Bloc personal,

dimarts, 20 d’abril del 2021

Magnum Force (1973)

[1024]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ted Post
Guió: Harry Julian Fink, Rita M. Fink
Actors: Clint Eastwood, Hal Holbrook, Mitchell Ryan

[ Acció, crim, misteri ] 2h 4min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“L'inspector de San Francisco Harry Callahan "el Brut" segueix la pista a oficials de policia que es prenen la justícia pel seu compte i ignoren la llei per matar indesitjables.”

Crítica

Seguint la sèrie…

Callahan és Callahan.

Resum (amb espòilers)

El mafiós Carmine Ricca (Richard Devon) s'allunya del tribunal amb la seva limusina després d'haver estat absolt d'un assassinat massiu per un tecnicisme legal. No obstant això, mentre la seva limusina es troba en una carretera aïllada, Ricca i els seus tres associats són arrossegats per un policia de la motocicleta SFPD i assassinats. L'inspector Harry Callahan (Eastwood) visita l'escena del crim al costat de la seva parella Earlington "Early" Smith (Perry), tot i que se suposa que tots dos estan en servei. Callahan negocia barbs amb el seu superior, el tinent Neil Briggs (Holbrook), qui va ser el responsable de prestar Harry a la plantilla del Stakeout.

Després que Harry i Early ensopeguen amb un intent de segrestar un avió, Callahan coneix els policies novells Phil Sweet (Matheson), John Davis (Soul), Alan "Red" Astrachan (Niven) i Mike Grimes (Urich) mentre practicaven a camp de tir interior. Callahan aprèn de Sweet que ell (i tot i que no es declara directament que es presumeixi que els altres també) és un veterà de Ranger i Forces especials aerotransportades després de prestar la seva arma al novell, quedant molt impressionat per la punteria dels novells. Un temps després, un policia de la moto mata la festa d'un mafiós a la piscina amb una càrrega de maletes i una metralladora.

Mentre Callahan i Early tracten un intent de robatori a mà armada a una botiga, un proxeneta (Popwell) assassina una prostituta (Avery) que li retenia diners. L'endemà, el proxeneta és assassinat per un patruller que va intentar subornar. Mentre investiga l’escena, Callahan dedueix el que va passar i s’adona que el culpable és un policia. Assumeix que és el seu vell amic Charlie McCoy (Ryan), que s'ha convertit en desanimat i suïcida després de deixar la seva dona, Carol (White). Més tard, el policia de la motocicleta assassina el líder de la droga Lou Guzman (Pellow) amb un Colt Python equipat amb un silenciador. No obstant això, Guzman està sota vigilància i l’antic soci de Callahan, Frank DiGiorgio (Mitchum), veu que McCoy llença la seva motocicleta fora de l’apartament de Guzman just abans dels assassinats. El policia de la motocicleta, que es revela que és Davis, es troba amb McCoy al garatge i el mata per eliminar un testimoni potencial. Harry s’assabenta de la mort de McCoy mentre presentava les seves sospites a Briggs.

En una competició anual de trets, un DiGiorgio desconcertat li diu a Callahan que Davis va ser el primer oficial que va arribar després dels assassinats de Guzman i McCoy. Callahan pren prestat Colt de Davis i, a propòsit, incorpora una llimac a una paret de distància. Més tard recupera la llimac per fer-la confirmar per balística perquè coincideixi amb les bales de l'assassinat de Guzman. Callahan comença a sospitar que un escamot secret de la mort dins del SFPD és el responsable dels assassinats. Briggs ignora les seves sospites i insisteix que l'assassí de la multitud Frank Palancio (Giorgio) està darrere de les morts. Callahan persuadeix Briggs perquè li presti Davis i Sweet com a còpia de seguretat per a una incursió a l'oficina de Palancio. Tanmateix, Palancio i la seva colla reben una trucada telefònica. Quan arriben els policies, Sweet intenta fer complir l'autoritat, però Palancio el mata, resultant en un tiroteig entre la policia i els homes de Palancio. Tots els homes de Palancio són afusellats. Palancio intenta escapar, però Callahan salta sobre el capó del seu cotxe, provocant un xoc, i matant a Palancio. Una recerca al despatx de Palancio no revela res i només augmenta les sospites de Callahan, però un enfurismat Briggs el posa sota suspensió. Després de tornar a casa, Callahan troba a Davis, Astrachan i Grimes esperant-lo al seu garatge, presentant-li un ultimàtum velat per unir-se a la seva organització; Callahan es nega. Mentre revisa la seva bústia, Callahan descobreix una bomba deixada pels vigilants i aconsegueix desactivar-la, però una segona bomba mata Early quan Callahan telefona per avisar-lo.

Callahan truca a Briggs i li mostra la bomba, només per saber que Briggs és el líder de l'esquadró de la mort. Briggs cita les tradicions de la justícia fronterera i les execucions sumàries, expressant la seva decepció per la negativa de Callahan a unir forces. A punta de pistola, Briggs ordena a Callahan que condueixi a un lloc no revelat mentre que Grimes el segueix. Callahan distreu a Briggs netejant lateralment un autobús i el deixa inconscient. Grimes persegueix i dispara el parabrisa posterior del cotxe abans que Callahan l’atropeli matant-lo. En el transcurs de la persecució, Briggs cau per la porta principal dreta del cotxe excés de velocitat. Apareixen Davis i Astrachan, que provoquen la fugida de Callahan a un antic portaavions al pati d'un trencaclosques. Mentre persegueixen Callahan pel vaixell enfosquit, Astrachan malgasta les seves municions i Callahan el colpeja fins a la mort. Callahan corre a la coberta superior i engega la moto d'Astrachan, conduint Davis en una sèrie de salts entre vaixells abans que els dos esgotin l'espai de la coberta. Callahan es deté mentre Davis cau a la mort a la badia de San Francisco. Callahan torna al cotxe. Briggs, que Callahan va suposar mort o incapacitat, reapareix i comanda el cotxe a punta de pistola. Briggs manifesta la seva intenció d’enquadrar a Callahan pels assassinats en lloc de matar-lo. Quan Callahan s’allunya del cotxe, activa subreptàticament el temporitzador de la bomba de correus i el llença al seient del darrere. Briggs marxa quan la bomba detona i el mata, després de la qual cosa Callahan proclama: "Un home ha de conèixer les seves limitacions".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada