whitespikes restants. L’equip s’adona que els Whitespikes inicials que troben són només una gota a la galleda i decideixen detonar el vaixell manualment. L’equip fa explotar amb èxit la nau alienígena un cop s’adonen que és l’únic mètode de contenció, però una femella s’escapa. Dan i el seu pare localitzen la femella i poden matar-la en una batalla frenètica fins a la mort, evitant que es produeixi la futura guerra. Dan torna a casa amb la seva dona i la seva filla, segur de saber que el futur ha estat alterat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada