Bloc personal,

dissabte, 10 d’abril del 2021

Promising Young Woman (2020)

[1013]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Emerald Fennell
Guió: Emerald Fennell
Actors: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie

[ Crim, drama, thriller ] 1h 53min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“Una jove traumatitzada per un esdeveniment tràgic en el seu passat es cobra la seva venjança.”

Crítica

A mi no m’ha agradat gens…

He hagut de fer un esforç per acabar-me-la, doncs l’he aturada en diferents moments perquè em feia sentir molt incòmode. Amb tot, no puc dir que estigui malament, tot i que els estereotips grinyolen per tot arreu, especialment al que fa a la creació d’imatges, i hi han situacions que no sé ben bé a què venen ni què aporten… Té un punt de surrealisme que no sé si és buscat o resultat d’aquesta successió d’estereotips.

Resum (amb espòilers)

Cassie Thomas, abandona l’escola de medicina i ara té 30 anys i viu amb els seus pares a Ohio. Anys abans, el seu company Al Monroe va violar la seva millor amiga Nina Fisher; no hi va haver cap investigació per part de l’escola ni del sistema legal. Ara Cassie passa les nits fingint embriaguesa als clubs, permetent que els homes la portin a casa seva i revelin la seva sobrietat quan intenten aprofitar-se.

A la feina, una cafeteria, un company de classe, Ryan Cooper, li demana per sortir. En la seva cita, esmenta que Al es casa. Comença un pla per venjar-se dels que considera responsables de la violació de Nina. Coneix a Madison McPhee per dinar, una vella amiga que no creia que Nina fos violada; s’emborratxa i contracta un home perquè porti Madison a una habitació d’hotel. Una Madison desconcertada li deixa diversos missatges de veu, ja que no té memòria del que va passar.

Cassie apunta a Elizabeth Walker, la degana de la facultat de medicina que va desestimar el cas de Nina per "falta de proves". Cassie atrau la seva filla adolescent Amber al seu cotxe fent-se passar per maquilladora d’una banda de pop. Més tard, coneix Walker amb la pretensió de reprendre la seva educació, qüestionant-la sobre el cas de Nina. Quan Walker explica les seves accions, Cassie li diu que va deixar Amber en un dormitori amb estudiants borratxos. Walker, aterrida, es disculpa per la seva inacció i Cassie revela que Amber està fora de perill en un restaurant.

Cassie s’oblida de conèixer a Ryan per una cita, decebent-lo. Aquella nit, Cassie atrau un home perquè la porti a casa. Quan surten del bar, topen amb Ryan; ferit, Ryan se'n va. L’home s’adona que Cassie és sòbria i la reconeix des de quan la va recollir el seu amic.

Cassie visita a Jordan Green, l'advocat d'Al, que va assetjar Nina perquè deixés els seus càrrecs. Quan Green està desconcertat per les seves accions, havent tingut una crisi nerviosa per la seva culpa, Cassie el perdona. Després de visitar la mare de Nina, que la insta a seguir endavant, Cassie abandona els seus plans de venjança. Es disculpa amb Ryan i s’enamoren.

Madison s'enfronta a Cassie fora de casa seva, desesperada per saber què va passar després del dinar. Cassie la tranquil·litza que no va passar res. Madison li dóna un telèfon antic amb un vídeo de la violació de Nina abans d'advertir-la que no es posi en contacte amb ella mai més. Veient-ho, veu a Ryan entre els espectadors de la violació. Ella s'enfronta a ell i amenaça amb llançar el vídeo tret que li digui on se celebra la festa de solters d'Al. Ryan li diu i li insisteix que el perdoni, però Cassie es nega.

Cassie arriba a la festa de solter d’Al fent-se passar per despulladora, droga els amics d’Al i porta Al al pis de dalt. Ella l’esposa a un llit, revelant la seva identitat. Quan comença a tallar "Nina" a l'abdomen d'Al, ell es deslliura i la sufoca amb un coixí. L’endemà al matí, l’amic d’Al, Joe, el consola i l’ajuda a cremar el cos de Cassie. Els seus pares presenten un informe de desaparegut i la policia comença a investigar. Ryan els diu que Cassie estava mentalment malament i no els diu cap on anava.

Ryan rep diversos textos programats de Cassie, signats amb ella i els noms de Nina, mentre que Green rep un paquet de Cassie amb un vídeo de la violació de Nina i instruccions a seguir si no torna. El seu company de feina, Gail, descobreix la meitat d’un collaret de cor amb el nom de Cassie a la caixa registradora. Portava la meitat que coincidia amb el nom de Nina quan la van matar. La policia descobreix les seves restes cremades, així com el collaret i arresten Al per l'assassinat al seu casament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada