Bloc personal,

diumenge, 30 de juny del 2024

Kimetsu no Yaiba: Hashira Geiko-hen (2024) S04
(Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Hashira Training Arc)

[526]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Haruo Sotozaki
Guió: Ufotable (manga: Koyoharu Gotōge (Gotouge))
Música: Yuki Kajiura, Go Shiina
Estudi: Ufotable
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Akari Kitō, Hiro Shimono
Estrena: 12/05/24 - 30/06/24
Títol original: 鬼滅の刃 柱稽古編

[ Animació, acció, aventura, fantasia fosca, arts marcials, shōnen ] 8 capítols de 22 min. (1r cap. 48 min., últim cap. 40 min.)
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,09) (57.892)


Sinopsi

IMDb (8,6) (153K):
“La temporada segueix al Tanjirō i els seus companys mentre cerquen el pilar de les roques, el Gyomei Himejima, on els matadimonis se sotmeten a un rigorós entrenament amb els Pilars per fer-se més forts i es preparen per a la seva batalla final contra el Muzan Kibutsuji, que continua cercant la Nezuko i l’Ubuyashiki, cap del cos matadimonis.”

Crítica

Temporada curta de transició (en el manga, només un volum)…

Basat en un manga ja conclòs de Koyoharu Gotōge publicat entre 2016 i 2020 amb un total de 23 volums, que he llegit. Entre temporada i temporada hi han pel·lícules que resumeixen la temporada anterior i avancen el primer capítol especial, generalment de durada doble, de la següent temporada.

Acabada aquesta temporada, només queda per narrar l’arc del castell de l’Infinit. De fet, jo donava per suposat que la quarta temporada seria el castell de l’Infinit, doncs l’entrenament dels Pilars no arriba a un volum del manga…

Intentaré explicar aquí, amb les meves paraules, la història completa el més resumida possible:

    (Arc del vincle dels germans, anime S01 (2019), manga vol. 1)    
A finals del segle XIX al Japó, en plena època pre-industrial, el Tanjirō viu en el món rural amb la seva família fent de camàlic carregant sobre la pròpia esquena motxilles de carbó per vendre. Una nit en què ell no és a casa, la seva família és atacada per dimonis i tots són assassinats a excepció la seva germana, la Nezuko, que és convertida en dimoni, però queda en un estat latent catatònic. El Tanjirō promet que la protegirà i tornarà al seu estat normal.

    (Arc del mont Natagumo, anime S01 (2019), manga vol. 2-6)    
A partir d’aquest moment, el Tanjirō començarà un entrenament intens al mont Natagumo per enfortir-se, amb l’únic objectiu en ment de matar tants dimonis com li sigui possible. Finalment ha de superar una prova per ingressar al cos matadimonis on coneix els seus companys de fatigues i riures, l’Inosuke, un eixelabrat disfressat amb el cap d’un porc senglar un pèl curtet d’enteniment, i el Zenitsu, un noi ros que mai té ganes de fer res, però està dotat d’una gran força i poder. Coneixem l’existència del cos matadimonis, així com la dels Pilars, en particular del pilar de l’aigua, el Tomioka, que l’apadrina incialment, i el cap del cos matadimonis, l’Ubuyashiki. També coneixem el dimoni assassí de la família del Tanjirō, el Muzan, així com l’existència de les Llunes Demoníaques, antagonistes dels Pilars. El Tanjirō i els seus nous companys, seguint les pistes d’assassinats per dimonis, comencen a lluitar contra dimonis i alguna lluna demoníaca menor.

    (Arc del tren de l’infinit, anime S02 (2021), manga vol. 7-8)    
Intentant ajudar al pilar de les flames, el Rengoku, els protagonistes de la història pugen al “tren de l’infinit” per esclarir el responsable d’unes desaparicions. És una lluna demoníaca inferior, l’Enmu, bastant conflictiu i difícil de combatre. Quan finalment és decapitat, sense que ningú s’ho esperi, apareix l’Akaza, la tercera lluna demoníaca superior, i mata el Rengoku.

    (Arc del districte vermell, anime S02 (2021), manga vol. 9-11)    
El Tengen, pilar del so, recluta els nostres protagonistes per ajudar-lo a esbrinar altres assassinats al districte vermell on, la sisena lluna demoníaca superior, la Daky i el seu germà Gyutaro, fan de les seves. La batalla és interminable i, malgrat el Tengen acaba amputat d’un braç, acaben amb els dimonis. La Nezuko guanya protagonisme convertint-se en un dimoni encara més poderós, gairebé perdent el control, però protegint el Tanjirō.

    (Arc del poblat dels ferrers forjadors d’espases, anime S03 (2023), manga vol. 12-15)    
Un cop recuperat de les ferides de la batalla, el Tanjirō marxa cap al poblat dels ferrers forjadors d’espases matadimonis per restaurar la seva espasa, però un cop allà, descobreix una espasa encara més antiga propietat d’un antic “ballarí del sol”. Mentrestant, despés d’una reunió del Muzan amb les llunes demoníaques superiors, el Hantengu i el Gyokko (quarta i cinquena llunes demoníaques superiors) ataquen el poblat, però el Muichirō (el pilar de la boira), la Kanroji (pilar de l’amor) i el Genya, el germà petit del Sanemi (pilar del vent), ajuden els nostres protagonistes. El Tanjirō, amb la nova espasa, mata l’últim dimoni i la Nezuko és exposada a la llum solar… i en sobreviu.

    (Arc de l’entrenament dels Pilars, anime S04 (2024), manga vol. 16)    
Assabentat el Muzan que hi ha un dimoni immune a la llum solar, la Nezuko, està disposat a experimentar amb ella per aconseguir-ne també la immunitat. Mentre la colla de matadimonis estan entrenant amb els Pilars, es preparen per rebre l’atac dels dimonis i preparen una trampa suïcida amb la Tamayo (dimoni amb coneixements mèdics immune als poders del Muzan) i un Ubuyashiki en els seus últims dies, però els nostres protagonistes erren el cop final i acaben atrapats al cau del Muzan, el castell de l’infinit.

    (Arc del castell de l’infinit, anime S05 (202?), manga vol. 17-23)    
Múltiples batalles dins el castell de l’infinit:
  • La Shinobu, pilar dels insectes, i la seva germana adoptiva, la Kanao, s'enfronten a la segona lluna demoníaca superior, el Dōma, per venjar la germana gran de la Shinobu, la Kanae, pilar de la flor. El Dōma mata la Shinobu i la Kanao continua lluitant contra el dimoni amb l'ajuda de l'Inosuke. Finalment el derroten.
  • El Tanjirō i el Tomioka, pilar de l’aigua, s'enfronten a la tercera lluna demoníaca superior, l’Akaza, assassí del Rengoku, pilar de les flames, i el derroten.
  • El Zenitsu lluita i derrota a la sisena lluna demoníaca superior (en substitució de l’anterior ja derrotada), el Kaigaku.
  • El pilar de les pedres, el Himejima, juntament amb el Muichirō (pilar de la boira), la Kanroji (pilar de l’amor) i el Genya s'enfronten al més fort de les llunes demoníaques superiors, el Kokushibo. El Genya i el Muichirō moren, però la Kanroji amb l’ajuda del Gyomei (pilar de les serps) derroten el Kokushibo.
  • Amb les llunes demoníaques creixents derrotades, els caçadimonis uneixen forces en la batalla final contra el Muzan. El Tanjirō és enverinat per l'enemic i, a la vora de la mort, té una visió. Mentre els matadimonis intenten mantenir el Muzan a ratlla fins que arribi el sol, el Tanjirō es desperta i lidera el contraatac contra l’enemic.
  • La Nezuko, amb l’ajuda de la medecina de la Tamayo, és reconvertida en humana.
  • Entre tots destrueixen Muzan en acabar la nit i el seu cos és destruït pel sol. Just abans de morir converteix el Tanjirō en dimoni, però amb l’ajuda de la medecina i dels seus amics recobre la forma humana.
I tots van acabar feliços menjant anissos.



Dinovena sèrie (19 de 22) d’anime finalitzada de la temporada primavera 2024.


prescindible
prescindible
prescindible
Continuïtat



Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2024

5/5
Hibike! Euphonium (2024) S03
(TSound! Euphonium)

5/5
Kaijū 8-gou (2024) S01
(Kaiju No. 8)

4/5
Girls Band Cry (2024) S01
 

4/5
Ōi! Tonbo (2024) S01
(Hey! Tonbo)

4/5
Yoru no Kurage wa Oyogenai (2024) S01
(Jellyfish Can't Swim in the Night)

4/5
Wind Breaker (2024) S01
 

4/5
Tensei shitara Slime Datta Ken (2024) S03
 (temporada doble; primera part) 
(That Time I Got Reincarnated as a Slime)

4/5
Tonari no Yōkai-san (2024) S01
(The Yōkai Next to Me)

4/5
Shinigami Bocchan to Kuro Maid (2024) S03
(The Duke of Death and His Maid)

4/5
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! (2024) S03
(KonoSuba: God's Blessing on This Wonderful World!)

4/5
Tsuki ga Michibiku Isekai Dōchū (2024) S02
 (temporada doble; segona part) 
(Tsukimichi: Moonlit Fantasy)

4/5
Kimetsu no Yaiba: Hashira Geiko-hen (2024) S04
(Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Hashira Training Arc)

4/5
T.P Bon (2024) S01 (ONA)
(Time Patrol Bon)

3/5
One Room, Hiatari Futsū, Tenshi-tsuki. (2024) S01
(Studio Apartment, Good Lighting, Angel Included)

3/5
Shūmatsu Train Doko e Iku? (2024) S01
(Train to the End of the World)

3/5
Yuru Camp △ (2024) S03
(Laid-Back Camp)

3/5
Hananoi-kun to Koi no Yamai (2024) S01
(A Condition Called Love)

3/5
Bartender: Kami no Glass (2024) S01
(Bartender: Glass of God)

3/5
Ōkami to Kōshinryō: Merchant Meets the Wise Wolf (2024) S01
 (temporada doble; primera part) 
(Spice and Wolf: Merchant Meets the Wise Wolf)

3/5
Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu (2024) S02 Part 2
(Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation)

3/5
Sasayaku You ni Koi o Utau (2024) S01
(Whisper Me a Love Song)

3/5
Grimm Kumikyoku (2024) S01 (ONA)
(The Grimm Variations)

Ø
2/5
Ø
1/5



Resum (amb espòilers)

1.- Per derrotar al Muzan Kibutsuji. Mentre estan en una missió per rescatar una dona segrestada d'un dimoni, Wind Hashira Sanemi Shinazugawa i Serpent Hashira Obanai Iguro es troben amb una entrada al Castell de l'Infinit abans que desaparegui. Durant una reunió d'emergència dirigida per l'esposa de Kagaya, Amane Ubuyashiki, els Hashira discuteixen les marques que van aparèixer en Mitsuri i Muichiro en les seves batalles, que es diu que s'originaven dels Demon Slayers durant el període Sengoku. Muichiro dóna detalls de les condicions físiques que va sentir que poden permetre que la marca aparegui als altres. Sabent que en Muzan Kibutsuji intentarà prendre Nezuko, el Cos promulga l'entrenament Hashira per al seu personal per condicionar-los per al conflicte vinent. Cada Hashira dirigirà un règim d'entrenament particular per enfortir els membres del cos i millorar les seves habilitats. Tanmateix, Water Hashira Giyu Tomioka es nega a participar. Mentre s'amaga, la Tamayo rep la visita del corb Kasugai de Kagaya, que li indica que s'alii amb el Cos i treballi amb Shinobu Kocho.

2.- El dolor del Giyu Tomioka, el pilar de l’aigua. Tamayo informa a Yushiro de la seva decisió d'aliar-se amb el Cos. En una carta de Kagaya, Tanjiro s'assabenta de la negativa d'en Giyu a unir-se a Hashira Training, i en Kagaya li demana que parli amb ell. Tot i ser acomiadat repetidament, Tanjiro persisteix. Finalment, Giyu explica la seva negativa a acceptar que és un Hashira; de petit, es va entrenar i es va fer amic d'un nen de la mateixa edat, Sabito. Durant la Selecció Final, malgrat que Sabito va derrotar gairebé tots els dimonis presents, va ser l'únic assassinat, deixant en Giyu ple de culpa. En l'intent de Tanjiro d'animar-lo, en Giyu recorda les paraules de Sabito, ensenyant-li a valorar la seva vida com un regal de la seva germana, que va morir protegint-lo d'un dimoni. Adonant-se que els seus intents d'oblidar-los era per evitar el seu propi dolor, decideix participar. Shinobu, creient que és el moment adequat, decideix explicar a Kanao el seu pla pel que fa al dimoni que va matar la seva germana gran.

3.- El Tanjiro totalment recuperat s'incorpora a l'entrenament Hashira!! Després de recuperar-se, Tanjiro participa a l'entrenament Hashira. Reunit amb Tengen Uzui i les seves dones, s'enfronta a la primera etapa d'avaluació de la forma física i la resistència, on ràpidament demostra ser el més capaç de tots els aprenents presents. Aquella nit, mentre dos Demon Slayers estan patrullant, són perseguits sense saber-ho per un globus ocular marcat. Obanai i Sanemi discuteixen la seva trobada al castell i la disminució de l'activitat demoníaca, creient que és la calma abans de la tempesta; En Sanemi repta a Obanai a una baralla, que accepta. Per a un exercici final, Tengen interpreta el paper d'un dimoni que persegueix els aprenents, que han de treballar junts per derrotar-lo. Malgrat la seva força i velocitat superiors, Tanjiro és capaç de lluitar i reuneix els alumnes per envoltar-lo. Amb la seva formació completa i els seus companys inspirats per treballar més, Tengen permet que Tanjiro passi a l'escenari de Muichiro.

4.- Aportar un somriure a la cara. En l'etapa de moviment ràpid de Muichiro, Tanjiro veu de primera mà l'actitud estricta de l'Hashira mentre instrueix i entrena amb els seus aprenents, posant èmfasi en la perseverança fins i tot quan està ferit. En Muichiro, tot i reconèixer la seva duresa, pretén que aprenguin que fins i tot un sol error pot ser fatal en la batalla. Més tard, s'entrena amb Sanemi i Obanai, que s'han entrenat de combat nocturn per millorar les seves pròpies habilitats. En Muichiro està impressionat amb l'aprenentatge ràpid d'en Tanjiro i la capacitat d'entrenar eficaçment amb ell, el que li permet passar a la següent etapa. Abans de fer-ho, Tanjiro el repta a un concurs d'avions de paper, amb la condició que tracti els estudiants amb amabilitat si guanya. Tot i que Tanjiro perd, Muichiro decideix canviar d'actitud en veure l'alegria dels alumnes quan volen els seus propis avions.

5.- Fins i tot vaig menjar dimonis. A l'escenari de Mitsuri, la flexibilitat, Tanjiro i els aprenents ballen al ritme de la música i s'estiren per tornar-se més flexibles, amb Mitsuri forçant Tanjiro a fer una separació. En l'etapa d'Obanai, l'espasa, Tanjiro ha de fer un bokken entre els aprenents lligats mentre lluita amb l'Hashira. Malgrat les dificultats durant els primers dies, Tanjiro ho aconsegueix i es trasllada a l'escenari de Sanemi, unint-se a Zenitsu. Sanemi, que té una venjança contra Tanjiro, el colpeja despietadament mentre s'entrena amb els aprenents per augmentar la seva resistència. Més tard, Genya intenta obtenir el reconeixement del seu germà, revelant que es menja dimonis en fer-ho. Enfadat, en Sanemi l'ataca, provocant un enfrontament violent entre ell i Tanjiro que acaba amb la suspensió de l'entrenament de la Sanemi. Com a tal, Tanjiro i Zenitsu passen a l'última etapa, entrenant-se amb Stone Hashira Gyomei Himejima.

6.- El més fort del cos dels matadimonis. A l'etapa de Gyomei, enfortint la part inferior del cos, els estudiants han de suportar el torrent d'una cascada, aixecar tres troncs pesats i empènyer una roca un chō per acabar. Tanjiro i Zenitsu s'uneixen a l'Inosuke i al seu company de Demon Slayer Murata. Tot i completar les dues primeres tasques, Tanjiro lluita per moure la roca. A causa de la dificultat de l'etapa, els estudiants opten per marxar i posar les seves esperances a Tanjiro. Més tard, Genya revela que moure la roca requereix Acció Repetitiva; una tècnica que consisteix a centrar-se en determinats records per augmentar la concentració i augmentar la força. Tanjiro se centra en la memòria de la seva família i el missatge de Kyojuro, manifestant la seva marca i permetent-li moure la roca. En altres llocs, el Biwa Demon Nakime ha localitzat el 60% dels Demon Slayers per ordre d'en Muzan, que vol trobar en Nezuko i en Kagaya.

7.- El pilar de la pedra Gyomei Himejima. Després de completar l'última tasca, Tanjiro és elogiat per Gyomei, que comenta que no té cap dubte sobre ell. Sense saber què vol dir, Tanjiro escolta en Gyomei explicar el seu passat. Era un monjo que tenia cura dels nens orfes. Una nit, un nen va sortir del seu temple a la nit i es va trobar amb un dimoni, el que el va convèncer per estalviar-lo per en Gyomei i els altres. El dimoni va matar els nens, excepte una noia, i Gyomei va lluitar fins a l'alba per salvar-la. Les declaracions de la noia després van ser malinterpretades i va ser empresonat per assassinat, deixant-lo cínic i desconfiat. Veure Tanjiro ara ha convençut en Gyomei del seu caràcter i intencions honestos. Mentre anava cap a Giyu, Tanjiro troba en Zenitsu, ara sever i seriós després de llegir una carta que va rebre. És testimoni d'un espar entre Giyu i Sanemi, però en Sanemi marxa quan Tanjiro intenta fer les paus. Més tard, en Sanemi descobreix l'ull de Nakime i s'adona que el Cos s'ha infiltrat, just quan Muzan entra a la mansió d'Ubuyashiki per enfrontar-se a Kagaya.

8.- La mobilització dels pilars. El Kagaya revela el paper del Muzan en la seva malaltia; era membre de la línia de sang Ubuyashiki i la família va ser maleïda com a conseqüència dels seus crims com a dimoni. Muzan no té en compte la seva història i es manté confiat que trobarà en Nezuko i esdevindrà immortal, però en Kagaya assegura al dimoni que el seu fracàs, incapaç de veure el seu desig d'esdevenir etern no és res per al dolor de la humanitat i la voluntat de sobreviure contra la seva espècie. Quan els Hashira són convocats a la mansió, els explosius anivellen la zona, sacrificant en Kagaya i la seva família per atordir a Muzan. Tamayo apareix i li injecta una droga de conversió humana, abans de fer senyals al Gyomei que arriba per decapitar el dimoni amb el seu mayal. En Muzan es cura i lluita en Gyomei mentre arriben la resta de Hashira i Tanjiro, però mentre intenten acorralar-lo, Nakime obre les portes del Castell de l'Infinit sota ells. Tots els membres del cos, inclosos Genya, Inosuke, Murata, Kanao i Zenitsu, també estan atrapats dins del castell.