Bloc personal,

dimecres, 21 d’abril del 2021

The Enforcer (1976)

[1026]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: James Fargo
Guió: Harry Julian Fink, Rita M. Fink
Actors: Clint Eastwood, Tyne Daly, Harry Guardino

[ Acció, crim, thriller ] 1h 36min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“L'inspector de San Francisco Harry Callahan ha de desmantellar una organització terrorista formada per veterans de la guerra del Vietnam juntament amb la seva companya la inspectora Kate Moore, amb la qual no està content de treballar.”

Crítica

A mi, aquesta m’ha agrada més que les anteriors…

És curiós veure els canvis en el pentinat de Harry el brut en les diferents pel·lícules. Aquesta és la tercera, però n’hi han cinc. Cada cop és més net i pulit, des de la primera pel·lícula que tenia un aspecte més deixat. També és molt curiós com van evolucionant les mentalitats de la gent referent als negres, als homosexuals i a les dones.

Resum (amb espòilers)

Al comtat de Marin, dos homes de la companyia de gas són atrets per una dona poc vestida (Jones) a un lloc remot de Mill Valley i assassinats per Bobby Maxwell (Bookwalter). La banda de Maxwell, la People's Revolutionary Strike Force (PRSF), planeja utilitzar els uniformes i la camioneta dels homes de gas com a part d'una ambiciosa sèrie de crims que els enriquiran.

L’inspector Harry Callahan (Eastwood) i el seu company Frank DiGiorgio (Mitchum) arriben a una botiga de licors on els lladres han pres ostatges. Els lladres demanen un cotxe amb una ràdio policial; Callahan en proporciona un conduint el seu cotxe d’esquadra a la botiga i després disparant als lladres. El superior de Callahan, el capità McKay (Dillman), li recrimina enfadat per "ús excessiu de la força", ferint els ostatges i causant 14.379 dòlars en danys i el trasllada temporalment fora de la unitat d'Homicidi de la SFPD. Mentre està assignat a Personal, Callahan participa en el procés d’entrevistes per obtenir promocions i s’assabenta que, segons les regles d’acció afirmativa, tres dels nous inspectors seran dones, inclosa Kate Moore (Daly), tot i la seva experiència de camp molt limitada.

El PRSF utilitza la furgoneta per robar coets M72 LAW, rifles M16, un taser i altres armes d'un magatzem. En el transcurs del robatori, els terroristes maten DiGiorgio quan es troba amb l’escena. Callahan torna a ser homicida, però s’angoixa al descobrir que Moore és el seu nou company; Afirma comprendre el risc, i assenyala que, a més de DiGiorgio, han mort dos socis més de Callahan. Després de veure una demostració de l'exèrcit del coet LAW en un camp de tir, Callahan i Moore visiten el Saló de Justícia per seure a l'autòpsia d'un vigilant de seguretat mort en el robatori. Poc després, una bomba esclata al bany. Els inspectors persegueixen i capturen al bombarder, Henry Lee Caldwell, i es troben amb el "Gran" Ed Mustapha (Popwell), líder d'un grup de militants negres al qual anteriorment pertanyia el bombarder.

Tot i que Callahan manté un acord amb Mustapha per obtenir informació, McKay arresta els militants pels crims del PRSF. Callahan es nega enfadat a participar en una roda de premsa televisiva en què l'alcalde que busca publicitat elogiava Moore i ell per haver resolt el cas, i McKay el suspèn del seu càrrec. No obstant això, Moore dóna suport a Callahan, guanyant finalment el seu respecte. Mentrestant, el PRSF segresta audaçament l'alcalde després d'un joc de Giants en una emboscada orquestrada. Amb l’ajut de Mustapha, Callahan i Moore localitzen la banda a l’illa Alcatraz, on lluiten contra els segrestadors. Moore allibera l'alcalde, però Maxwell la mata mentre salva la vida a Callahan. Callahan venja Moore matant a Maxwell amb un coet LAW. No està interessat en l’agraïment de l’alcalde, tornant al cadàver de la seva parella quan McKay i altres arriben a acceptar les demandes de Maxwell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada