Bloc personal,

dissabte, 24 d’abril del 2021

Sudden Impact (1983)

[1027]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Clint Eastwood
Guió: Harry Julian Fink, Rita M. Fink
Actors: Clint Eastwood, Sondra Locke, Pat Hingle

[ Acció, crim, thriller ] 1h 57min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Una víctima de violació s'està venjant dels seus agressors en un petit poble als afores de San Francisco. Harry Callahan, suspès per enutjar als seus superiors, és assignat a el cas.”

Crítica

Serà pel que vulguis, però aquesta m’agrada més que la resta…

Aquesta té l’escena que recordava, la que té marca de la casa, en la que Harry entra a pendre un cafè i la camarera li posa sucre fins dalt, sabent que ell el pren sense sucre, per avisar que estan a punt de cometre un atracament, fet que l’avisa i entra per la porta de darrera i se’ls carrega a quasi tots.

Resum (amb espòilers)

El 1973, l'artista Jennifer Spencer en edat universitària i la seva germana, Beth, són violades per un grup de joves després de ser traïdes per l'amic Ray Parkins. La brutal violació deixa a Beth en un estat catatònic. Deu anys després, un enfurismat Spencer busca venjança dels atacants. Mata a un dels violadors, George Wilburn (Michael Maurer), amb dos trets —un cap als genitals i un cap— des d’un revòlver .38 Colt Detective Special. Spencer deixa San Francisco a causa de la investigació policial posterior. Traslladant-se a la ciutat de San Paulo, comença a restaurar el carrusel històric del seu passeig marítim a prop de la platja on es van produir les violacions.

Mentrestant, l’inspector Harry Callahan es mostra frustrat quan un jutge torna a desestimar un dels seus casos a causa del que ella veu com a recerca i confiscació poc raonables. Més tard, en el seu menjador preferit, Callahan aconsegueix un robatori i mata tres dels criminals. Quan el lladre supervivent pren un ostatge, Callahan l’apunta amb el seu magnum .44 i el repta a: "Endavant, fes el meu dia". El criminal es rendeix. Més tard, Callahan fa que el poderós senyor del crim Threlkis sofreixi un atac de cor mortal a la recepció de noces de la seva néta quan Callahan l’amenaça amb un processament en un cas d’assassinat.

Els superats enfadats de Callahan el criden. Tot i que no poden acomiadar ni suspendre Callahan perquè els seus mètodes "obtenen resultats", en lloc d'ell li ordenen que prengui unes vacances. Callahan passa el seu temps fora de tir amb el seu .44 AutoMag i el seu soci armat amb escopeta Horace. Tot i així, la seva relaxació és efímera quan quatre dels sicaris de Threlkis l’atacen. Callahan n'envia tres, i el quart s'escapa en una limusina blindada. El sospitós del cas acomiadat i els seus amics també ataquen Callahan, llançant dos còctels Molotov al seu cotxe. Recupera una bomba de foc ininterrompuda i la llença al cotxe dels atacants, fent que xocin contra la badia i els matin. El supervisor de Callahan, el tinent Donnelly, l’envia immediatament a San Paulo per investigar l’assassinat de Wilburn.

En arribar a San Paulo, Callahan persegueix un aspirant a atracador. La temerària persecució, durant la qual Callahan ordena un minibús que transporta un grup de gent gran, atrau la ira de la policia local. Mentre trotava amb el seu bulldog Meathead, Callahan topa accidentalment amb Spencer. Tot i que està menys emocionada, Spencer no sent ràbia extrema cap a Callahan. Quan torna a la seva habitació en un motel, Callahan és atacat per l'assassí de Threlkis supervivent, però l'inspector el mata després de ser avisat per la seva presència per Meathead. Mentrestant, Spencer mata a un segon violador, Kruger, a la platja. Callahan reconeix el modus operandi, però el cap de la policia local, Lester Jannings, es nega a treballar amb el famós "gran centre de la ciutat".

Callahan s'assabenta que les víctimes i Parkins són amics del fill de Jannings, Alby. Parkins esbrina que els violadors estan sent objectius i adverteix els dos restants, Tyrone i Mick. Després de lluitar contra els cunyats poc cooperatius de Kruger, Eddie i Carl, Callahan es retroba amb Spencer en un cafè a l'aire lliure. Més enllà de les begudes, s’assabenta que comparteix el seu èmfasi en els resultats sobre els mètodes quan busca justícia. Però, l'inspector afegeix l'avís "fins que infringeixi la llei". Callahan revela que està investigant l'assassinat de Wilburn, que trontolla a Spencer. Més tard, Callahan troba a Tyrone mort. Mick es queda a casa de Parkins, on tots dos esperen un atac probable. Quan Callahan els visita per interrogar-los, Mick l'ataca. Després que Callahan sotmeti Mick i el porti a la comissaria de policia, arriba Spencer i dispara a Parkins.

Després de sobreviure a l'assalt, Callahan i Spencer es retroben i dormen junts. A la sortida, Callahan es fixa en el cotxe de Spencer, que havia vist anteriorment a casa de Parkins, on aviat troba el cos de Parkins. Eddie i Carl rescaten a Mick de la presó. Mentrestant, Horace arriba al motel de Callahan per celebrar l’alleujament de les tensions a San Francisco. En canvi, coneix a Mick i els seus secuaces, que han estat esperant una emboscada. Horaci és assassinat, Meathead és castrat per una fulla trencadora i Mick i els seus secuaces van colpejar brutalment a Callahan abans de llançar-lo a l'oceà.

Spencer arriba a la casa de Jannings amb la intenció de matar Alby, que era un dels violadors. Per a la seva sorpresa, troba que Alby, com la seva germana, també és catatònica; una consciència culpable el va provocar suïcidar-se a causa d'un accident de trànsit que el va deixar amb un dany cerebral permanent. Jannings admet que per protegir la seva reputació i el seu únic fill, va "arreglar" els crims i no va poder empresonar els culpables. Convenç a Spencer per estalviar-li la vida a Alby i promet que Mick, a qui desconeix que és lliure, serà castigat. Mick i els altres, però, arriben i capturen a Spencer, matant a Jannings amb la 38.

Callahan recupera el seu AutoMag del motel, després d’haver perdut el model de canó llarg 29 a l’oceà. Enutjat pel que han fet la colla de Mick amb Horace i Meathead, marxa darrere d'ells. La banda de Mick porta Spencer al passeig marítim per una altra violació, però ella s’escapa al carrusel. La recuperen, però es sorprèn de l'aparent retorn de Callahan dels morts. Després de matar Eddie i Carl, Callahan persegueix a Mick, que fuga amb Spencer dalt d'una muntanya russa. L'inspector reitera el seu repte de "fer-me el dia", aquesta vegada per a Mick. Quan Mick riu maniàticament de Callahan, Spencer utilitza la diversió per alliberar-se. Callahan dispara a Mick, que s'enfonsa pel sostre de vidre del carrusel i és empalat sobre un unicorn del carrusel.

La policia arriba i troba el .38 de Spencer a Mick; la balística, afirma Callahan, demostrarà que "la seva arma ... va ser utilitzada en tots els assassinats". Un compasiu Callahan i un reivindicat Spencer abandonen la escena del crim junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada