Bloc personal,

diumenge, 25 d’abril del 2021

Fuse: teppô musume no torimonochô (2012)
(Fusé: Memoirs of a Huntress)
(Fusé: Memoirs of the Hunter Girl) (Fuse: A Gun Girl's Detective Story)

[1029]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masayuki Miyaji
Guió: Kazuki Sakuraba (novel·la), Ichirô Ôkouchi
Veus de doblatge: Atsushi Abe, Keiji Fujiwara, Kenji Hamada

[ Animació, acció, dama ] 1h 46min

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Els Fusé són híbrids entre humans i gossos, que viuen al Japó en el període Edo. Es deia que mataven persones per alimentar-se de les seves ànimes. A causa d’aquests rumors, els shogun van posar un preu al cap. Hamaji és una jove caçadora que viu a una zona rural de Mutsu. Quan el seu avi mor, rep una carta del seu germà, que viu a Edo; li diu que vagi a viure amb ell i l'ajudi a la caça del Fusible. Però, quan Hamaji arriba a Edo, coneix un misteriós noi jove amb els cabells blancs, que és perseguit per alguns homes. El seu nom és Shino.”

Crítica

Sorprenent… l’he de tornar a veure!

M’ha deixat amb una estranya sensació. Per una banda he apreciat “dibuixos mal fets” i per altra uns fons molt treballats, una història boníssima, una animació excel·lent, una música preciosa i una quantitat de personatges sorprenent. Bastant de gore i sexualitat per una animació… Ni l’havia sentit anomenar ni tampoc està massa ben valorada i, a part d’aquesta estranya sensació d’alguns dibuixos mal fets i desproporcionats, és molt bona. Sí o sí l’haig de tornar a veure i amb calma, perquè fins i tot m’ha costat seguir els subtítols…

Basada en la novel·la Fusé Gansaku: Satomi Hakkenden (2010) de Masayuki Miyaji (1971) el mateix director, que, alhora, són adaptacions del yomihon Nansō Satomi Hakkenden (106 volums - 1814-42) del reconegut Kyokutei Bakin (1767 - 1848), que també és un personatge de la pel·lícula.

S’hagué pogut titular La llegenda dels vuit gossos que, de fet, és el nom que té alguna adaptació antiga.

Resum (amb espòilers)

Hamaji és una noia que viu sola a les muntanyes, que sobreviu com a caçador igual que el seu avi. Un dia rep una carta del seu germà Dousetsu que viu a Edo. Arribant a la gran ciutat, es perd i acaba trobant-se amb Shino, un fusé que l’ajuda a trobar la casa del seu germà. Dousetsu vol associar-se amb ella per guanyar un premi de recompensa per caçar el fusé, que són persones que són part llop i part humana que mengen l’essència dels altres. Amb les seves habilitats de caça, troba i mata una bella fusé femenina i ella i el seu germà comparteixen una enorme recompensa. Tanmateix, això desconcerta Shino, cosa que el porta a executar el seu pla de caçar el shogun d'Edo i matar-lo per venjar el seu parent fusé. Més tard, Hamaji i Shino formen una connexió que li permet escapar d'Edo i acceptar la seva situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada