Bloc personal,

dissabte, 24 d’abril del 2021

The Dead Pool (1988)

[1028]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Buddy Van Horn
Guió: Harry Julian Fink, Rita M. Fink
Actors: Clint Eastwood, Liam Neeson, Patricia Clarkson |

[ Acció, crim, misteri ] 1h 31min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“L'inspector Harry Callahan ha de parar un malaltís concurs secret per assassinar a celebritats locals on s'inclou a si mateix com a objectiu.”

Crítica

Un jove Liam Neeson i Jim Carrey!

En el seu moment no debia saber qui eren ni Liam Neeson ni Jim Carrey i ara em fa gràcia veure’ls en aquesta pel·lícula. La pitjor valorada de les cinc (7,7 - 7,2 - 6,8 - 6,7 - 6,3) i potser també la més consistent… o em fa l’efecte a mi…

Disset anys després de la primera pel·lícula, passen factura a la cara, pèl i gestos de Clint Eastwood. També el personatge no té res a veure amb el que era on, al principi, era un perdedor –que resolia casos, però perdedor– i ara és un heroi.

Resum (amb espòilers)

El testimoni de l’inspector Harry Callahan contra el senyor del crim Lou Janero posa el mafiós a la presó. Callahan es fa famós i és el blanc dels homes de Janero, així com dels mitjans de comunicació, que no li agraden. Després que Callahan mata quatre atacants durant una emboscada, el SFPD assigna Al Quan (Kim) com el seu company; Callahan li aconsella que obtingui una armilla antibales, ja que els seus companys sovint són assassinats. La parella investiga la fatal sobredosi d’heroïna del cantant de rock Johnny Squares (Carrey), trobada al seu tràiler durant el rodatge d’un videoclip dirigit per Peter Swan (Neeson) al port de San Francisco. La mort de Squares no va ser una sobredosi típica, sinó en realitat un assassinat.

Dean Madison, el productor executiu de Swan, és assassinat durant un robatori al restaurant de Chinatown. Callahan mata quatre dels lladres i Quan en captura el cinquè. Descobreixen una llista a la butxaca de Madison amb els noms de Callahan i Squares. Es revela que Madison i Swan participen en un joc de "piscina morta", en el qual els participants prediuen la mort de famosos a la zona de la badia: ja sigui per accident, violència o causes naturals. El crític de cinema Molly Fisher, que també figura a la llista de Swan, és assassinat aviat per un intrús que afirma ser Swan, causant pànic entre les celebritats supervivents i fent que Swan sigui sospitós.

Després que Callahan destrueixi la càmera d'una cadena de televisió, ha de cooperar amb la reportera Samantha Walker (Patricia Clarkson) per evitar una demanda; si accepta un perfil de la seva controvertida carrera, es retirarà la demanda. Callahan veu això com una estratagema per explotar el perill que corre pel seu valor de qualificació. Tot i així, després de sobreviure a un altre atac dels homes de Janero, l'incident i la seva manca de voluntat de ser objecte de notícies fan que Walker reconsideri els perills als quals s'enfronten els agents de policia en juxtaposició amb el dret del públic a saber-ho. Mentrestant, a la presó estatal de San Quentin, Callahan utilitza el triple assassí Butcher Hicks per amenaçar un Janero empresonat si li passa alguna cosa. Janero posa fi als atacs i assigna dos homes a Callahan com a guardaespatlles personals.

Gus Wheeler, que es fa responsable dels assassinats, es submergeix en gasolina i amenaça de cremar-se. Wheeler no és l'assassí, sinó un cercador d'atenció desesperat per aparèixer a la càmera. Walker frena el seu pla en negar-se a filmar-lo; Wheeler es crema accidentalment, però Callahan el salva. Impressionada per la seva negativa a explotar Wheeler, Callahan i Walker s’acosten. Mentrestant, Swan explica a Callahan i Quan de Harlan Rook, un fan desconcertat que pateix d '"esquizofrènia de processos" que creu que el director li va robar les idees i el treball; Swan té una ordre de restricció contra ell. Rook mata l’amfitrió de la tertúlia Nolan Kennard, una altra persona de la llista de piscines mortes, que utilitzava un cotxe radiocontrolat ple d’explosiu C4 sota el vehicle de la víctima. Callahan troba una roda de cotxe de joguina a l’escena del crim i més tard veu un altre cotxe de joguina que el segueix a ell i a Quan. Reconeixent l’amenaça, fugen per la ciutat perseguits pel cotxe i el mateix Rook. Atrapat en un carreró, Rook envia el cotxe armat. Callahan és capaç de recolzar prou el cotxe perquè el motor s’explosi la major part de l’esclat. Tots dos sobreviuen, però Quan té les costelles trencades.

Rook, que diu que és Swan, truca a Walker a l'estació de televisió i la convida a l'estudi de cinema de Swan per a una entrevista. La policia descobreix a l'apartament de Rook cartells esquinçats de les pel·lícules de Swan, grans quantitats d'explosius i el nom de Walker que substitueix a Callahan a la llista de morts. A l’estudi, Callahan s’enfronta a Rook mantenint com a ostatge Walker. El detectiu entrega el seu revòlver .44 Magnum després que Rook amenaqui amb escletxar-li la gola. Callahan atrau Rook a un moll després d'una persecució durant la qual Rook li dispara amb la seva pròpia arma. Rook es queda sense municions i Callahan dispara a Rook amb un canó d’arpó Svend Foyn, empalant-lo. Callahan marxa amb Walker quan arriba la policia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada