Bloc personal,

diumenge, 19 d’abril del 2020

El hotel de los líos (1938) (Room Service)

[834]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: William A. Seiter
Guió: Morrie Ryskind, John Murray
Actors: Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx

[ Comèdia ] 1h 18min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Un productor teatral sense pes ha de superar a l'expert en eficiència hotelera per intentar desallotjar-lo de la seva habitació, tot assegurant un patrocinador per a la seva nova obra de teatre.”

Crítica

N’esperava més, la veritat…

Mira que, de sempre, les pel·lícules dels germans Marx m’han agradat molt, però aquesta, què vols que et digui… no m’ha fet ni fu ni fa, no m’ha fet treure el somriure ni en una sola ocasió.

Resum (amb espòilers)

Gordon Miller (Groucho Marx), un productor teatral de plànol, que compta amb Harry Binelli (Chico) i Faker Englund (Harpo), el seu cunyat Joseph Gribble (Cliff Dunstan), gerent de la Via Blanca Hotel, que ell i el seu repartiment de vint-i-dos actors, que han aconseguit una enorme factura de 1.200 dòlars, han de sortir de l'hotel immediatament o enfrontar-se a la ira del director supervisor Gregory Wagner (Donald MacBride). Miller ha muntat el repartiment i la tripulació del seu joc, Hail and Farewell, a la sala de ball de l’hotel. Miller té previst saltar a l'hotel sense pagar la factura quan rep la paraula que una de les seves actrius, Christine Marlowe (Lucille Ball), ha disposat per a un patrocinador. Miller ha de mantenir la seva habitació i amagar el repartiment i la tripulació fins que tingui lloc la reunió amb el defensor.
Al
mateix temps, Wagner descobreix el deute. Assegurat per Gribble que Miller havia saltat, Wagner es sorprèn de trobar a Miller encara a la seva habitació, ara al qual s’uneix l’autor de la obra, Leo Davis (Frank Albertson), que ha arribat a la ciutat i ha entrat a la sala de Miller.

Quan Wagner amenaça de desallotjar a Miller abans que el defensor no pugui arribar, Miller i Binelli convencen Davis perquè fingeixi estar malalt. Per obtenir menjar, Miller promet al cambrer Sasha Smirnoff (Alexander Asro) una part en l'obra. Quan Davis marxa per trobar-se amb la núvia Hilda Manney (Ann Miller), Englund agafa el càrrec com a pacient malalt examinat per un metge introduït pel senyor Wagner. Wagner surt per enfrontar-se a la multitud de la sala de ball, mentre el metge examina el pacient. Per retardar el metge que donés el seu informe a Wagner, Binelli i Miller el van lligar, emmordassar i tancar-lo al bany. L’agent del senyor Fisk arriba per signar el xec, el metge es deslliu al bany i l’agent es colpeja al cap accidentalment mentre Englund persegueix un gall dindi volant amb una bat de beisbol. L’agent només vol escapar de la bogeria, però signa amb renuència el xec i se’n va.

Davis torna i diu que va escoltar l'agent dient que anul·larà el xec i només el va signar per sortir de l'habitació. Wagner es va enganyar en creure que tot està bé, i va traslladar els nois a una habitació de luxe. Més tard, quan l'obra està a punt d'obrir-se, la comprovació de Fisk rebota, Miller, Binelli i Englund manipulen a Wagner creient que ha conduït l'autor de l'obra a prendre verí. Pretenen donar a Davis grans quantitats d’Ipecac (que en realitat està begut per Englund), i finalment pretén morir. Llavors, Englund desapareix i reapareix fingint haver-se suïcidat. Wagner es fa pensar que és tota la seva culpa i ajuda a portar el "cos" fins al carreró. Quan Miller i Wagner propugnen Englund sobre una caixa, un policia que passa passa què pregunta. Miller bufa la seva sortida de la situació, de manera que ell i Wagner fan una escapada, deixant a Englund "adormit". Van a veure el final de l’obra, que és una escena on els miners porten un cos des de la mina. El cos de la llitera és el d'Englund. Wagner s’adona que l’han rebutjat quan l’obra és rebuda amb tristes aplaudiments i un Davis ressuscitat apareix al costat de Wagner, fent que es desmaixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada