Bloc personal,

dimarts, 13 de març del 2018

Annihilation (2018)



Direcció: Alex Garland
Guió: Alex Garland, Jeff VanderMeer (novel·la)
Actors: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Oscar Isaac



[588]

No m’ha agradat gens!



Una mena de meteorit procedent de l’espai exterior s’estavella contra un far en algun punt de la costa americana. En poc menys de tres anys, en un perímetre al voltant d’aquest far, les lleis de la natura no es reprodueixen segons els paràmetres terrestres i diferents equips enviats al centre de l’impacte no n’han tornat, sense saber-ne’n res més.

Una professora d’universitat biòloga, que anteriorment havia estat a l’exèrcit, està casada amb un soldat que fa un any va anar a una missió secreta i no n’ha tornat, quan tothom l’ha donat per mort. Però al cap d’un any apareix sobtadament, aparentment sense ni una rascada i sense poder dir on ha estat. Als pocs minuts d’estar amb la seva dona, comença a sagnar i el porten a urgències. A mig camí és detingut per cotxes militars camuflats. És internat en un centre secret i determinen que s’està morint perquè té una hemorràgia interna massiva.

A la seva dona li comencen a explicar el que fins ara era secret i, veient que està morint i necessita respostes, s’ofereix voluntària en una expedició de dones científiques per entrar en la zona acordonada que cada cop s’està fent més gran i té previsions d’extendre’s globalment a tot el planeta.

Un cop entren dins la zona misteriosa comencen a passar coses estranyes. Dels primeres dos dies no en recorden res. Estan totes bé, han menjat i han acampat, però no saben què han fet. Comencen a investigar i veuen mutacions en la flora de la zona. Una mateixa planta produeix flors de plantes totalment diferents. Un cocodril gegant té les dents alineades com els taurons. Hi han arbustos florits que agafen forma humana. Cèrvols albins tenen branques florides en lloc de banyes. Un ós mutant que ha matat una de les noies, comença a emetre paraules d’auxili de la noia morta. Arbres de cristall apareixen a la platja.

Mica en mica han mort totes les noies excepte la biòloga i la cap d’expedició, una psicòloga que decideix avantçar-se per saber què passa. L’última noia, a part de la protagonista comença a florir pels braços i s’acaba convertint en un arbust amb forma humana. La biòloga arriba al far i descobreix un cos calcinat a l’entrada del forat per on ha entrat el meteorit alienígena. Davant una càmera de vídeo on es mostra el seu marit suicidant-se davant la follia. Un clon del seu marit està gravant el vídeo, el que se li va presentar a casa un any després de desaparèixer.

Entra al forat i hi ha la cap de l’expedició que es descomposa en guspires de foc. Una forma alienígena apareix i comença a imitar la forma i gestos de la biòloga. La biòloga l’ataca i la forma alienígena, imitant-la, se li torna. Finalment li fa esclatar una bomba de foc i crema la forma alienígena i tot el material ADN alterat que hi havia dins la zona de la distorsió.

Torna sana i estalvi i sembla que han passat quatre mesos. Intenta explicar el què ha passat i els científics no acaben de donar crèdit a les seves paraules, però l’extinció de la forma alienígena sembla evident. La biòloga i el seu marit es reuneixen, però sembla que cap dels dos són la forma original.



Efectes especials de tercera regional i ús i abús de l’efecte lens flare… A sobre el ritme és lent i tediós. El que podria ser una mica interessant i anar descobrint coses interessants, s’acaba convertint en la cosa més avorrida del món. I al final, per què? Un final insípid i sense sentit que no aporta res d’interessant.



IMDb (7,7):
“Una biòloga s’ofereix voluntària en una expedició perillosa i secreta on no s’apliquen les lleis de la naturalesa.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada