Bloc personal,

divendres, 16 d’abril del 2021

Love and Monsters (2020)

[1018]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Michael Matthews
Guió: Brian Duffield, Matthew Robinson
Actors: Dylan O'Brien, Jessica Henwick, Michael Rooker

[ Acció, aventura, comèdia ] 1h 49min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“En un món infestat de monstres, Joel descobreix que la seva nòvia està a només 80 milles i descobreix al seu heroi interior per emprendre el perillós viatge que el conduirà a la noia dels seus somnis.”

Crítica

M’ho he passat molt bé!

Per passar l’estona és molt entretinguda i no hi han coses excessivament distòpiques perquè l’estona d’entreteniment quedi aigualida per la de coses “massa” disbarates… ;-)

Resum (amb espòilers)

Després de la destrucció d'un asteroide que es dirigia a la Terra, les conseqüències químiques fan que tots els animals de sang freda es transformin en grans monstres i maten la major part de la humanitat. Durant l'evacuació de Fairfield, Joel Dawson es separa de la seva xicota Aimee, però promet trobar-la i els seus pares moren.

Set anys després, Joel viu en un dels molts búnquers subterranis anomenats "colònies", on altres supervivents, excepte ell, s'han relacionat romànticament mentre lluiten contra monstres i busquen subministraments. En Joel, en canvi, es queda a la cuina, ja que és famós per congelar-se en situacions de perill. Quan una formiga gegant trenca la seva colònia i mata a un dels supervivents, Joel parteix a la recerca de reunir-se amb Aimee perquè no acabi sol.

En passar pels barris perifèrics, Joel és atacat per un monstre-gripau gegant però és salvat per un gos perdut anomenat "Boy", que segueix a Joel en el seu viatge, advertint-lo de baies verinoses i altres perills. Joel cau en un niu de monstres cucs anomenats "Sand-Gobblers", quan dos supervivents, Clyde Dutton i Minnow, el rescaten. Es dirigeixen cap al nord cap a les muntanyes, on el clima més fred i la cota més elevada signifiquen menys monstres. Ensenyen a Joel algunes habilitats bàsiques de supervivència i com no tots els monstres són hostils, demostrant com "Sempre es pot saber als seus ulls". Conviden Joel a quedar-se amb ells, però Joel insisteix que ha de trobar Aimee. Mentre se separen, Clyde obsequia Joel amb una magrana.

Mentre Joel continua cap a l'oest, Boy queda atrapat per un monstre gegant de centpeus. Joel es congela, però finalment dispara i mata el monstre amb la seva ballesta, salvant Boy. Acollint-se en un motel abandonat, es troben amb un robot anomenat Mav1s. Abans que la bateria mori, Mav1s fa funcionar la ràdio el temps suficient per contactar breument amb Aimee, on s'assabenta que els nous supervivents han arribat a la seva colònia, prometent portar-los a la seguretat. L'endemà, Joel i Boy són atacats per una Reina Sand-Gobbler. S’amaguen, però Boy lladra, cedint la seva posició. Joel mata a la reina amb la magrana, però li crida a Boy perquè els posi en perill, fent que Boy fugís. Després de nedar a través d’un riu, Joel està cobert de sangoneres venenoses i al·lucina, però és rescatat abans d’esfondrar-se.

Joel es desperta per veure finalment Aimee. Ella dirigeix ​​una colònia de supervivents ancians que depenen d’ella. Joel es presenta als nous supervivents, Cap, i la seva tripulació. Mentre tothom celebra la seva imminent marxa, Aimee confessa que està contenta de veure Joel, però s’ha convertit en una persona diferent i encara està plorant a algú al que s’havia apropat. Joel decideix tornar a la seva colònia i es posa en contacte amb ells a la ràdio, assabentant-se que s'ha tornat insegur i que ells també hauran de marxar aviat. Cap envia a Joel unes baies, que reconeix com a verinoses. En adonar-se que no es pot confiar en Cap, es precipita a advertir Aimee però queda inconscient.

Joel, Aimee i la resta de la seva colònia es desperten lligats a la platja. Cap revela que el seu grup està allà per robar subministraments i que el seu iot és remolcat per un monstre de cranc que Cap controla amb una cadena electrificada. Cap posa el cranc per alimentar-se dels colons, però Joel i Aimee escapen i poden lluitar per les seves vides, i Boy torna a ajudar-lo. Joel té l'oportunitat de matar el cranc, però determina que el cranc no és hostil mirant als seus ulls i dispara la cadena electrificada, alliberant-lo. El cranc deixa a Joel il·lès i en lloc d'això mata a Cap i la seva tripulació, enfonsant el iot en el procés.

Joel recomana Aimee i la seva colònia que es dirigis cap al nord. Comparteixen un petó romàntic d’acomiadament i Aimee promet que el trobarà. Joel camina fins a la seva colònia i ells també decideixen dirigir-se a les muntanyes. A la ràdio, Joel inspira altres colònies a sortir a la superfície. Mentre tothom es dirigeix ​​cap al nord, Clyde i Minnow, ja a les muntanyes, es pregunten si Joel sobreviurà al proper viatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada