Bloc personal,

diumenge, 25 d’abril del 2021

Over the Moon (2020)

[1031]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Glen Keane, John Kahrs
Guió: Audrey Wells, Jennifer Yee McDevitt
Veus de doblatge: Glen Keane, Brycen Hall, Ruthie Ann Miles

[ Animació, aventura, comèdia ] 1h 35min

Sinopsi

IMDb (6,4):
“Impulsada per la seva determinació i la seva passió per la ciència, la petita Fei Fei construeix un coet per viatjar a la lluna i provar l'existència de la llegendària Deessa de la Lluna descobrint un món de criatures meravelloses.”

Crítica

Bonica de mirar…

Sense massa complicacions, fàcil de mirar. Tòpics i estereotips per donar i per vendre, però aquí tot s’hi val.

Resum (amb espòilers)

A una nena anomenada Fei Fei se li explica la llegenda de la deessa de la Lluna Chang'e, que va prendre una poció per a la immortalitat, fent-la convertir-se en una deessa i ascendir a la Lluna sense el seu amant Houyi, i l'espera allà. En preparació per al Festival anual de la Lluna, Fei Fei i la seva família fan pastissos de lluna per al poble. No obstant això, la mare de Fei Fei cau malalta i dóna a la seva filla un conill anomenat Bungee abans de morir.

Fei Fei, que encara creu en Chang'e quatre anys després, es molesta quan s'assabenta que el seu pare està compromès amb la senyora Zhong, i el seu fill, Chin, li molesta. La família de Fei Fei s’uneix a ells per a la celebració del Festival de la Lluna i ella recorda la seva mare. Inspirada per una grua i la llegenda de Chang'e, decideix construir un coet a la Lluna per demostrar que Chang'e és real. Ella dissenya un coet que s’assembla a una llanterna de paper xinesa en forma de conill que utilitza focs artificials per augmentar la seva velocitat. El seu coet gairebé té èxit fins que s'adona que Chin es va colar a bord del seu coet i comencen a xocar contra la Terra. De sobte, el coet és capturat en un feix d’energia místic i portat a la Lluna. Estavellen terra després de ser assetjats per esperits juganers, que els rescaten i els porten a Lunaria.

Se'ls presenta a Chang'e i els seus ballarins de seguretat, els Lunettes. Chang'e li diu a Fei Fei que se suposava que havia de lliurar un regal perquè Chang'e tornés Houyi. Fei Fei fa una foto amb Chang'e per demostrar que és real, però Chang'e li fa la foto a Fei Fei i li exigeix ​​el regal. Fei Fei no sap de què parla i un frustrat Chang'e anuncia una competició per trobar el seu regal abans que caigui l'últim de la pols de lluna. Fei Fei s’enfada amb Chin i el deixa, aconseguint un viatge amb els Biker Chicks fins al lloc de l’accident. Chin veu algunes llunetes amb la foto i és capturat per Chang'e que demana la ubicació del regal. Chang'e desafia a Chin a un joc de ping pong que Chin guanya, trastornant encara més Chang'e. Chang'e plora desesperada que no tornarà a veure Houyi. Mentre Chin és atrapat en una cambra per Chang'e, Bungee segueix al conill de Jade al seu lloc de treball. Mentrestant, Fei Fei i els Bikers Chicks es dirigeixen cap al lloc del xoc del seu coet, on Fei Fei coneix un lunari exiliat anomenat Gobi. Descobreix la seva nina Chang'e, que sospita que serà el regal, però els Pollets Biker agafen la nina i deixen enrere Fei Fei i Gobi.

Fei Fei i Gobi es dirigeixen a Lunaria a l'esquena dels gripaus gegants, on Gobi revela que Chang'e el va exiliar a causa d'una cançó sobre seguir endavant. Fei Fei i Gobi arriben als Biker Chicks, però durant la seva baralla, la nina és destruïda. Tanmateix, Fei Fei descobreix en un dels seus pastissos lunars una meitat trencada d’un cercle obert de jade i s’adona que és el regal de Chang’e. Tornen al palau de Lunaria, es reuneixen amb Chin i Bungee i presenten el regal a Chang'e, que fa un cercle complet de jade. Chang'e i Houyi es tornen a reunir breument, però Houyi li diu a Chang'e que continuï abans de desaparèixer. En negar-se a acceptar-ho, Chang'e cau en un estat de depressió, provocant que tota la llum de Lunaria s'apagui.

Fei Fei intenta contactar amb Chang'e, però en el moment que entra en l'estat de tristesa de Chang'e, també es deprimeix a causa de la visió de la seva mare. En adonar-se que tots dos han de sortir de les seves tragèdies, Chang'e i Fei Fei s'animen mútuament a trobar l'amor que els envolta. Això permet als dos acceptar la mort dels seus éssers estimats, restablint la vida a Lunaria.

Chang'e dóna les gràcies a Fei Fei i permet que ella i Chin puguin tornar a casa —excepte Bungee, que es queda a la Lluna amb Jade Rabbit— i aixeca el desterrament de Gobi. Fei Fei i Chin s’acomiaden dels lunaris i tornen a casa, on Fei Fei accepta el matrimoni del seu pare i la senyora Zhong i Chin com el seu germà. Aproximadament un any després, Fei Fei viu feliç amb la seva nova família i continua mirant cap a la Lluna, veient com les grues volen cap a ella durant la nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada