Bloc personal,

dimecres, 7 d’abril del 2021

Black Narcissus (2020) S01

[145]

Valoració



Fitxa tècnica

Actors: Gemma Arterton, Aisling Franciosi, Nila Aalia

[ Drama ] 3 capítols d’1h

Sinopsi

IMDb (5,8):
“Adaptació de la novel·la de Rumer Godden del 1939. Un grup de monges s’enfronten a reptes en l’entorn hostil d’un remot i antic palau de l’Himàlaia que volen fer un convent.”

Crítica

En la meva opinió, bastant millor que la pe·lícula…

Minisèrie autoconclusiva de 3 capítols… per mandra d’anomenar-la pel·lícula o potser per qüestió de pressuspost.

No acabo de veure, encara, aquesta obsessió de modificar detalls d‘una novel·la escrita en negre sobre blanc per la qüestió de paritat racial, en aquest cas. Si aquest és el problema, canvieu totalment el guió o treballeu en un altre tipus d’adaptació.

És millor que la pel·lícula de 1947 ni que sigui pels cromes amb les imatges de fons i l’ambientació una mica més realista… però tampoc gaire. Esperava creure’m que estava a la faldilla de l’Everest i continuo veient un decorat de cartró pedra. No ha estat el que m’esperava ni el que prometia el tràiler, però almenys hi han detalls de la història millor explicats. Amb tot, vista pel·lícula i sèrie, la història té problemes de consistència: l’existència del penyasegat no té sentit ni a la pel·lícula, ni a la sèrie, ni a la novel·la…

Resum (amb espòilers)

El 1914, la princesa Srimati se suïcida saltant del campanar del remot palau de Mopu a l'Himàlaia. El 1934, la germana Clodagh condueix diverses monges britàniques escollides a mà de la seva ordre a Darjeeling al palau de Mopu per establir una escola de missió. Mentre estableix la missió, la germana Clodagh treballa amb la governant Angu Ayah i l'agent del general, el senyor Dean, l'escepticisme religiós del qual xoca amb la seva fe cristiana. Les tensions sorgeixen quan la germana Ruth es molesta que es reassignin de cosir a ensenyar als nens. Ruth també descobreix les antigues cambres del difunt Srimati i és assetjada per la seva presència fantasmal. En contra del consell de Dean, les monges acostumen a les ferides d'un vilatà local, que va resultar ferit amb un ganivet.

Tot i els seus recels, la germana Clodagh inscriu el fill adolescent del general Toda Rai, Dilip Rai, com a estudiant de l'escola. Rai desenvolupa una relació romàntica amb una estudiant Dalit anomenada Kanchi. Després d'un desacord sobre el cultiu de flors a l'hivern, la germana Philippa abandona l'escola de la missió. Les monges també donen oli de fetge de bacallà al nadó moribund d’un vilatà local. Els sentiments arriben al cap entre la germana Clodagh, la germana Ruth i el senyor Dean a la celebració de Nadal. La germana Ruth té sentiments pel senyor Dean i es posa gelosa de la germana Clodagh, que té la intenció de tornar-la a Darjeeling.

Després de rescatar el pare Roberts d’una tempesta de neu, la germana Ruth aconsegueix aconseguir el favor del sacerdot. Els intents de la germana Clodagh de recuperar el control de la situació imposant un estricte ordre, fent que la germana Adela qüestionés el seu lideratge. Després d’assabentar-se que Dilip Rai està fraternitzant amb Kanchi, el general Rai li exigeix l’expulsió. A petició de les germanes, decideix que Kanchi sigui colpejat amb una vara. Després de morir el nen petit que les monges van donar oli de fetge de bacallà, els vilatans arriben a desconfiar de les monges i abandonen l'escola de la missió. Amb les tensions que arriben al clímax, Ruth renuncia al seu jurament i fuig de l’escola de la missió. Després que Dean la rebutgi, Ruth ataca Clodagh al campanar però cau a mort. Les monges abandonen la missió. Després de l'enterrament de Ruth, Clodagh revela el seu veritable nom a Dean, per qui sent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada