Bloc personal,

dissabte, 22 de novembre del 2014

Projecte #funnywordsgift

#funnywordsgift és un projecte inspirat en el llenguatge fromlostià.

“El fromlostià és una llengua artística de to humorístic d’origen popular, plasmada per Colin (pseudònim de Federico López Socasau) i Güéster (pseudònim d'Ignacio Ochoa Santamaría) en el llibre From lost to the river, del títol deriva el seu nom. La llengua es construeix traduint literalment de l’espanyol (o català) a l’anglès sense intentar mantenir el significat real original.

Per exemple,
‘de perdidos al río’, expressió espanyola que indica que en una situació desesperada és millor realitzar una acció arriscada que en condicions normals no s’intentaria, es tradueix al fromlostià com ‘From lost to the river’. El caràcter humorístic del llenguatge deriva que si bé aquesta expressió és gramaticalment correcta en anglès, per a un angloparlant que no sàpiga espanyol o català no té cap sentit. Per tant, cal conèixer els dos idiomes (especialment les seves frases fetes) per entendre la gràcia.

El fromlostià ha assolit una certa popularitat a Espanya, probablement com una forma de rebel·lia humorística davant la necessitat d’aprendre anglès, la llengua auxiliar dominant del món actual.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada